Skip to Content

30x Museum bezoeken in kerstvakantie met kinderen

30x Museum bezoeken in kerstvakantie met kinderen

De kerstvakantie staat bol van culturele activiteiten in Nederland, en ik heb een bonte verzameling voor je. Van het historische Archeon, waar je kunt genieten van oer-Hollandse winterse gezelligheid, tot het Joods Museum in Amsterdam en Paleis Het Loo in Apeldoorn dat de winter verwelkomt met verlichting en feestelijke activiteiten, terwijl het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem je meeneemt naar de winter van toen met een nostalgische Winterkermis.

Archeon – Alphen aan de Rijn

In Archeon is het tijdens de kerstvakantie een feest van oer-Hollandse winterse gezelligheid. Bezoekers kunnen zich onderdompelen in de betoverende sfeer van het winterse verleden, of het nu de prehistorie, de Romeinse tijd of het middeleeuwse stadje Gravendam betreft. Of de tijdelijke tentoonstelling ‘There is no Planet B’ in het Badhuis, er is voor elk wat wils.

Alle 43 gebouwen in Archeon zijn speciaal voor de winter ingericht, van Jagers en Verzamelaars tot Romeinen en middeleeuwse ambachtslieden in Gravendam. Een hoogtepunt is de ijsbaan van 425 m2, waar bezoekers ouderwets schaatsplezier kunnen ervaren. Ook kunnen ze genieten van de Goochelshow ‘Geheim in het Klooster’ waar Jannes de Goochelaar middeleeuwse magie en humor combineert in een betoverende voorstelling.

Joods Museum – Amsterdam

Het werk van conceptueel kunstenaar Sol LeWitt is momenteel te bewonderen in het Joods Museum in Amsterdam, met speciale activiteiten voor families en kinderen tijdens de kerstvakantie. De tentoonstelling biedt een kleurrijke en levendige ervaring, met strakke en golvende patronen in zwart-wit en diverse vrolijke kleuren. Naast muurtekeningen zijn er sculpturen, werken op papier en archiefmateriaal van Sol LeWitt te zien.

Een Playground is ingericht waar gezinnen kunstwerken kunnen namaken of zelf nieuwe creaties kunnen bedenken. Er zijn tekendagen waar je leert tekenen zoals Sol. In het Joods Museum junior, naast de tentoonstelling, ontdek je meer over de Joodse cultuur en gebruiken. Ook kunnen families op speciale dagen terecht om Rogelach, traditionele Joodse feestkoekjes, te komen bakken.

Van Eesterenmuseum – Amsterdam

Kerst gaat traditioneel gezien over samenzijn en rituelen delen, iets wat in deze roerige tijden heel belangrijk is. Daarom besteedt het Van Eesteren Museum dit jaar extra aandacht aan kerst. Dat doen zij in het museum, in de museumwoning en tijdens verschillende kerstworkshops. Vier jij kerst met hen mee?

In de tentoonstelling Come Deck the Halls! lichten ze het fenomeen van de kerstkaart uit. Voor de komst van het internet was de kerstkaart niet alleen het middel om je familie en vrienden gelukwensen over te brengen, maar vooral om je creativiteit te etaleren! In de tentoonstelling staan de kerstkaarten van de Britse architecte Alison Smithson centraal. Alison was gefascineerd door het kerstfeest en hoe dit feest in diverse culturen werd gevierd.

Museum Ons’ Lieve Heer op Solder – Amsterdam

Bij Museum Ons’ Lieve Heer op Solder is het tijd om Kerst te ontdekken! Het monument is feestelijk versierd met wel 20 verschillende kerstgroepen, variërend van kleine tot grote exemplaren. Speciaal voor kinderen is er een kerstspel, waarin ze op zoek kunnen gaan naar de hoofdrolspelers van het kerstverhaal. Met de audiotour kom je meer te weten over de achtergronden van Kerstmis en andere feestdagen.

Daarnaast is er een leuke kerstspeurtocht waar kinderen op zoek gaan naar 9 kerstfiguren in verschillende groepen. Op losse kaarten lezen ze over de rol van deze figuren in het kerstverhaal en beantwoorden ze vragen. Na het vinden van alle figuren kunnen ze thuis een eigen kerststalletje knutselen met de kaarten en zelfs kerstengelen maken met het Thuis op Solder-werkblad.

