Vandaag en morgen wordt het heerlijk zonnig weer en dan is het fijn om met water te spelen. Maar om nu voor een middagje een zwembad op te zetten… we wonen tenslotte in Nederland en het weer kan zo omslaan. Daarom deze supersnelle en goedkope diy die je in een half uur in elkaar zet zodat er vanmiddag heerlijk gespeeld kan worden. Geschikt voor in de tuin of op het balkon. Zo kunnen ze toch lekker met water spelen, maar hoef je niet meteen de zwemkleding uit de kast te trekken.

Benodigdheden

  • Twee houten planken
  • Plastic schaaltjes van de Action / Ikea
  • Boor
  • Schroeven
  • Grote bak / emmertje
  • Evt. twee handvaten van een bloembak

Waterbaan maken

De planken hadden we nog in de schuur staan en de schroeven ook. We hoefden dus alleen langs de Action om twee verpakkingen met bakjes te kopen. Je hebt deze in twee kleurencombinaties; groen/blauw/geel en rood/roze/oranje. Hier boor je aan de onderkant gaatjes in zodat het water er doorheen kan stromen. Je kan overal een gaatje in maken of meerdere.

Op de rand zodat het snel doorloopt of juist wat meer naar het midden toe zodat er eerst wat water in moet blijven staan voor het doorstroomt. Daarna schroef je ze vast aan een houten plank. Allemaal recht onder elkaar of juist wat meer versprongen, dan één, dan twee etc. Manlief heeft er ook een haak aan vastgemaakt zodat we ze aan de schutting kunnen hangen en makkelijk kunnen verplaatsen. Zo zou je ze natuurlijk ook aan het hek op een balkon kunnen hangen.

Tot slot een grote bak eronder waarin het water opgevangen wordt zodat je niet blijft vullen. Een emmertje of bekertje waarmee ze aan de slag kunnen of iets van een schepje. Nu nog het zonnetje en er kan heerlijk gespeeld worden!

Tip: Mocht het slecht weer zijn kan je er in plaats van water ook zand door laten stromen!

Alternatieve waterbanen

Met kratten en regenpijpen

Water sensory tubes

Met pv-pijpen, flessen en andere materialen.

Met een dakgoot.

Met lege flessen

Compleet met een pomp die het water weer naar boven pompt.

Compleet bouwwerk met pallets en regenpijpen.

Aan een rekstok.

Een complete speeltuin in het zand waar het water doorheen kan stromen.

Handig hek met tye-raps, flessen, trechters en slangen.

Deze koop je hier.

Deze waterpijpjes vind je hier.

Meer inspiratie voor waterbanen vind je hier.

Lees ook

Linda van Aken
Laatste berichten van Linda van Aken (alles zien)