Afgelopen week stond, hoe kan het ook anders, in het teken van Sinterklaas. Het is zo gaaf om te zien hoe ze daar helemaal in opgaan, maar dan op een leuke manier zonder dat de spanning teveel wordt en ze prikkelbaar worden. Gewoon gezellig naar het Sinterklaasjournaal kijken, tekeningen maken, Pietengym, schoentje zetten, pepernoten smullen etc. En natuurlijk ook cadeautjes uitpakken en dan zien hoe er gestuiterd gaat worden als ze iets krijgen wat ze graag wilden hebben. Dat is als ouder gewoon echt genieten!

Maandag; ziekenhuis

Ook deze week was de maandag een rustige werkdag, maar goed ook want de rest van de week was daar een stuk minder tijd voor. Na school bleef dochter weer bij een vriendinnetje spelen dus had ik alleen zoonlief die graag Paw Patrol wilde spelen op de Nintendo Switch. Miriam lag in het ziekenhuis en had gevraagd of ik langskwam, aangezien ze verder niet veel visite verwachtte. Eerst dacht ik niet te kunnen, doordat manlief even was gaan liggen omdat hij vroeg was begonnen met werken en die avond weer een training had, dus terugmoest. Maar nu hij toch aan het gamen was en het voordeel is dat dat zowel op de tv kan als in de portable variant nam ik dat mee. We waren er nog geen uurtje maar dat was ook genoeg, zoonlief vond het toch wel een beetje spannend zo in het ziekenhuis met al die apparaten. Manlief had dochter opgehaald en vertrok zodat ik kon koken en ze daarna in hun pyjama nog even naar beneden mochten komen. Ik merk dat dat heel veel rust geeft door ze meteen naar boven te sturen om pyjama aan te trekken in plaats van pas tegen bedtijd. Als ze boven gaan spelen, gaat dat ten koste van de tijd beneden en kunnen ze direct door en voel je je niet opgejaagd om te voorkomen dat ze te laat naar bed gaan.

Dinsdag; partycollectie Nicolette van Dam

Een paar maanden geleden was ik bij de launchparty van de nieuwe kledingcollectie van Nicolette van Dam in samenwerking met Shoeby voor stoere maar girly meisjes. Die kleding is ons ontzettend goed bevallen, zowel door dochter als door mij, zodat ik ook zeker heel nieuwsgierig was naar deze partycollectie. Het werd gepresenteerd terwijl we aan tafel schoven voor een feestlijke kerstlunch. Een speciale collectie voor moeder & dochter met blouses, rokjes met kusmondjes, jurkjes met een netrokje, een zwart elegant jurkje met glitterkraagje en een volledig glitterjasje. Zelfs mijn meisjeshart ging daar harder van kloppen en ik twijfel echt om hem toch niet zelf ook te gaan passen ;-) Een paar dagen later kwam het setje dat ik had uitgezocht binnen. Het jasje moest natuurlijk meteen aan, maar ik heb nog geen tijd gehad om foto’s te maken dus dat volgt nog!

Woensdag; mooi winter fietsen

’s Ochtends was het chaos op school, de Pieten waren namelijk langs geweest en alle kinderen hadden hun schoentje mogen zetten. De Pieten hadden er alleen een zooitje van gemaakt. In plaats van ze te vullen hadden ze ze verstopt door de hele school (en gelukkig ook gevuld). Nadat ze in de klas zaten moest ik op stap om een fietsendrager te halen bij mijn ouders en een zwart-wit nummerbord laten maken daarvoor.

Fietsenwinkel.nl is een campagne begonnen ‘mooi winter fietsen’ en samen met Joyce van Mamsatwork was ik één van de vier die geselecteerd waren voor deze campagne. Het had wel even wat voeten in de aarde, ook met oppas regelen, wat dit keer niet direct lukte zodat ik naar het event kon gaan, maar dat had ik er graag voor over. Ze konden gelukkig allebei bij een vriendje / vriendinnetje terecht en zoonlief ging mee met het vriendje naar Pietengym en kwam heel trots thuis met een pietendiploma. We verzamelden ’s middags namelijk in het Nationaal Fietsmuseum waar we een korte rondleiding kregen langs de ontwikkeling van de fiets van 200 jaar geleden tot aan nu waar we eindigden bij de elektrische fietsen. We kregen namelijk allemaal een elektrische fiets om de komende tijd uit te proberen!