Rijksmuseum – Amsterdam

In het Rijksmuseum tijdens de kerstvakantie kun je een magische ervaring verwachten! Neem deel aan de gratis Disney Tekenroute, waarbij Mickey je uitdaagt met speciale opdrachten en tekenchallenges langs bijzondere voorwerpen. Er zijn ook gratis inloopworkshops, zoals ‘Tovertekening’ waar je leert hoe je een tekening kunt laten bewegen, en ‘Deftige dieren’ waar je winters getinte dieren met menselijke trekjes kunt tekenen.

Op geselecteerde data kun je ook deelnemen aan ‘Schilder een winterlandschap’, waar je inspiratie uit het Rijksmuseum haalt om je eigen winterlandschap te schilderen. Daarnaast zijn er familierondleidingen die een interactieve ontdekkingstocht bieden voor alle zintuigen.

Naast deze speciale activiteiten blijven ook de standaardprogramma’s van het Rijksmuseum beschikbaar tijdens de kerstvakantie, zoals Wild Kijken, Pim&Pom, Expeditie Rijksmuseum, Help! De muziek is zoek, Het familiespel en Snapguide. Een feestelijke en leerzame tijd voor het hele gezin!

Paleis het Loo – Apeldoorn

Paleis Het Loo heeft symbolisch de winter ingeluid met een feestelijke ceremonie waarbij het paleis en het stallenplein werden verlicht door kerstverlichting. Het verlichte paleis is te bewonderen tot en met 14 januari. Een indrukwekkende kerstboom van ruim 12 meter hoog voor het paleis symboliseert de warmte en samenzijn tijdens de feestdagen.

Winterpaleis Het Loo komt volledig in kerstsfeer met het thema “Feest”. Het paleis toont feestelijk gedekte tafels en kamers, met kerstbomen en groen zoals in de tijd van de Oranjes.

In de kerstvakantie zijn er diverse feestelijke activiteiten, waaronder een familierondleiding, kerstknutselen en winterse lekkernijen. Bovendien kunnen bezoekers tijdens de vakantie “De Grote Kerstfilm” bekijken op het stallenplein in Stal 1.

Nederlands Openluchtmuseum – Arnhem

Zweefmolen, rupsbaan, vlooiencircus en paardenderby. Zwieren op de overdekte rolschaatsbaan. Zien hoe je klompen maakt en struinen over de Wintermarkt. Beleef tijdens de kerstvakantie in het Nederlands Openluchtmuseum de winter van toen. Compleet met nostalgische Winterkermis, sfeervolle rolschaatsbaan, lampjes, wintermarkt en meer.

Maak een ritje in een Grand Carrousel uit 1890, een zweefmolen uit 1920 of een rupsbaan uit 1930. Of misschien heb je altijd gedroomd van een vlooiencircus of paardenderby? Trek je rolschaatsen aan en draai rondjes op de authentieke, overdekte rolschaatsbaan met de prachtige Amsterdamse Westerstraat als perfecte achtergrond.

Het Kindererf is dé plek voor kinderen! Hier maak je zelf een kaars en lees je alles over lichtjesfeesten, zoals Kerst, Chanoeka en Divali.

Wil je meer weten over de Tocht der Tochten? Doe dan mee met de Elfstedentocht. Of loop het spannende Witte Wievenpad en sluit af met heerlijke poffertjes op het Zaanse plein of een goudbruin gebakken oliebol van onze oliebollenkraam op het Entreeplein.

Het Zaanse plein is deze winter omgetoverd tot een heus winterplein. Neem een kijkje bij de kruidentent, de klompenmaker of bij de touwslager. Luister hier naar muziek of draai een rondje in de gezellig verlichte draaimolen.

Prinsenhof – Delft

Fotograaf Lothar Wolleh heeft veel zwart-witportretten van kunstenaars gemaakt. Vaak met Delft op de achtergrond! Maar zo’n fotokunstwerk vond hij pas echt af als de kunstenaars er zelf iets aan toevoegden wat bij ze paste. Dat deden ze door er allerlei dingen op te plakken.

In het museumatelier liggen zwart-witfoto’s van Delft in envelopvorm. Kom jij ze beplakken met bijzondere materialen? Als je klaar bent, schrijf dan je adres erop, plak de speciale Prinsenhofzegel en stop je envelop in de museumbrievenbus. Je kunstwerkje wordt dan door de post thuisbezorgd. Of bij je oma, je vriend, je vriendin… jij mag kiezen!

