Skip to Content

Christmas Eve Box; wat is het en wat zit er in?

Christmas Eve Box; wat is het en wat zit er in?

De Christmas Eve Box is een relatief nieuw concept dat steeds populairder wordt bij gezinnen over de hele wereld. Het idee is om een doos of mand te vullen met kleine cadeautjes en lekkernijen om de avond voor Kerstmis te vieren. In dit artikel gaan we dieper in op het idee achter de Christmas Eve Box, de verschillende soorten cadeautjes die erin zitten en hoe je er zelf een kunt maken.

Het idee achter de Christmas Eve Box

De Christmas Eve Box is ontstaan als een manier om de spanning op te bouwen voor Kerstmis en om een extra speciale avond voor het gezin te creëren. Het idee is om een doos of mand te vullen met kleine cadeautjes en lekkernijen die de avond nog specialer maken.

Dit kunnen bijvoorbeeld boeken zijn om voor te lezen, pyjama’s om aan te trekken, chocolade om van te snoepen, en nog veel meer. Het doel is om het gezin te verenigen en het gevoel van anticipatie en opwinding voor Kerstmis te vergroten.

De soorten cadeautjes die in de Christmas Eve Box zitten

Er zijn verschillende soorten cadeautjes die je in een Christmas Eve Box kunt stoppen. Hieronder staan enkele ideeën:

Pyjama’s of onesies: deze kunnen de kinderen aantrekken voor het slapengaan op kerstavond en zorgen voor een gezellig gevoel.

Een kerstverhaal: een nieuw boek voor het gezin om samen te lezen voor het slapengaan.

Kerstfilms: een DVD of een streamingdienst cadeau geven om een ​​kerstfilm te kijken.

Kleine speelgoedcadeaus: kleine speelgoedcadeaus zoals puzzels, speelgoedauto’s en poppen zijn perfect om de kinderen bezig te houden tijdens de avond.

Chocolade: chocoladerepen, adventskalenders of chocolade kerstballen kunnen de Christmas Eve Box verrijken met een zoete traktatie.

Kerstdecoratie: als het gezin samen kerstversieringen gaat maken, kunnen er ook spullen in de box worden gestopt, zoals kerstballen, slingers of sterren.

Hoe maak je een Christmas Eve Box?

  1. Begin met het kiezen van een doos of mand die groot genoeg is voor alle cadeautjes.
  2. Kies cadeautjes die bij de interesses en leeftijden van de kinderen passen. Zorg ervoor dat de cadeautjes niet te groot zijn, anders passen ze misschien niet in de box.
  3. Verpak elk cadeautje individueel in cadeaupapier, lint of in een kerstzakje. Zo maak je het uitpakken van de cadeautjes extra feestelijk.
  4. Voeg enkele lekkernijen toe aan de box, zoals chocolade of snoepjes.
  5. Versier de box met kerstlint, stickers of kerstkaarten om het extra feestelijk te maken.

Conclusie

De Christmas Eve Box is een geweldig idee om de spanning op te bouwen voor Kerstmis en om een extra speciale avond voor het gezin te creëren. Het vullen van de doos met kleine cadeautjes en lekkernijen kan de avond nog specialer maken en het gevoel van anticipatie en opwinding vergroten.

Er zijn talloze cadeautjes die je in de box kunt stoppen, afhankelijk van de interesses en leeftijden van de kinderen. Door het maken van een Christmas Eve Box kun je een leuke traditie starten die elk jaar terugkomt en waar het hele gezin naar uit kan kijken.

We hopen dat dit artikel je heeft geïnspireerd om zelf aan de slag te gaan met het maken van een Christmas Eve Box en dat het een leuke toevoeging zal zijn aan jullie Kersttradities.

Linda van Aken