Wraps, supermakkelijk en ook heel veelzijdig. Je kan er alle kanten mee op. Daarom dat ik in principe altijd wel een pak in huis heb. Voor snelle wraps als er weinig tijd is om te koken, maar ook voor andere doeleinden zoals een ontbijt, lunch of snack zijn ze zeer geschikt. 

Quesadilla’s

Quesa zegt het eigenlijk al; kaas! Een quesadilla is een soort mexicaanse tosti en echt superlekker. Je maakt ze dan ook heel makkelijk door een plak kaas tussen twee wraps in te leggen en even in de oven te bakken of in een grillapparaat op te warmen tot ze lekker knapperig zijn. Eventueel te serveren met een salade van sla, maïs, tomaat, paprika op smaak gemaakt met een dressing van olie, komijn, paprikapoeder en een snufje peper.

Wraptaart

Het is alweer even geleden dat ik deze voor het laatst gemaakt heb, maar de wraptaart was echt heel erg lekker. Een soort lasagne maar dan met wraps. Daartussen stop je je favoriete vulling; een combinatie van vlees of vis, groenten en saus. Een vegavulling is natuurlijk ook goed te doen, door er wat bonen aan toe te voegen. Je vindt dit recept hier.

Gevulde lunchwrap

Als je eens je kind wat anders wil meegeven dan een boterham met kaas is een wrap een goed idee. Of je er nu een echte lunchwrap van maakt met plakjes kaas en plakjes kipfilet. Of met kaas en appelstroop als smeersel. Vaak wel zo makkelijk om te voorkomen dat alles er weer uitvalt.

Andere goede suggesties zijn wraps met appel, kaneel en rozijnen of wraps gevuld met aardbei, mango en advocado.

Wrappizza’s

Wraps kan je ook prima gebruiken als basis om een pizza van te maken, zoals deze kindvriendelijke versies van Uitpaulineskeuken. Je smeert de bodem in met tomatenpuree, strooit daar wat oregano overheen en vervolgens de toppings naar keuze. Bijvoorbeeld ananas en hamblokjes of pulled pork, paprika en maïs. Tot slot natuurlijk de geraspte kaas niet vergeten en dan is hij klaar om vijf minuten in de oven te grillen.

Chili chicken wraps

Ze zijn alweer even uit het assortiment maar de chili chicken wraps van de MacDonalds vond ik echt superlekker. Het frisse van de sla, het knapperige van de kipnuggets, het zoetpittige van de saus door een wrap bij elkaar gehouden. Zo af en toe maak ik ze thuis om er toch nog even van te genieten. Hier vind je het recept.

Koude wrap borrelhapjes

Natuurlijk zijn wraps zeer geschikt om lekkere hapjes van te maken voor op een feestje om de visite voor te schotelen. De standaard wraps kent iedereen wel. Maar er zijn nog veel meer lekkere vullingen mogelijk. Er zijn een aantal trucs voor de perfecte wraps. Namelijk een dag van tevoren bereiden, op plastic folie zodat je ze kan inrollen en ze een beetje ‘opstijven’. De smeerbare vulling goed verdelen over de gehele wrap zodat alles goed plakt. De ingrediënten heel dun snijden en uitspreiden zodat je ze daarna goed kan oprollen.

Inspiratie vulling voor koude gevulde wraps

Je kan wraps met van alles en nog wat vullen. Wat inspiratie voor lekkere en originelere vullingen;

  • Carpacciowrap; met een laagje ossenhaas carpaccio, pijnboompitten, rucola, parmezaanse kaas en balsamicodressing. Eventueel vooraf eerst even insmeren met een groene pesto.
  • Kip ketjap; kipfilet gemarineerd in ketjapsaus, met sla, komkommer en cherrytomaatjes.
  • Italian wrap; met cervelaat, salami, pittige kaas, strookjes ijsbergsla.
  • Zoete aardappel, ei, sla, cranberries en advocado.
  • Perzik, basilicum en serranoham
  • Tonijn en rucolamayonaise
  • Kipsaté, satésaus, gemarineerde kip, sla, taugé
  • monchou, zongedroogde tomaat, basilicum, parmezaanse kaas
  • Kruidenroomkaas, gerookte kipfilet en ijsbergsla.

wraps recipes stock photo from Shutterstock / zefirchik06

Lees ook

Linda van Aken
Latest posts by Linda van Aken (see all)