Kunstmuseum – Den Haag

Tijdens de kerstvakantie van organiseert Kunstmuseum Den Haag diverse speciale activiteiten. Kinderen kunnen deelnemen aan workshops zoals “Royal of Rebel?” waar ze geïnspireerd worden door de modetentoonstelling Royals & Rebels en zelf aan de slag gaan als modeontwerper. Een andere workshop, “Voorbij de grenzen”, verkent de tentoonstelling met schilderijen van kunstenaars die nieuwe vormen en materialen onderzochten.

Op bepaalde dagen vindt het Open Kinderatelier plaats voor creatieve activiteiten onder begeleiding van ervaren museumdocenten. Daarnaast blijven de Wonderkamers gedurende de hele kerstvakantie geopend, waar kinderen en volwassenen een interactieve museumgame kunnen spelen en hun eigen wonderkamer kunnen ontwerpen. Voor degenen die zelf op ontdekking willen gaan, is er een gratis doe-blad verkrijgbaar bij de informatiebalie.

Mauritshuis – Den Haag

De kerstvakantie begint in het Mauritshuis! De sfeer in het museum is magisch. Op het voorplein krijg je direct een warm welkom dankzij ons vrolijke kerstbos. Verder zijn er veel leuke activiteiten voor jong en oud. Je kan met een speurboekje zelf op pad door het museum, je kunt Maurits Muis ontmoeten en met hem het museum ontdekken of leren een kerstmaaltijdstilleven te maken in de kunstwerkplaats! Nieuw is de Jill tour gemaakt in samenwerking met illustrator Jill Schirnhofer en compleet met een doeboekje.

Tip: Gratis museumentree voor iedereen t/m 18 jaar.

Museum Huis Doorn – Doorn

Rijk versierd en in sprookjesachtige sfeer: zo werd kerst 100 jaar geleden in koninklijke kringen gevierd! Wil jij dit jaar het echte kerstgevoel krijgen? Dompel je dan onder in de authentieke, nostalgische kerstsfeer en vergaap je aan de prachtig versierde keizerlijke interieurs.

Zuiderzeemuseum – Hoorn

Kom in het Zuiderzeemuseum verwonderen tijdens de vijfde editie van Zuiderzeelicht: het waterveulen van Volendam. Wandel in de avonduren door de sfeervol verlichte straatjes van het buitenmuseum en laat je meeslepen door het aangrijpende verhaal over een eigenzinnig meisje dat Volendam voorgoed zou veranderen.

Presentator Kees Tol neemt je mee, terug in de tijd, ver vóór de visserij, klederdracht en muziek. Via licht, beeld en geluid komt de legende over het waterveulen van Volendam stukje bij beetje tot leven. Kom je verwonderen in het donker!

Nationaal Glasmuseum – Leerdam

Tijdens de kerstdagen wordt er veel getafeld: van een feestelijk ontbijt of luxe brunch tot aan natuurlijk: het Kerstdiner. Er wordt uitgebreid gekookt, waarbij we ons niet alleen uitsloven in de keuken maar ook aan tafel, waar alles op de mooiste serviezen wordt geserveerd.

Het Nationaal Glasmuseum neemt je in deze tentoonstelling mee langs wat er door de tijd heen allemaal op tafel heeft gestaan en nog steeds staat. Onze tafelcultuur verandert, bepaald serviesgoed wordt nu minder of niet meer gebruikt (bijvoorbeeld messenleggers) en er is servies bijgekomen (zoals fondueborden). Daarnaast verandert met de tijd natuurlijk onze smaak, wat we wel of niet mooi vinden. Maar nog steeds hetzelfde is dat we graag uitpakken met kerst! Dan komen de mooiste borden, schalen en glazen weer op tafel te staan.

Fries Museum – Leeuwarden

Voor een geslaagd dagje uit in de kerstvakantie en een écht kerstgevoel ga je naar het Fries Museum! Met een metershoge kerstboom in de museumhal, creatieve knutselactiviteiten en uiteenlopende tentoonstellingen is er van alles te doen voor jong en oud.

