Skip to Content

Filmlocaties van Bridgerton in Londen en Engeland

Filmlocaties van Bridgerton in Londen en Engeland

De razend populaire Netflix-serie Bridgerton heeft niet alleen de harten van kijkers veroverd met zijn meeslepende verhaallijnen en intrigerende personages, maar ook met de adembenemende filmlocaties. De serie speelt zich af in de Regency-periode en toont een keur aan prachtige historische locaties door heel Engeland. In dit artikel nemen we je mee op een reis langs enkele van de meest iconische filmlocaties van Bridgerton, die stuk voor stuk een bezoek waard zijn voor elke fan van de serie.

No. 1 Royal Crescent

Filmlocaties van Bridgerton in Londen en Engeland

Locatie: Bath

No. 1 Royal Crescent is een herenhuismuseum in Bath dat de grandeur van het 18e-eeuwse Georgian tijdperk laat zien. Dit volledig gerenoveerde huis is ingericht in de stijl van het late 18e eeuw en speelt een prominente rol in Bridgerton als het huis van de familie Featherington. Bezoekers kunnen genieten van de weelderige interieurs en de rijke geschiedenis van deze prachtige locatie.

Wilton House

Filmlocaties van Bridgerton in Londen en Engeland - Mamaliefde

Locatie: Salisbury

Wilton House, al meer dan 450 jaar het thuis van de graven van Pembroke, is een majestueus herenhuis met vorstelijke staterooms, schitterende tuinen en een indrukwekkende collectie historische kunstwerken. Dit huis is herkenbaar voor fans van historische drama’s, niet alleen door Bridgerton, maar ook door The Crown en Emma. In Bridgerton fungeert Wilton House als zowel het interieur van St James’ Palace als van Queen Charlotte’s Untere Schloss.

Ranger’s House

Filmlocaties van Bridgerton in Londen en Engeland

Locatie: Greenwich, Londen

Het met blauweregen begroeide huis dat in Bridgerton dienst doet als het huis van de familie Bridgerton, staat eigenlijk aan de rand van Greenwich Park. Deze Georgische villa, bekend als Ranger’s House, herbergt de Wernher Collection, met meer dan zevenhonderd kunstwerken van beroemde kunstenaars zoals Botticelli en Metsu. Bezoekers kunnen genieten van een rondleiding door dit prachtige huis en de indrukwekkende kunstcollectie bewonderen.

Hampton Court Palace

Filmlocaties van Bridgerton in Londen en Engeland

Locatie: Richmond, Londen

Het voormalige huis van koning Hendrik VIII is op het scherm de weelderige residentie van koningin Charlotte. Hampton Court Palace, gelegen aan de oevers van de Theems, biedt een fascinerend inzicht in de Britse geschiedenis. De buitenopnamen van Queen Charlotte’s Palace werden hier geschoten, en een bezoek aan deze historische locatie is een must voor elke liefhebber van de Britse monarchie.

Lancaster House

Filmlocaties van Bridgerton in Londen en Engeland - Mamaliefde

Locatie: Westminster, Londen

Voor de binnenopnamen van Queen Charlotte’s Palace werd Lancaster House in Westminster gebruikt. Dit majestueuze huis diende ook als achtergrond voor scènes die in Buckingham Palace werden gefilmd. De lange galerij van Lancaster House, met zijn rijke decor en elegante architectuur, biedt een glimp van het vorstelijke leven zoals dat in Bridgerton wordt afgebeeld.

Castle Howard

Filmlocaties van Bridgerton in Londen en Engeland

Locatie: York

Castle Howard, een prachtige residentie op korte afstand van York, staat in Bridgerton bekend als Clyvedon Castle, het grote landgoed van de hertog van Hastings. Dit adembenemende landhuis, omringd door uitgestrekte tuinen en weelderige landschappen, biedt een perfect decor voor de romantische scènes van de serie. Bezoekers kunnen de grandeur van Castle Howard zelf ervaren door een rondleiding door het huis en de tuinen.

Painshill Park

Locatie: Cobham, Surrey

Filmlocaties van Bridgerton in Londen en Engeland

Het schilderachtige terrein van Painshill Park in Surrey, met zijn zorgvuldig onderhouden tuinen, fungeerde als het decor voor de wandelingen, picknicks en ontmoetingen van de Bridgerton-personages. In het bijzonder is de Five Arch Bridge een iconische locatie waar Simon en Daphne in de serie een belangrijk gesprek voeren. Painshill Park is een ideale plek voor een rustige wandeling door de natuur, precies zoals de personages in Bridgerton dat doen.

