Skip to Content

Oliebollen opwarmen & opeten dag later

Oliebollen opwarmen & opeten dag later

Na de oliebollen met Oud en Nieuw kan het gebeuren dat je met een overschot aan deze heerlijke lekkernijen blijft zitten. Geen zorgen! In dit artikel delen we verschillende manieren om je oliebollen op te warmen of creatief te hergebruiken, zodat je ook op de dag na Oud en Nieuw nog kunt genieten!

Koud genieten

Voor de avontuurlijke eters: oliebollen kunnen ook gewoon koud gegeten worden. Ze behouden nog steeds hun heerlijke smaak, zelfs als ze niet meer warm zijn.

Oliebollen opwarmen

Vind je warme oliebollen toch lekkerder; dan kun je ook één van de volgende opties gebruiken om ze op te warmen.

Opwarmen in de magnetron

Een snelle opwarmoptie is de magnetron, verwarm de oliebollen gedurende 30 seconden op 700 watt. Eventueel kun je de oliebollen in een papieren zak stoppen of een half kopje water in de magnetron plaatsen. Het vocht zorgt ervoor dat de oliebol niet uitdroogt, en de papieren zak houdt het geheel lekker ‘knapperig’ door het opgewarmde vocht.

Opwarmen in de airfryer

Voor de liefhebbers van knapperige oliebollen is de airfryer een uitkomst. Verwarm op 150 graden Celsius gedurende 3 minuten. Een tip: maak de oliebol eerst een beetje nat voordat je hem in de airfryer plaatst voor een extra knapperige ervaring. Dit kan door met natte handen hem te bestrijken of met een plantenspuit water te vernevelen.

Opwarmen in de oven

Naast de airfryer kun je de oliebollen ook opwarmen in de oven. Het beste kan dit op 160 graden voor 5 tot 10 minuten, wederom met een bakje water of door eerst water te vernevelen.

Tosti-apparaat

Heb je een tosti-ijzer? Leg de oliebol (eventueel in twee helften) ertussen en geniet van een warme olieboltosti. Wordt hij zeker knapperig van en het is weer eens wat anders!

Op de verwarming

Zet de oliebollen in een ovenschaal, afgedekt met aluminiumfolie en plaats deze op de verwarming. Zo blijven ze lang warm, of maak je ze weer warm, en behouden ze hun smaak. En scheelt weer energie.

Bakken in porties

Als je van een knapperige buitenkant houdt, bak dan de oliebollen in kleine porties. Zo kun je telkens genieten van een verse lading, zonder concessies te doen aan de kwaliteit.

Broodpudding en wentelteefjes

Heb je wat oliebollen over? Maak er de volgende dag overheerlijke broodpudding of wentelteefjes van. Snijd de oliebollen in plakken, haal ze door een mengsel voor wentelteefjes en bak ze in de pan. Een smakelijke herbestemming van je oliebollenoverschot! Of tover ze om naar een oliepouce.

Met deze tips hoef jij je geen zorgen te maken over een overvloed aan oliebollen na Oud en Nieuw. Of je nu gaat voor zacht, knapperig, warm of koud, er zijn genoeg manieren om optimaal te genieten van deze feestelijke lekkernijen, zelfs op de dag na Oud en Nieuw.

Linda van Aken