Skip to Content

24-uurs challenges ideeën

24-uurs challenges ideeën

Challenges: we horen er regelmatig over dat er weer één of ander challenge-hype is op YouTube of Tiktok. Vaak de meest vreemde uitdagingen. Maar: challenges kunnen wel degelijk ook leuk en zelfs leerzaam zijn. En gewoon thuis gehouden worden.

Natuurlijk kun je er sociale media bij betrekken, maar dat hoeft vanzelfsprekend niet. Want waarom zou de hele wereld met je mee moeten kijken? Met elkaar de strijd aangaan binnen gezin of vriendengroepje (bijvoorbeeld) is misschien wel veel leuker en/of fijner! 

24 uurs challenges

Een dag lang iets niet of juist wel doen: dat is een 24 uurs challenge. Leuk om te doen en het kan grappig zijn maar ook bijvoorbeeld een opstap zijn naar betere gewoontes. Want wie weet is 24 uur niet roken of meer water drinken wel een mooie start voor een gezondere leefstijl.

Maar challenges kunnen eveneens puur voor entertainment gedaan worden. Wat zou je zoal thuis kunnen doen? En dan het liefst ook nog met de kids?

Hoe houd je een 24 uurs challenge?

Hoe jij de challenge invult is helemaal aan jou. Je kunt de uitdaging aangaan als een soort wedstrijd en het met elkaar doen. Maar je kunt ook iemand uitdagen en die persoon dan volgen om te kijken of hij het redt.

Vaak werk je dan met een beloning als iemand het redt. Dat kan iets leuks zijn wat hij of zij dan krijgt of wat jullie gaan doen. Natuurlijk kun je er ook een weddenschap van maken. Doe je het met kinderen? Houd het dan wel leuk en zie het echt als een leuk vermaak. Let op dat het dat dus ook blijft voor je zoon of dochter. 

Geen beeldscherm gebruiken!

Een dag lang niet op een beeldscherm zitten. Uiteraard kun je het beperken tot je smartphone…maar dan ga je gewoon alsnog op je tablet verder. Dus lekker 24 uur geen enkel scherm! Wie houdt het vol? En wat doe je met al die tijd die je nu ineens over hebt? Mooi tijd voor elkaar dus!

Niet snoepen

Heb je van die snoepfanaten in huis? Of ben je er zelf één? 24 uur lang blijft die snoeppot dicht en ja, daar vallen ook de zakken chips onder! Je kunt het natuurlijk interessant maken voor je jongere kids door iets te beloven als ze het volhouden. Die zullen er waarschijnlijk nog niet de uitdaging in zien om voor hun gezondheid niet te snoepen…

24 uur op je kamer blijven

Een soort glazen huis idee, maar dan voor 1 dag. En gewoon in de slaapkamer of misschien heb je een andere kamer waar ze misschien net iets meer te doen hebben. Uiteraard staat hier iets tegenover want waarom zou je jezelf opsluiten? 

Geen nee zeggen

Je mag een dag lang nergens nee tegen zeggen…Oef, dat kan een hele uitdaging worden! Hoe pak je dat slim aan? Door dingen dus gewoon wel te doen of je kletst je er op een andere manier uit. Zolang het dus maar niet als een echte nee overkomt… Succes!

In de tuin blijven

Je mag een dag lang (24 uur: dus ook de nacht!) niet naar binnen. Je moet zien te overleven in je eigen tuin. De nacht breng je dus ook daar door. Oké, je mag een tentje neerzetten, maar met regen en wind dus echt niet naar binnen. Oké, bij onweer dan maar beter van wel. Dan doen we de challenge gewoon een dag later opnieuw…

Een dag lang verstoppen

Je moet ervoor zorgen dat je een dag lang niet opgemerkt wordt door iemand uit het huis waar je verblijft. Dat is heel lastig! Want hoe voorkom je zoiets? 

Alleen maar een bepaalde kleur gebruiken

Je mag een dag lang alleen maar een bepaalde kleur gebruiken. Dus je eten moet die kleur in ieder geval erbij hebben zitten. Je mag alleen maar die kleren aan. Alleen maar iets lezen met die kleur. Een pen die je gebruikt moet die kleur hebben en ga zo maar door. Lastig? Echt wel! Zeker als je een kleur kiest die niet heel voor de hand ligt. 

Lopen verboden

Je wilt je verplaatsen? Jammer joh, dat mag niet lopend. Dus moet je jezelf kruipend voortbewegen of met de fiets… Eh, hoe ga je dan boodschappen doen? Kruipend je huis door is misschien nog tot daaraantoe. Maar besef ook dat je ook zo naar de wc moet kruipen of de trap op moet. 

Iets leren in 1 dag

Spreek met elkaar af wat er in die dag geleerd moet worden. Dit kan natuurlijk heel divers zijn. Leren iets te haken is iets heel anders dan een taal leren. Uiteraard kun je nooit een taal helemaal leren in 1 dag, maar kies bijvoorbeeld voor een online cursus die je hier en daar gratis kunt vinden.

En bespreek tot welke les je dan moet kunnen. Leuk als je deze challenge met een aantal mensen doet en jullie allemaal dezelfde taal of juist verschillende talen leren! Bij 50languages.com kun je dus 50 talen gratis leren.

24 uur in bed blijven

Daag iemand uit om een dag lang in zijn bed te blijven liggen. Nu klinkt dat misschien als een droom. Maar als jij je bed niet uit mag (of je moet plassen…) dan wordt het toch opeens een ander verhaal. Opeens zou je zo graag wél je bed uitgaan. Weet je niet meer hoe je liggen moet en zou je zo graag even je benen strekken en naar buiten gaan…

Wil Cats
Volg me via:
Latest posts by Wil Cats (see all)