Hatfield House

Filmlocaties van Bridgerton in Londen en Engeland

Locatie: Hertfordshire

In het tweede seizoen van Bridgerton werd Hatfield House gebruikt als het interieur van de residentie van de Bridgerton-familie in Londen. Hatfield House, doordrenkt van 400 jaar geschiedenis, was ooit het huis van koningin Elizabeth I tijdens haar jeugd. Dit prachtige landhuis biedt bezoekers een blik in het verleden met zijn rijke historie en indrukwekkende architectuur.

Wrotham Park

Filmlocaties van Bridgerton in Londen en Engeland

Locatie: South Mimms, Hertfordshire

Wrotham Park, gelegen op een uitgestrekt landgoed van 2500 hectare, fungeerde in het tweede seizoen van Bridgerton als Aubrey Hall, het voorouderlijk huis van de Bridgerton-familie. Dit majestueuze landhuis, met zijn weelderige interieurs en uitgestrekte tuinen, biedt een perfect decor voor de familiebijeenkomsten en sociale evenementen die in de serie worden afgebeeld.

Blenheim Palace

Filmlocaties van Bridgerton in Londen en Engeland

Locatie: Woodstock, Oxfordshire

In de spin-off Queen Charlotte: A Bridgerton Story fungeert Blenheim Palace als Buckingham House, het huis van koning George. Dit imposante paleis, gelegen in een prachtig landschap, biedt bezoekers de kans om deel te nemen aan diverse rondleidingen en evenementen, zoals een overvloedige afternoon tea en de Royal Connections, Crowns and Coronets tentoonstelling.

Waddesdon Manor

Filmlocaties van Bridgerton in Londen en Engeland

Locatie: Waddesdon, Buckinghamshire

De buitenopnamen van Kew Palace in Queen Charlotte zijn in werkelijkheid de tuinen van Waddesdon Manor. Deze bloeiende botanische tuinen, de serre en het omliggende veld spelen een belangrijke rol in de visuele pracht van de serie. Waddesdon Manor biedt een scala aan evenementen, waaronder kunsttentoonstellingen, tuinwandelingen en wijnproeverijen.

Bath Street

Filmlocaties van Bridgerton in Londen en Engeland

Locatie: Bath

Het pittoreske stadje Bath, beroemd om zijn Romeinse baden en Georgian architectuur, is een geliefde locatie voor historische drama’s. In Bridgerton werd Bath Street gebruikt voor verschillende scènes, waarbij de stad haar elegante en historische charme tentoonstelde. Bezoekers kunnen door de geplaveide straten van Bath wandelen en de historische sfeer in zich opnemen.

Banqueting Room, Guildhall

Filmlocaties van Bridgerton in Londen en Engeland

Locatie: Bath

De Banqueting Room in de Guildhall van Bath werd gebruikt voor diverse balscènes in Bridgerton. Deze elegante, grote zaal met zijn sierlijke pleisterwerk en imposante trappen biedt een betoverende achtergrond voor de sociale evenementen in de serie. De grandeur van de Banqueting Room is een must-see voor elke fan van Bridgerton.

Holburne Museum

Filmlocaties van Bridgerton in Londen en Engeland

Locatie: Bath

De buitenkant van het Holburne Museum werd gebruikt voor het filmen van de entree van een van de balscènes in Bridgerton. Dit indrukwekkende gebouw, met zijn mooie gevel en historische tuinen, is nu de thuisbasis van een uitgebreide collectie decoratieve kunst. Bezoekers kunnen het museum verkennen en genieten van de rijke kunstcollecties die hier worden tentoongesteld.

Pickled Greens

Filmlocaties van Bridgerton in Londen en Engeland - Mamaliefde

Locatie: Bath

In Bridgerton staat Pickled Greens bekend als Madame Delacroix’s japonwinkel The Modiste. Dit charmante café in Bath is een perfecte plek voor fans van de serie om een kijkje te nemen in de wereld van de mode uit de Regency-periode. Het café biedt een gezellige sfeer en heerlijke gerechten, waardoor het een ideale stop is tijdens een Bridgerton-roadtrip.

De filmlocaties van Bridgerton brengen de wereld van de Regency-periode tot leven met hun grandeur en historische charme. Van het statige No. 1 Royal Crescent in Bath tot het majestueuze Castle Howard in York, elke locatie draagt bij aan de betoverende sfeer van de serie. Voor fans van Bridgerton en liefhebbers van historische drama’s bieden deze locaties een unieke kans om in de voetsporen van hun favoriete personages te treden en de rijke geschiedenis van Engeland te ontdekken. Of je nu een rondleiding volgt in Wilton House, een wandeling maakt door de tuinen van Painshill Park, of geniet van een afternoon tea in Blenheim Palace, elke locatie biedt een onvergetelijke ervaring die je dichter bij de wereld van Bridgerton brengt.

Linda van Aken