Naast het uitzetlijstje, een van de meest gebruikte onder toekomstige moeders. Heb je ook een diversiteit aan regellijstjes; lijstjes met dingen die je moet regelen tijdens de zwangerschap of voor de bevalling van je kind. Dit overzicht is per maand, zodat je ziet wanneer je in de zwangerschap wat moet regelen.

Kinderwens

Foliumzuur & Vitamines

Zodra je wilt gaan proberen om zwanger te worden wordt je geadviseerd om foliumzuur te gaan slikken. Foliumzuur is van groot belang voor de ontwikkeling van het ongeboren kind. Helaas halen we deze voedingsstof niet voldoende uit onze voeding. Daarom is het belangrijk om, wanneer je zwanger wilt worden, een voedingssupplement te gaan slikken. Dit kan een supplement zijn met alleen foliumzuur, maar je kan ook kiezen voor een multivitamine speciaal voor zwangeren. Zo weet je zeker dat je de voor jouw situatie juiste hoeveelheden binnen krijgt. Ook andere vitamines zoals vitamine B en vitamine D zijn belangrijke te slikken voor en tijdens je zwangerschap.

Lees ook: Kinderwens; Tips voor als je graag een kindje wil / zwanger wil worden
Lees ook: Het nut van foliumzuur slikken in de zwangerschap

Gezond leven; niet roken en drinken

Roken deed ik al niet, en ja, als je op huwelijksreis bent op een tropisch eiland, een zwembad voor je hotelkamer hebt met zwembadbar en uitzicht op een supermooie zonsondergang hoort daar een cocktail bij. Zodra ik het gevoel had zwanger te zijn (de volgende dag al) heb ik geen druppel alcohol meer aangeraakt.

Lees ook: Gezonde voeding zwangerschap
Lees ook: