De zomer is in aantocht en dat betekent dat het weer tijd is om de barbecue uit de schuur te halen en vrienden en familie uit te nodigen voor een smakelijke bijeenkomst. Naast sappige steaks, gegrilde groenten en smakelijke bijgerechten, zijn hapjes en snacks een onmisbaar onderdeel van elke BBQ. Van klassiekers tot vernieuwende creaties, deze gids zal je inspireren om je BBQ-menu naar een hoger niveau te tillen.
Gegrilde Jalapeño Poppers
Jalapeño poppers zijn een klassieke favoriet, maar waarom zou je ze niet een draai geven door ze op de barbecue te bereiden? Vul ze met romige roomkaas, omwikkel met spek en grill tot ze knapperig zijn. De combinatie van pittig, romig en zout zal je gasten zeker verrassen.
Gegrilde maiskolven met chili-limoenboter
Maiskolven zijn een BBQ-stapel, maar geef ze een upgrade door ze te besmeren met een pittige chili-limoenboter voordat je ze op de grill legt. De frisse smaak van limoen gecombineerd met een vleugje chili geeft deze klassieke bijgerecht een nieuwe dimensie.
BBQ kippenvleugels
Kippenvleugels zijn een niet te missen item op elke BBQ. Marineer ze in een zelfgemaakte BBQ-saus voordat je ze op de grill legt voor een sappige en smaakvolle traktatie. Serveer met extra saus aan de kant voor diegenen die van extra pit houden.
Gegrilde garnalenspiesjes
Garnalenspiesjes zijn een elegant en toch eenvoudig te bereiden hapje dat indruk zal maken op je gasten. Rijg grote garnalen afwisselend met plakjes citroen en stukjes paprika op spiesjes en grill ze kort tot ze gaar zijn. Serveer met een knoflook-dilledip voor een verfrissende smaak.
Bacon spiesjes
Gegrilde groentespiesjes
Voor de vegetariërs onder je gasten zijn gegrilde groentespiesjes een welkom alternatief. Rijg stukjes courgette, champignons, cherrytomaatjes en paprika op spiesjes, besprenkel met olijfolie en kruiden naar keuze, en grill tot ze zacht en licht gebruind zijn.
Gevulde champignons met feta en spinazie
Gevulde champignons zijn een heerlijk vegetarisch hapje dat gemakkelijk op de BBQ kan worden bereid. Vul grote champignons met een mengsel van verkruimelde feta, gehakte spinazie en knoflook, en grill tot de champignons zacht zijn en de vulling borrelt.
Halloumi met honing en tijm
Halloumi, een stevige kaas die perfect is om te grillen, krijgt een zoete en aromatische twist met deze eenvoudige bereiding. Snijd de halloumi in plakjes, grill ze tot ze knapperig zijn aan de buitenkant, besprenkel met honing en bestrooi met verse tijmblaadjes.
Bacon vijgen of dadels
Zoet, hartig en knapperig, bacon-gewikkelde vijgen of dadels zijn een onweerstaanbare traktatie. Wikkel rijpe vijgen in plakjes bacon, grill tot de bacon knapperig is en serveer ze met een vleugje balsamico-glazuur voor een extra smaakdimensie.
Of wat dacht je van deze slanke wortels.
Avocado met salsa
Geef avocado een warme en rokerige smaak door ze kort op de grill te leggen. Serveer de gegrilde avocadohelften met een verse tomatensalsa en wat verkruimelde feta voor een licht en smaakvol hapje.
BBQ mini pizza’s
Mini pizza’s zijn een geweldig idee voor een BBQ. Beleg kleine stukjes pizzadeeg met tomatensaus, mozzarella, pepperoni en andere favoriete toppings. Grill ze kort tot de kaas smelt en het deeg knapperig wordt.
Bruschetta met tomaat en basilicum
Maak heerlijke bruschetta door stukjes stokbrood te grillen tot ze knapperig zijn. Besprenkel met olijfolie en wrijf ze in met knoflook. Top met verse tomaten, basilicum, balsamico-glazuur en een snufje zout.
Aardappelwedges met kruidenboter
Snijd aardappelen in partjes, kook ze kort voor en grill ze daarna tot ze knapperig zijn aan de buitenkant. Serveer met zelfgemaakte kruidenboter voor een smaakvol bijgerecht.
Watermeloen met feta en munt
Een onverwachte maar verrassend heerlijke combinatie is gegrilde watermeloen. Snijd dikke plakken watermeloen, grill ze kort aan beide zijden en serveer ze met verkruimelde feta, gehakte munt en een scheutje balsamico-glazuur.
Gegrilde fruitspiesjes
Voor een zoete afsluiting van je BBQ-feest, probeer gegrilde fruitspiesjes. Rijg stukjes ananas, perzik, banaan en aardbei op spiesjes, besprenkel met een beetje honing en grill kort tot ze een mooie karamelisatie krijgen. Serveer met een bolletje vanille-ijs voor een onweerstaanbaar dessert.
BBQ-bananen met chocolade en marshmallows
Een andere zoete traktatie van de grill zijn BBQ-bananen. Snijd een banaan in de lengte doormidden (met de schil nog intact), vul met stukjes chocolade en marshmallows, wikkel in aluminiumfolie en grill tot de chocolade gesmolten is en de marshmallows kleverig zijn.
Tips voor een geslaagde BBQ
- Zorg voor een goede variatie aan hapjes en snacks om aan de verschillende smaken en dieetbehoeften van je gasten te voldoen.
- Bereid zoveel mogelijk vooraf om stress op de dag van de BBQ te verminderen. Marinades, dips en vullingen kunnen allemaal van tevoren worden gemaakt.
- Houd rekening met eventuele voedselallergieën of -intoleranties van je gasten en zorg voor alternatieven indien nodig.
- Vergeet niet om voldoende drankjes en servetten bij de hand te hebben om je BBQ-feest compleet te maken.
Met deze creatieve en smaakvolle BBQ-hapjes en snacks ben je klaar om je gasten te imponeren en een onvergetelijke zomerbijeenkomst te organiseren. Laat de grill opwarmen en geniet van het heerlijke eten en de gezellige sfeer!
- LEGO Play Unstoppable Festival - 27 April 2024
- Het “Ik Word Vader” cadeau pakket voor toekomstig vaders - 26 April 2024
- Stapelstein stenen; 20 ideeën voor activiteiten en spelletjes - 25 April 2024