Weekoverzicht: De herfst is begonnen, dat kan je wel merken. De weerstand is enorm laag. Dit keer was dochterlief de ‘pineut’ en twee dagen echt heel erg ziek. Het voordeel van het koude weer; er werd binnen heel erg veel gespeeld, vooral met speelgoed dat genomineerd was als speelgoed van het jaar. In het weekend werden er een aantal feestjes gevierd en ging ik met zoonlief naar de SpaceXperience!

Maandag: Ziek

De herfstvakantie is voorbij, dus vandaag weer naar school. Althans dat was het idee. Zaterdagnacht is dochterlief zo ziek geworden dat ze vandaag nog heel hoge koorts had. Gelukkig kon mijn moeder even een half uurtje langskomen zodat ze in bed kon blijven liggen en ik zoonlief naar school kon brengen. Ze had die ochtend ook de laatste kinderparacetemol gehad, dus meteen nieuwe gehaald. De rest van de dag dus ziekenboeg gespeeld. Al was ze zo ziek dat ze afwisselde tussen ons bed, haar eigen bed en op de bank tegen mij aankroop. Eten ging er ook niet in, wel bleef ze gelukkig drinken.

Dinsdag: Regen

Omdat de oudste nog steeds zo ziek was hield ik haar nog een dag thuis, wel was ze iets opgeknapt dus ging ze wel mee haar broertje naar school brengen. Vandaag was de dag dat het zo enorm regende dus was het maar goed dat ik de paraplu’s in de auto had gelegd. Zodra iemand iets tegen haar zei begon ze al te huilen. De juf vond het dus ook een heel goed idee dat ik haar weer mee naar huis nam ;-)

Vandaag was ze toch wel iets minder ziek en wilde ze ook weer eten. Juist dat moment tussen ziek / niet ziek zijn kan soms enorm veel energie kosten, omdat ze dan aan de ene kant te ziek zijn om iets te doen maar aan de andere kant niet ziek genoeg om de hele dag te liggen / slapen en dus zichzelf enorm frustreren. Omdat ze toch wel wilde eten hebben we even ritje gemaakt naar de kringloop om het babyspeelgoed weg te brengen en hebben we een lekker broodje gehaald ;-) Zijn we er toch even tussenuit geweest.

Aan het einde van de dag hadden we weer een vergadering van de oudervereniging, en zijn we alvast begonnen met Sinterklaas en Kerst.

Woensdag: Knutselen

Vandaag werd de oudste gelukkig weer heel vrolijk wakker. Het was vandaag ook een halve dag dus bracht ik haar weer naar school. Na school ging zoonlief bij een vriendje spelen en wilde zij dat stiekem ook wel, maar leek mij dat geen goed plan nadat ze drie dagen zo ziek is geweest. In plaats daarvan hebben we heerlijk de hele middag samen geknutseld met wc-rollen. Zoonlief was ‘boos’ toen ik hem kwam ophalen bij zijn vriendje, want hij wilde daar nog veel langer spelen. Manlief moest echter om zes uur weer naar zijn werk vanwege een vergadering dus moesten we op tijd eten.

Gisteren was ook mijn nieuwe telefoon binnen gekomen. Ik had alleen nog helemaal geen tijd gehad om die uit te pakken. Dus terwijl de kinderen in bad zaten werd het tijd om te installeren. Ondanks het overzetten en het gebruik van Google en Facebookwachtwoorden was ik de rest van de avond hier zoet mee. De volgende dag ging ik met de nieuwe telefoon Samsung S9+ foto’s maken en ook al was ik niet ontevreden over de vorige telefoon, zie ik toch duidelijk verschil in de kwaliteit die nog veel beter is!

Donderdag: Kreadoe

Gelukkig was manlief vandaag vrij, kon hij de kinderen naar school brengen, mee naar de logopedie en ze ophalen. Op de logopedie ging het zo goed dat dochterlief de rest van het jaar niet meer hoeft te komen. Wel moet ze haar oefeningen blijven doen ;-)

Zelf reed ik al vroeg van huis weg richting Utrecht op weg naar de Kreadoe waar ook dit jaar weer een bloggers / vloggersspot was en we gevraagd waren om daar een bezoekje te brengen en verslag te doen. Het was erg leuk om hier weer rond te mogen lopen en te zien hoe ze dit jaar hebben geprobeerd het ook leuker te maken voor kinderen. Bij de workshop bullet journalling ben ik nog even aangeschoven, ik snap nu waarom zoveel mensen hier fan van zijn.

Natuurlijk kwam ik op de terugweg in de langste file terecht van dat jaar, zonder dat daar echt een aanleiding voor was. Gelukkig was ik op tijd thuis en kon ik nog snel wat eten voor we door gingen naar zwemles.