Keramiekmuseum Princessehof – Leeuwarden

Voor een écht kerstgevoel ga je deze december naar het Keramiekmuseum Princessehof! Met een kerstboom in de museumhal en creatieve knutselactiviteiten voor kinderen is er van alles te doen voor de hele familie.

Wat is jouw gelukswens voor het nieuwe jaar? Leg jouw nieuwjaarswens vast in een gelukskoekje van klei! Schuif tijdens de kerstvakantie aan bij de gratis familieworkshop in het Princessehof. Laat je inspireren door de symbolen en gebruiken van Chinees Nieuwjaar in de tentoonstelling Feest! en vul jouw gelukskoekje met een persoonlijke gelukswens voor het nieuwe jaar.

Rijkmuseum van Oudheden – Leiden

Kom in de kerstvakantie middeleeuws knutselen en speuren in het jaar 1000. Voor of na je bezoek aan onze tentoonstelling Het jaar 1000 ga je met pen, potlood en stift aan de slag om wenskaarten in middeleeuwse stijl te maken. Op zondag 7 januari krijgt het museum bezoek van ‘echte’ mensen uit de Middeleeuwen. Ze laten je zien hoe het was om te leven in het jaar 1000.

Voor het maken van middeleeuwse wenskaarten schuif je aan bij de knutseltafels in de Tempelzaal. Inspiratie haal je uit alles wat je gezien hebt in onze tentoonstelling Het jaar 1000. Maar je kunt natuurlijk ook met je eigen fantasie aan de slag. Voor jongere kinderen liggen er wenskaarten om zelf in te kleuren klaar.

Rijksmuseum Boerhaave – Leiden

Workshops, een schateiland, speurtochten en nog veel meer. Tijdens de kerstvakantie is er in Rijksmuseum Boerhaave heel veel te beleven. Tijdens dit Van Leeuwenhoekjaar nemen we je mee in de fascinerende wereld van de microscopie!

Dompel je onder in het kleine tijdens het micro-festival, of laat je artistieke kant zien en knutsel je eigen petrischaaltjekunst. Ga op pad met de Dokterstas of volg de Wiskunderoute. Bekijk de bijzondere videoshow in het anatomisch theater of ga het museum in met de Canon-speurtocht. Ontdek wat er in Rijksmuseum Boerhaave is te beleven. Je hoeft je geen moment te vervelen deze vakantie!

Museumpark Orientalis – Nijmegen

Licht verwondert, verbindt, verrast, inspireert en geeft rust en hoop. Ieder jaar viert Museumpark Orientalis, een ontmoetingsplaats voor iedereen die op zoek is naar inspiratie vanuit verschillende mens- en wereldbeelden, het Feest van Licht. Het museumpark verandert dan in een magische plek, die letterlijk en figuurlijk licht geeft aan jong en oud. Een plek waar je je even in een andere wereld waant. Waar verbindingen ontstaan met andere culturen. Waar nieuwe kunst en traditionele kerststallen van over de hele wereld elkaar ontmoeten. Kortom: dé plek voor een bijzonder middagje uit of een (avond)wandeling rondom de feestdagen. Kom je verwonderen!

Museumpark Orientalis heeft dit jaar een nieuwe lichtroute waarbij bezoekers langs en door lichtkunst lopen. Inspirerende, verrassende en fotogenieke objecten (zoals spiegelende boomtoppen, levenswielen en verlichtende Boeddha’s), in combinatie met onze unieke rijksmonumenten en het lichtlabyrint.

Space Expo – Noordwijk

Weet jij het verschil tussen meteorieten en kometen? En wil je ontdekken waarom er een mysterieus badeendje door de ruimte zweeft? Kom dan in de kerstvakantie (23 december t/m 7 januari) naar Space Expo!

Tijdens de presentatie ‘Mysterieuze meteorieten en kokende kometen’ vertellen onze enthousiaste gidsen over sterrenstof, ruimtepuin, gas en ijs. We eindigen de show spectaculair: we gaan een komeet simuleren…. Als dat maar goed gaat!

De show is leuk voor het hele gezin en wil je niet missen! Je kunt de show gratis en zonder reservering bijwonen (vol=vol) op vertoon van je Space Expo tickets. De presentatie wordt een aantal keer per dag gegeven. Kijk voor de actuele tijden op de schermen in de foyer van Space Expo.

Openluchtmuseum – Ootmarsum

Het is een tweejaarlijkse traditie dat het Bijbelse kerstverhaal wordt uitgebeeld tegen het decor van de historische gebouwen in het openluchtmuseum Ootmarsum.

Het hele kerstverhaal komt aan bod. Op maar liefst 12 verschillende locaties worden een schouwspel opgebouwd. Bijna honderd figuranten vormen de verschillende scènes. Je wordt aan de hand meegenomen door het kerstverhaal.

Gewis een belevenis om echt in de kerstsfeer te komen. Zeker ook door sfeervolle kerstliederen en de klanken van de midwinterhoorn. Het museumpark wordt sfeervol aangekleed, er is een fraaie gebouwenverlichting en er zijn houtvuren. Intensief is er gewerkt aan vele kostuums , decors en attributen om de kerstwandeling een mooie Bijbelse ervaring te laten zijn.

Kröller Möller museum – Otterlo

Een leuk dagje uit in de kerstvakantie beleef je ook met het gezin in het Kröller-Müller Museum. In de beeldentuin kunnen de kinderen lekker hun ei kwijt. Ravotten, rondrennen en selfies maken met beelden, het kan allemaal. Voor de echte avonturiers en speurneuzen is er de Geo Route. Met de speciale Geo Route-app ga je zoeken naar een kunstschat in de beeldentuin. Heb jij de schat gevonden? Dan krijg je een code om de schat te openen. Is dat gelukt? Dan verschijnt er een creditcard waarmee je in de museumwinkel een presentje kunt halen.

Ook in het museum is er genoeg te beleven. Zo kun je met het hele gezin deelnemen aan het Speurspel. Om de dag compleet te maken, geniet je in Het Nationale Park De Hoge Veluwe van diverse leuke kinderuitjes in de kerstvakantie. Combineer een bezoek aan het museum met het zagen van je eigen kerstboom. Of kom uilenballen pluizen en ontdek welk voedsel de nachtdieren uit het park vanuit de dikke sneeuwlaag of vanaf koude grond hebben weten te bemachtigen.

Futureland – Rotterdam

FutureLand, het informatiecentrum van Havenbedrijf Rotterdam op Maasvlakte 2, biedt een zalige kerstvakantie-ervaring. Bezoekers kunnen aan boord gaan van de FutureLand Ferry en genieten van een sprankelende lichtjestour door de Rotterdamse haven bij nacht.

Voor een echt feestelijke ervaring kun je een culinaire lichtjestour boeken in thema’s zoals winter-BBQ, Japans of een klassiek driegangendiner. Tijdens de kortste dagen van het jaar kunnen vaartochten in het donker langs de verlichte terminals worden gemaakt, en aan boord vertelt een ervaren voorlichter over de haven.

Overdag zijn er activiteiten zoals instappresentaties, fossielen zoeken, rondritten met de FutureLand Express, een tentoonstelling over Portlantis, en educatie over de digitale haven. Voor kinderen zijn er gratis kidsquizzes en creatieve knutselworkshops.

Meer informatie vind je hier.

Maritiem Museum – Rotterdam

Maak deze winter een reis door het heden, verleden en de toekomst van de maritieme wereld. Zie hoe onze wereld door de eeuwen heen in kaart werd gebracht en volg de ontdekkingsreis van Darwin, duik in de wereld van de offshore en laat je meevoeren door verhalen van migratie over zee in de expo Verankerd?

Met de kids audiotour op ‘Bestemming Havenstad’ leren de kinderen alles over Rotterdam, de haven en de mensen die er wonen. Uitgeluisterd? Dan nog even een duik in de wonderlijke haven van Professor Plons- waar de kinderen spelenderwijs kennismaken met verschillende schepen en het werk in de haven.

Wereldmuseum – Amsterdam & Rotterdam

In de donkere wintermaanden vieren mensen wereldwijd lichtjesfeesten. Welke lichtjesfeest vier jij? Leer meer over de verschillende lichtjesfeesten Chanoeka, Loy Krathong, Kerstmis en Divali en maak in Winstons Feestkeuken een diya die je thuis kunt branden. Diya’s zijn traditioneel aardewerken lampjes die branden op olie of gesmolten boter. De lichtjes verdrijven de duisternis en het kwaad.