Natuurlijk moest er ook een stukje gefietst worden, omdat het was gaan regenen en het al wat later was namen we een korte route naar de Honigfabriek waar een diverse omgeving was om foto’s te maken en we wat gingen drinken. Het was echt supergezellig. Na afloop fietste ik met Joyce weer terug omdat we allebei met de auto waren. Dat fietstochtje was gewoon echt genieten, zelfs in de miezer. Het klaarmaken voor transport had echter nog wel wat voeten in de aarde. Ik had vooraf geoefend met het monteren van het fietsenrek op de auto. Maar de fiets op het fietsenrek was een ander geval. Doordat het achterwiel erg zwaar was met motor, dus die er toch maar na een poging vanaf gehaald. En even puzzelen welke kant op beter was vanwege de middenstandaard en het dikkere frame wat niet helemaal in de klem past. Gelukkig kwam ik veilig thuis, zelfs het laatste stukje achteruit inparkeren op de carport dicht naast de schuur.

Donderdag

Vandaag had ik meerdere uitnodigingen voor persevents, na twee dagen op pad besloot ik het echter rustig aan te doen en in plaats van een avondje China Light bij Ouwehands, voor zwemles te gaan. Wat ook een groot feest was omdat Sinterklaas en de Pieten langskwamen. Manlief was die dag vrij en heeft me ’s ochtends laten liggen zodat ik heerlijk kon uitslapen. Dat had ik ook wel echt even nodig. Daarna lekker een uur in bad Netflix gekeken en een paar wasjes gedraaid om vervolgens relaxed beneden te zijn, en nadat de kinderen thuis waren samen een spelletje spelen op de Nintendo.

Vrijdag; paspoort

Ik had eerder die week een afspraak gemaakt om een paspoort aan te vragen. Vandaag was de eerste mogelijkheid om langs te gaan, ook al duurt het nog een paar maanden, ik wil dit soort dingen gewoon zo snel mogelijk geregeld hebben, want je weet maar nooit en er moet ook nog een esta aangevraagd worden. Nadat de kinderen op school zaten, reed ik eerst op de elektrische fiets naar de fotograaf voor nieuwe pasfoto’s en vervolgens naar het stadskantoor en vervolgens nog snel een boodschap. Ik kwam echt happy weer thuis, zo’n elektrische fiets is echt ideaal juist ook voor de korte afstanden in de stad.

Die middag bleef er een vriendinnetje spelen. Was zo lief, eerst zijn ze een uur bezig geweest met opmaken en omkleden en daarna gingen ze optreden en kregen we een privé-‘show’. Ze mocht ook pannenkoeken blijven eten dus dat was wel erg gezellig. Nadat ze was opgehaald na het Sinterklaasjournaal, mochten ze nog even hun schoen zetten en werden er heel veel liedjes gezongen.

Nadat de kinderen op bed lagen haalden we de cadeautjes naar beneden en was het tijd om alles in te pakken. Ook goed voor het overzicht wat er in huis is en wat eventueel nog niet zodat ik daar de volgende dag nog even achteraan kon. Nadat alles was ingepakt, bracht ik het alvast weg naar mijn ouders zodat we daar zondag tijdens het feest niet ‘geheimzinnig’ over hoeven te doen.

Zaterdag; Sinterklaas & Stad van Sint

Al vroeg ging de deurbel, er zou een vriendinnetje meerijden dus de kinderen stoven op de deur af, maar het waren maar liefst twee verschillende postbezorgers die in alle vroegte pakketjes kwamen brengen. Waaronder eentje die nog snel op de stapel ging voor de volgende dag en een pakketje met nieuwe pietenpakjes.

’s Ochtends gingen de kinderen eerst naar scouting, speciaal voor de Sinterklaas-bijeenkomst was dat op een andere locatie. En wel de locatie waar manlief en ik elkaar hebben leren kennen, dus het nog altijd heel bijzonder voelt om daar te zijn. Ze hebben daar eerst geknutseld en daarna kwam de Goedheiligman langs en hebben ze liedjes gezongen en kregen ze voordat ze naar huis gingen allemaal een cadeautje. Nadat het vriendinnetje was thuisgebracht besloot ik toch naar de Stad van Sinterklaas te gaan bij het Archeon.

Dat was echt een groot succes, je kon in alle huizen naar binnen en overal was iets te zien en doen. Zo hebben we op pakjes geschoten, pepernoten gebakken, geschminkt, de slaapkamer van de Sint gezien, door mogen geven wat ze graag wilden hebben aan de Sint wat meteen in het boek werd opgeschreven en nog veel meer. Natuurlijk hebben we ook een bezoekje gebracht aan de Romeinen en de prehistorie. Nadat ze hun stempelkaart vol hadden, konden ze hun Pietendiploma ophalen, keken we een keer naar de poppenkast en sloten we af met het uitzwaaien van de Sint en de lichtjesoptocht. Niet alleen de kinderen maar ook ikzelf vond het echt heel erg leuk gedaan.

Daarna stapten we in de auto en dat was precies op tijd want daarna begon het te regenen. Al snel vielen de kinderen in de auto in slaap, dus was het rustig terugrijden. Ze konden even bijkomen op de markt terwijl ik ging koken. Daarna was het omkleden en het eerste vakje van de adventskalender openmaken. Iedere dag mag een ander hem openmaken en omstebeurt een laagje in elkaar bouwen. Zodat het echt een gezinsactiviteit wordt.

Zondag; Pakjesmiddag

Vandaag vierden we Sinterklaas met mijn ouders. Voordat het zover was zijn ze eerst uitgebreid in bad geweest en hebben ze daar bijna een uur gezeten, kon ik even weer een was draaien en het witgoed opvouwen en in de kast leggen. Vervolgens moesten ze van mij eerst hun kamer opruimen. Ze hadden al eerder opgeruimd, maar toen ik de bedden verschoonde vond ik nogal wat speelgoed bij dochter en bij zoonlief achter het bed verstopt. Kon ik ondertussen ook de kleding opruimen. Toen ze klaar waren stapten we in de auto. Nu wil dochter graag hartjespiet zijn, maar kon ik geen schmink vinden. Ik hoopte wat te kunnen halen bij de Hema maar die bleek dicht, dus dan maar door. We waren daar als eerste dus konden ze even rustig spelen.

Toen iedereen er was ‘hoorden’ we iets op zolder dus gingen we daar kijken. Mijn ouders hebben dat net laten uitbouwen in plaats van het dakterras en ja hoor daar vonden we Piet met meerdere zakken vol speelgoed. Er werd nog wat drinken gehaald, dus maakten we ondertussen een grote stapel van de cadeautjes als bezigheidstherapie ;-) Nadat iedereen een plaatsje had gevonden, begonnen we met uitpakken. De afgelopen jaren deden we uitpakken met de kinderen en een dobbelspel voor de volwassenen, maar dat was vorig jaar niet zo’n succes dus hielden we het nu gewoon op een berg cadeautjes. Omstebeurt werd er wat uitgekozen en uitgepakt. Ondertussen oefenden ze met namen lezen ;-) Vooral dochter was erg blij met haar cadeautjes en maakte een paar keer een vreugdedansje, zoals toen er bleek dat er lol in zat, hatchimals coleggtibles, kinder make-up en Lego friends. Voor zoonlief zat er ook Lego ninjago en Star Wars in de zak, een op afstand bestuurbare auto en heel veel spellen.

We namen alles mee naar beneden en schoven daar aan tafel voor een combinatie tafelgrill / pizzarette. De kinderen mochten een speeltje uitzoeken en daarmee spelen tijdens de voorbereidingen. Op een gegeven moment waren ze er wel klaar mee en werd het ‘theater’ geopend en hadden ze een ‘show’ voor ons geoefend die ze graag wilden laten zien. Daarna was het bedtijd dus tijd om snel naar huis te gaan en daar nog een vakje van de adventskalender open te maken en in elkaar te zetten.

Hebben jullie al Sinterklaas gevierd?

Linda van Aken