Lees ook: Kreadoe 2018 Jaarbeurs Utrecht; ook leuk voor kinderen met speciale Krea Kids dag

Vrijdag: Luizenmoeder & vader

Ook vandaag was manlief vrij, dus had ik hem meegevraagd naar school voor de luizencontrole. Het zou ook mijn eerste keer als luizenmoeder zijn. In het kader van dat papa’s dat ook kunnen doen ;-) Er was ook nog een andere papa en we waren met zijn achten dus we waren er snel doorheen. Een uur later waren we weer thuis en kon ik weer even thuis werken.

Eigenlijk hoopte ik wat afleveringen van House of Cards te kijken, maar er was best veel werk om te doen. Uiteindelijk heb ik het toch even aangezet, maar is wel even inkomen in dit laatste seizoen. Ik kan er voorlopig nog niet echt een touw aan vast knopen, dus halverwege de aflevering weer afgezet en weer gaan werken. Ook die middag hebben we weer heerlijk geknutseld.

Zaterdag: SpaceXperience

In de ochtend moesten de kinderen eerst even opruimen, voordat ze naar scouting gingen. Dat was even drama. Op scouting vierden ze een feestje omdat één van de leiding jarig was. Thuis moesten ze zich snel even omkleden en lunchen. De oudste had een kinderfeestje in de binnenspeeltuin, dus had ik met een andere moeder afgesproken dat ik ze samen zou wegbrengen met de auto. Daarna kon ik nog snel even naar huis om de tas in te pakken en ging ik met zoonlief op weg naar Amsterdam voor de SpaceXperience.

Ik zou eerst in de avond gaan met een vriendin, maar kwamen er vrijdag achter dat de kaartjes voor de middagshow waren. Vanwege het voetbal in de Arena moesten we in een garage ver weg parkeren en ruim een kilometer lopen naar de Ziggo Dome. Gelukkig waren we ruim op tijd, konden we rustig daarheen lopen. Toen hij de astronautenpakken zag vond hij die heel erg gaaf (en ik ook) dus kon ik het niet laten om er één voor hem te kopen. Daarna zochten we rustig ons plekje op.

De show was echt geweldig, stiekem vloog hij voorbij. Best interessant om zo meer te horen over reizen door de ruimte, zijn ervaringen en ook wat ons te wachten staat in de toekomst. Compleet met optredens van Willemijn Verkaik en een gastoptreden van robot George. Ook het nodige vuurwerk mocht niet ontbreken. Echt heel erg gaaf.

Daarna snel weer terug om de dames op te halen van het kinderfeestje. Manlief was er ook dus reden we richting de Mac om daar met zijn allen te eten. Daarna was het tijd om iedereen naar huis / bed te brengen.

Zondag

Vandaag werd ik al vroeg wakker, maar viel ik weer in slaap om pas om elf uur!!! wakker te worden. Manlief had heel lief de kinderen meegenomen naar beneden en mij laten liggen. Heel erg fijn want blijkbaar had ik die slaap dus ook heel erg hard nodig. Beneden waren ze ‘uitnodigingen’ aan het maken voor een kinderfeestje, en gingen ze ook slingers maken en gaf ik ze als tip om cake te maken. Zo vierden we ons eigen ‘fantasie’ verjaardagsfeestje ;-)

Ook was het weer tijd om de was te doen en weer even flink op te ruimen. We hadden bijvoorbeeld weer wat kunstwerkjes meegekregen van school die een mooi plekje kregen aan de muur.

Zaterdag was er een verrassingspakket bezorgd, die verstopt zat in een houten kistje. Na het opruimen mochten de kinderen die open maken. Daaruit kwam een erg lief spinnetje. Het grappige is dat hij reageert op geluid, als je hem op de grond zet en begint te praten / schreeuwen beweegt hij vooruit. De rest van de middag werd er dus een hoop ‘geschreeuwd’.

Gisteren had zoonlief al gevraagd of hij naar de kinderboerderij mocht, toen ging dat niet. Maar omdat nu het zonnetje scheen reden we daar in de middag toch even heen. Althans even was het idee, toevallig was er een feestje vanwege het 70-jarig bestaan. Dus betaalde ik voor een activiteitenstempel en gingen ze een vogelvoerhuisje maken, broodjes bakken, op het springkussen en knutselen. Voor het schminken en andere activiteiten was het helaas al te laat.

Lees ook: De leukste kinderboerderijen in Nederland, met speeltuin, de grootste leuk uitje voor peuters en kleuters

Doordat SpaceXperience niet doorging gisteravond met de vriendin, hadden we voor vanavond afgesproken om te gaan uit eten. Door SocialDeal waren we gevraagd om een restaurant in Den Haag te proberen. Omdat het echt in het centrum was, tegenover het parlement gingen we met de tram. Vooraf hadden we al even gespiekt wat er op het menu stond, maar dat bleek in het restaurant toch iets anders. Waaronder kaasfondue dat ons allebei wel heel erg goed in de oren klonk. En wat dacht je van een wittechocolade-champagnemousse…

Weekoverzichten

Meer weekoverzichten vind je hier.

Linda van Aken
Laatste berichten van Linda van Aken (alles zien)