Vandaag is het Dierendag, en daarnaast is 2016 ook nog eens het Chinese jaar van de aap. Om dat te vieren hebben we vandaag wel een heel gave winactie voor jullie. Was het onlangs nog een paard het favoriete dier hier in huis, is dat sinds kort de aap geworden. Komt vast door het bezoekje aan de Apenheul. De kinderen vinden het geweldig om op hun borst te slaan en apengeluiden te maken. Het liefste zouden ze zo’n aapje wel in huis willen hebben. Met twee menselijke aapjes in huis die overal op klimmen worden er echter al genoeg apenstreken uitgehaald. Toch is er een oplossing voor, superhandig ook als je allergisch bent voor huisdieren of er kinderen zijn met astma en een huisdier niet zo’n geschikt idee is. Want deze aap kunnen ze alsnog helemaal zelf opvoeden!

Innovatief en trendy speelgoed van de toekomst

Review Zoomer Chimp van Spin Masters - Mamaliefde.nl

Op dit moment kan je gewoon niet om speelgoed heen waarin techniek is verwerkt. En dat is ook nergens voor nodig. Natuurlijk is houten speelgoed heel erg mooi en goed voor de ontwikkeling van de fantasie. Ook speelgoed met licht en geluid is in mijn ogen noodzakelijk nu de wereld steeds technischer wordt. Speelgoed van de toekomst is speelgoed dat luistert naar je stem, levensecht beweegt en ook nog eens grappig is en inspeelt op de emoties.

Ook in de speelgoedwereld worden de steeds sneller gaande technologische ontwikkelingen op de voet gevolgd en waar mogelijk gebruik van gemaakt zodat er eigentijds speelgoed ontstaat. De trend is namelijk innovatief speelgoed met sociale skills en face-to-face-interactie. (Bron: Amerikaanse Toy Industry Association). Zo zijn interactieve robots megapopulair.

De Zoomer chimp

Review Zoomer Chimp van Spin Masters - Mamaliefde.nlMisschien ken je al de Zoomer hond, dino of kat; dit jaar komt Spin Master namelijk met de Zoomer Chimp. Deze aap kan meer dan ooit, en ook met meer levensechtere handelingen. Naast True balance, Voice command en True Vision kent hij ook een levensechte mimiek door de led-ogen en gemotoriseerde bewegingen in het gezicht. Dat maakt van dit op het eerste oog zo technische diertje een echte persoonlijkheid met vele emoties. Het is verbluffend om te zien hoe snel jonge kinderen de verschillende features eenvoudig weten te gebruiken.

Zo kan deze aap door middel van True Balance niet alleen op vier maar ook op twee poten lopen (oké, rollen, maar toch) best een prestatie.

Net als de andere Zoomer dieren kan je hem door het geven van voice commands kunstjes laten doen zoals een salto of gewoon een apengeluid. Door hem deze commando’s te geven kan je hem ook trainen waardoor hij steeds meer kan. Net als een echt huisdier dus! Bij deze aap is extra aandacht besteed aan zijn bek, die van een soort rubber is gemaakt en daarom ook echt kan bewegen.

Tot slot heb je de True vision; in zijn ogen en mond zitten infraroodcamera’s die handsignalen kunnen registreren en omzetten in commando’s en ervoor zorgen dat hij niet botst. Daarnaast kan de Chimp kan zijn hele gezicht bewegen; mond, lippen, tanden en wenkbrauwen en daardoor emoties uitdrukken. Is hij boos, blij of verrast? Zijn gezicht spreekt boekdelen en zijn ogen geven licht als hij aanstaat, deze kleuren mee met zijn humeur. Ook zonder er actief mee te spelen is deze aap al geweldig om te zien.

Een echte vriend

Met de Zoomer Chimp weten de makers een grote stap te zetten in technologische ontwikkeling. Het interactieve aapje is voorzien van vele hi-tech functies die van hem een perfecte en unieke speelcompagnon maken. Dankzij de ingebouwde bewegings- en gevoelssensoren is hij zeer reactief; aan zijn expressieve gezicht (oplichtende ogen en gemotoriseerde beweging) is altijd af te lezen hoe hij zich voelt. Samen een dansje wagen? Wie hem uitdaagt kan een heuse battle verwachten. Dankzij de zes verschillende bewegingsmotoren switcht hij automatisch en met al het gemak van zittend naar staand, staat binnen een seconde op zijn hoofd en heb je zijn salto al gezien?

De spectaculaire moves maken hem bijna angstaanjagend echt. En dat kan voor kleine kinderen nog wel een beetje spannend zijn, omdat die dit niet verwachten. Daarom is hij geschikt voor kinderen van vier jaar. Al heeft dochterlief al heel snel door hoe het werkt en geeft hem al snel opdrachten. Tot groot (leed)vermaak van haar broertje; die het ene moment toch wel erg nieuwsgierig is en er bovenop zit en het volgende achteruit deinst. Het is wel echt een aap met streken die nog opgevoed moet worden; naar mate hij meer oefent zal hij ook beter de commando’s herkennen en opvolgen.

Meer informatie vind je hier.

Lees ook

Linda van Aken
Latest posts by Linda van Aken (see all)