Skip to Content

LEGO Lord of the Rings

LEGO Lord of the Rings

De Lord of the Rings boeken en films spreken veel mensen tot de verbeelding, het is dan ook een enorm populaire en indrukwekkende triologie. En een thema dat ook veel volwassen LEGO fans aanspreekt. Na een eerste serie sets in 2012-2013 was het tien jaar lang stil, tot er in februari 2023 nieuwe BrickHeadz van bepaalde karakters werden geïntroduceerd en er later bekend werd gemaakt dat er nog meer in de pijplijn zit zoals een complete LEGO Rivendel set …

Lord of the Rings LEGO

Bouw en herbeleef favoriete momenten uit Midden-aarde met de Lord of the Rings LEGO sets. Of je nu een nieuwe fan, superfan of ergens daartussen bent, iedereen kan deel uitmaken van deze epische strijd tussen goed en kwaad en bepaalde scenes nabouwen en zelf uitspelen.

LOTR BrickHeadz

LEGO Brickheadz Frodo & Gollum (40630)

LEGO Brickheadz Frodo & Gollum (40630) - Brickliefde.nl

Fans van de The Lord of the Rings™ saga zullen weg zijn van deze LEGO® BrickHeadz™ Frodo™ & Gollem™ verzamelset (40630). Frodo is een volledige LEGO BrickHeadz figuur met een mantel van LEGO stenen, een ring en een zwaard.

De Gollem figuur is kleiner om de verhouding tussen de twee personages weer te geven en houdt een vis vast – zijn favoriete eten. Dit bouwbare displaymodel is een geweldig cadeau voor fans van The Lord of the Rings, LEGO bouwers en LEGO BrickHeadz verzamelaars.

LEGO Brickheadz Gandalf the Grey & Balrog (40631)

LEGO Brickheadz Gandalf the Grey & Balrog (40631)

“You shall not pass!” Leg een beroemde confrontatie vast uit The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring met deze LEGO® BrickHeadz™ Gandalf de Grijze™ & Balrog™ bouwset (40631) om te verzamelen.

Creëer herkenbare details van de tovenaar Gandalf de Grijze en het vlammende beest Balrog en zet de bouwbare figuren vol trots op een mooi plekje neer. Deze set is een magische verrassing voor een verjaardag of de feestdagen voor fans van The Lord of the Rings™, LEGO bouwers en LEGO BrickHeadz verzamelaars.

LEGO Brickheadz Aragorn & Arwen (40632)

LEGO Brickheadz Aragorn & Arwen (40632)

Denk terug aan de bruiloft van Aragorn™ en Arwen™ in The Lord of the Rings: The Return of the King met deze LEGO® BrickHeadz™ figuren (40632) om te verzamelen.

Aragorn draagt zijn koninklijke outfit met een kroon en Arwen ziet er prachtig uit in een groene trouwjurk van LEGO stenen en een tiara. Deze bouwset om neer te zetten is een leuk cadeau voor een verjaardag, de feestdagen of zomaar tussendoor voor fans van The Lord of the Rings™, LEGO bouwers en LEGO BrickHeadz verzamelaars.

Lord of the Rings Rivendell

Breng een eerbetoon aan de beroemde filmserie met de buitengewone nieuwe set LEGO Icons The Lord of the Rings: Rivendell. Deze epische set bevat maar liefst 15 minifiguren van personages en authentieke details die je ontdekt terwijl je bouwt. Hiermee bouw je favoriete scènes na en zie je hoe nieuwe verhalen zich ontwikkelen.

Lord of the Rings verzamelset (10316)

Lord of the Rings verzamelset (10316) - Brickliefde.nl

Reis naar Rivendel met deze LEGO The Lord of the Rings verzamelset (10316). Dit indrukwekkende 6167-delige project voor volwassenen is gebaseerd op de vallei in Midden-aarde waar de beroemde missie begon en zit boordevol details die fans van de films ongetwijfeld zullen waarderen. De set maakt het gemakkelijk om onvergetelijke momenten na te bootsen, zoals de scène van de Raad van Elrond en het moment waarop het Reisgenootschap de brug oversteekt aan het begin van hun reis.

Deze veelgevraagde bouwset, waarvan het thema ook meerdere keren is aangedragen via LEGO Ideas, is speciaal ontworpen voor The Lord of the Rings fans en filmliefhebbers die van prachtig design houden.

LEGO Lord of the Rings - Mamaliefde

Deze set is een indrukwekkend project dat bol staat van de details en verwijzingen naar de The Lord of the Rings filmtrilogie, die alle fans zullen herkennen. De bouwset is versierd met bomen en bladeren die je het gevoel geven dat je je diep in de bossen van het elfenrijk Rivendel te zijn.

LEGO Lord of the Rings - Mamaliefde

De set bevat magische details zoals een elfensmederij, de scherven van Narsil en schilderijen en standbeelden uit de geschiedenis van Midden-aarde. Maar ook Frodo’s slaapkamer en Elronds rommelige studeerkamer maken deel uit van deze set. Waarbij de verschillende secties afzonderlijk kunnen worden neergezet: zo is de Raad van Elrond is bijvoorbeeld afneembaar van het hoofdmodel zodat je specifiek deze scene kan na spelen.

LEGO Lord of the Rings - Mamaliefde
LEGO Lord of the Rings - Mamaliefde

Deze wereld is compleet met maar liefst 15 minifigures om je favoriete scènes tot leven te brengen, waaronder legendarische personages zoals Frodo, Sam, Bilbo Balings, Boromir, Gimli, Aragorn, Legolas en Gandalf de Grijze. De minifiguren hebben afneembare benen, zodat je ze rond de tafel kunt plaatsen om de bekende Raad van Elrond scène na te spelen.

LEGO Lord of the Rings - Mamaliefde

De set bestaat uit 6167 onderdelen en is ca. 39 cm hoog, 75 cm breed en 50 cm diep en bestaat uit 3 delen: de toren, de raadsring en het paviljoen met rivier en brug.

Deze set komt uit op 8 maart, en is nu alvast beschikbaar via pre-order. Vanwege de populariteit is de verwachting dat deze snel uitverkocht zal zijn, en later voor een veel hogere prijs aangeboden wordt zoals de sets uit 2012 en 2013.

LEGO sets uit 2012-2013

Gandalf arriveert (9469)

LEGO Lord of the Rings - Mamaliefde

Sluit je aan bij Gandalf the Grey terwijl hij naar de Shire reist om de 111e verjaardag van zijn oude vriend Bilbo Baggins te vieren en de openingsscène van The Fellowship of the Ring opnieuw te beleven! Terwijl Gandalf zich een weg baant door de Gouw op zijn paard en wagen, ontmoet hij een opgewonden jonge hobbit, Frodo Baggins. Hier begint het legendarische avontuur van The Lord of the Rings! Inclusief 2 minifiguren: Gandalf the Grey en Frodo Baggins.

Shelob aanvallen (9470)

LEGO Lord of the Rings

Gollum smeedt plannen om The One Ring terug te winnen en lokt Frodo naar het hol van de oeroude reuzenspin Shelob. Zal Shelob haar web uitwerpen en de arme Frodo vangen of kan Frodo’s dappere hobbitvriend Samwise Gamgee het Elfenzwaard Sting gebruiken en hem op tijd redden? Jij beslist! Inclusief 3 minifiguren: Frodo, Samwise Gamgee en Gollum.

Uruk-Hai-Leger (9471)

LEGO Lord of the Rings

Het oude fort bij Helm’s Deep wordt aangevallen door het boosaardige Uruk-hai-leger en is het laatste toevluchtsoord voor de inwoners van Rohan! Terwijl de Uruk-hai naderbij komen, vuren ze haken af ​​met de gepantserde haakschieter en proberen ze de vestingmuren te beklimmen. Kunnen Éomer en de Rohan-soldaat de Uruk-hai tegenhouden en de boel redden? Inclusief 6 minifiguren: Éomer, Rohan-soldaat en 4 Uruk-hai.

Aanval op Wheatertop (9472)

LEGO Lord of the Rings

Rustend in de oude vestingruïnes van Weathertop, worden Aragorn, Frodo en Merry plotseling aangevallen door de Ringwraiths, de boosaardige dienaren van Sauron! Zullen de Ringwraiths The One Ring van Frodo overnemen of kan Aragorn de kwaadaardige Ringwraiths op tijd stoppen? Inclusief 5 minifiguren: Aragorn, Frodo, Merry en 2 Ringwraiths.

De mijnen van Moria (9473)

LEGO Lord of the Rings

Op hun epische reis door het land van Midden-aarde reist de heldhaftige Fellowship of the Ring door de verlaten mijnen van Moria. Achtervolgd door de kwaadaardige Moria-orcs en een gigantische Cave Troll, Pippin, Boromir, Gimli en Legolas maken stand in Balin’s Tomb. Kunnen de helden de kwaadaardige horde tegenhouden en ongedeerd uit de mijn komen? Inclusief 6 minifiguren: Pippin, Boromir, Gimli, Legolas en 2 Moria orcs. De set bevat een gigantische grottrol en 2 skeletten.

De slag bij helmsdiepte (9474)

LEGO Lord of the Rings

Het ommuurde fort bij Helm’s Deep wordt aangevallen door het machtige leger van Uruk-hai. De troepen van mannen, elven en een dwerg moeten er alles aan doen om te voorkomen dat ze door de vestingmuren breken. Kunnen ze voorkomen dat de Berserker Uruk-hai de bom plaatst en de muur opblaast? Zullen ze voorkomen dat de vijand de belegeringsladders opklimt? De mensen van Rohan hebben nog nooit zo’n dodelijke dreiging meegemaakt! Inclusief 8 minifiguren: Aragorn, Gimli, Haldir, koning Théoden, Berserker Uruk-hai en 3 Uruk-hai.

De orksmederij (9476)

LEGO Lord of the Rings

Het Uruk-hai-leger groeit! Gegroeid in de smeulende diepten van Isengard, trekken de Uruk-hai en hun generaal, Lurtz, de ene nieuwe Uruk-hai na de andere uit de grond. Gebruik de lier en schuif het metaal in de smeltkroes om wapens te maken voor het groeiende leger. Graaf de Uruk-hai uit de grond. Er is geen rust als er een duister leger moet worden gebouwd! Inclusief 4 minifiguren: Lurtz, Uruk-hai en 2 Mordor orcs.

Frodo met kookhoek (30210)

LEGO Lord of the Rings

Polybag met Frodo minifigure met keukentje.

Uruk-hai met ballista (30211)

Polybag met Uruk-hai met armour.

LEGO Lord of the Rings

Elrond (5000202)

LEGO Lord of the Rings

Polybag met Elrond minifigure, die gratis werd weggeven bij de aankoop van een LOTR game.

Linda van Aken