Nationaal Militair Museum – Soest

Militairen moeten hun koppie er tijdens een missie in koude gebieden goed bij houden. Ontdek in de vakantie militaire winterse weetjes in het museum. De missie volbracht? Dan wacht ‘Operatie Snow’ op jou! Bereid je voor op de uitdagingen van het sneeuwlandschap en ga op lasergame-missie in het hoge noorden!

Museum Catharijne Convent – Utrecht

Het jaarlijkse kerstfeest bij Museum Catharijneconvent is weer van start gegaan en staat volledig in kerstsfeer. De bezoekers worden verwelkomd in een betoverende wereld met eeuwenoude kerststalfiguren die samen een complete miniatuurstad vormen. Het Utrechtse decor geeft de stad een spectaculaire uitstraling, met de kribbe onder de Domtoren en een herberg die lijkt op de Winkel van Sinkel. In de metersgrote stal bevind je je naast Jozef, Maria en het kindje, omringd door een bonte verzameling aan volkstypes, marktkooplui, muzikanten en zelfs olifanten en struisvogels. De grootste figuren, gemaakt van speciale materialen zoals pareltjes, ivoor en parelmoer, zijn ware kunstwerken met een hoogstaand vakmanschap.

Museum Speelklok – Utrecht

Tijdens de Muzikale Rondleiding hoor je vanaf 12 december vanuit alle hoeken van het museum kerstmuziek! De straatorgels, orchestrions en speeldozen spelen de mooiste kerstliedjes en ook de zelfspelende muzikale kerstboom brengt je helemaal in kerstsfeer. Luister samen naar echte kerstklassiekers zoals Winter Wonderland, O dennenboom en Last Christmas.

Knutsel en versier in de kerstvakantie je eigen muziekdoosje! Met een bouwpakketje ga jij aan de slag om een mooi muziekdoosje te maken wat je uiteraard mee naar huis mag nemen.

Spoorwegmuseum – Utrecht

Tijdens Winter Station brengen ontelbare lampjes, kerstdecoraties en een antieke carrousel het hele Spoorwegmuseum in een romantische wintersfeer. Met als absoluut hoogtepunt: schaatsen tussen de treinen!

In de museumhal ligt een echte ijsbaan waar rondjes kunt schaatsen rondom een antieke stoomlocomotief. Schaatsen zijn gratis te leen, deze kun je van te voren niet reserveren. Voor de kinderen is er een apart krabbelbaantje, voor hen zijn er speciale schaatsrekjes beschikbaar. De koek en zopie kan natuurlijk niet ontbreken. Rondom de ijsbaan kan iedereen genieten van heerlijk eten en drinken, terwijl de kinderen zich vermaken op de gladde ijzers.

Naast het schaatsen is er nog véél meer te doen. Stap bijvoorbeeld in onze antieke
carrousel genaamd ‘Galopper’. Draai je een rondje mee? De lichtjes en muziek zorgen automatisch voor
|een gezellige sfeer. Liever naar buiten? Daar kun je marshmallows roosteren boven speciale gashaarden. Iedere dag speelt er daarnaast ook nog een live-act tussen tussen de schaatsbaan en ons restaurant de Remise, deze zal de gehele dag door korte optredens geven.

Meer informatie vind je hier.

Museum Swaensteyn & Huygens’ Hofwijck – Voorburg

In de donkere dagen rond Kerst presenteren Museum Swaensteyn en Huygens’ Hofwijck in het Huygenskwartier Voorburg traditiegetrouw een kersttentoonstelling. In Museum Swaensteyn worden kerststallen van over de gehele wereld vertoond, grotendeels afkomstig uit privécollecties.

Hofwijck zal geheel in kerstsfeer, inclusief kerststallen, het verhaal van de Ster van Bethlehem vertellen. Hoe zou een wetenschapper als Christiaan Huygens hebben aangekeken tegen het verhaal van de drie koningen die het wonderlijke licht zien en dat volgen?

Dit jaar doen ook de ondernemers in het Huygenskwartier mee en zijn de etalages gevuld met kerststallen. Voorburg is zo omgetoverd tot een waar kerstdorp.

Museum Kasteel Wijchen – Wijchen

In de kerstvakantie is er van alles te doen en beleven in Museum Kasteel Wijchen. Neem deel aan de verschillende activiteiten bij de tentoonstelling ‘KOUD’. Wordt Oerstoer met Tialda en neem je eigen vondsten mee naar ‘Tussen kei en kies’.

Linda van Aken