Gelukkig ging het deze week een stuk beter, maar goed ook want de agenda was weer redelijk gevuld deze week. Volgende week is het kinderfeestje van dochterlief, dus hebben we deze week aardig wat tijd doorgebracht met opruimen en uitzoeken. Daarnaast stonden er een paar afspraken op de agenda. Van bezoekjes aan het consultatiebureau, ouderverenigingvergadering en een gezellig nachtje weg met bezoek aan de Efteling op Vaderdag! Daarnaast waren er ook wat minder leuke momenten, soms heb je het gevoel dat alles tegelijk komt. Zo werd de fiets van manlief gestolen en hadden we een aanrijding op de snelweg en werd onze auto, die we nog geen maand hebben, weggesleept…

Maandag

Maandag was een vrij rustige dag met weinig bijzonderheden. Wel heel lief was dit gezicht toen ik beneden kwam om de kinderen wakker te maken. Waren ze bij elkaar in bed gekropen!

Die middag hielden manlief en ik omstebeurt de ‘wacht’ op de kamer van dochter om te zorgen dat ze haar kamer ging opruimen. Zeker na een paar playdates kan haar kamer een grote chaos zijn omdat ze van alles uit de kast trekken en niet eerst weer opruimen. Een keer in de twee weken komt echter de schoonmaakster en dan wil ik dat alles van de grond is / in de kast ligt zodat ze goed kan schoonmaken. Zoonlief is nog vrij opgeruimd, maar bij haar zijn we er altijd wel even zoet mee. De meest efficiente manier is alles wat op de grond ligt op een hoop te schuiven, ook van onder het bed etc. En vervolgens laten opruimen wat bij de barbies moet, wat in het keukentje, wat op het verkleedrek en wat in de vier bakken. Als je de berg ziet vraag je je altijd af waar het vandaan komt en hoe je alles weer opgeborgen krijgt.

Woensdag: Buitenspeeldag

Vandaag was manlief vrij, en vaak mag ik dan in bed blijven liggen. Vandaag stond er echter een afspraak bij het consultatiebureau op de planning. De vorige keer was manlief met hem gegaan, dat zou ook direct het laatste bezoekje zijn, maar twijfelde de invallende arts. Dus moest hij terugkomen, natuurlijk had manlief geen idee meer waarvoor. Hij bleek de ogentest opnieuw te moeten doen, daar was toch twijfel over. Gelukkig hoefde hij niet de plaatjes te benoemen maar de test met het vorkje te doen die ze ook bij de oogarts doen. Dat gaat een stuk beter. Er was nu ook geen twijfel over mogelijk, hij kon alles prima zien. Hij zat dus vijf minuten na schooltijd in de klas en kon ik naar huis.

Manlief haalde de kinderen weer op van school, lopend omdat zoonlief daar om had gevraagd. En ondertussen bezochten ze een aantal speeltuintjes en gingen ze picknicken in het park. Het is tenslotte buitenspeeldag. Toen ze thuis kwamen ging zoonlief met papa nog even op pad naar de bouwmarkt en ben ik met haar naar de apotheek gelopen. Ze hebben ook nog heerlijk buiten gespeeld in de tuin. De dag vloog voorbij eigenlijk.

’s Avonds ging manlief nog even boodschappen doen, dat duurde erg lang tot hij lopend terug kwam. Bleek zijn fiets gestolen te zijn…

Donderdag

De donderdag is altijd een racedag en blijft er weinig werktijd over. Daarom was ik erg blij dat manlief vrij was. Hij bracht de kinderen weg en haalde hij ze op. Kon ik een paar uur werken. Maar voordat ik daarmee begon heb ik eerst nog wat bestellingen gedaan aangezien volgende week al het kinderfeestje van dochterlief is. Een deel hebben we uitbesteed, maar een deel zijn we ook thuis.

Toen manlief ze ging ophalen maakte ik tosti’s en daarna nam ik ze mee naar de logopedie. Toen ik ze terugbracht op school bleken ze een sponsorloop te hebben. Ouders mochten komen toejuichen, dus bleef ik toch even op het schoolplein hangen. Natuurlijk was ik het helemaal vergeten, dus liepen ze op sandalen de rondjes. Toch deed dochterlief het niet slecht als snelste meisje van haar klas. Nadat ze allebei waren geweest gaf ik ze een knuffel en ging ik snel naar huis. Manlief ging die avond mee naar zwemles, daar ben ik altijd zo blij mee. En ik bracht zoonlief naar bed. Nadat ze thuis waren moest ik meteen weg vanwege de oudervereniging. We hadden die avond de laatste vergadering van het jaar.

Vrijdag: Studiedag

Vandaag was het Suikerfeest, dus had de school heel handig een studiedag ingeroosterd om te voorkomen dat de klassen halfleeg waren. Best slim gedaan dus. Dat betekende dus een soort van uitslapen. Het leek lekker rustig en ik hoorde de kinderen lief samen spelen, tot ik bij de jongste op zijn kamer kwam en het opvallend leeg was. Hadden ze mijn voorbeeld gevolgd toen ik laatst wat waterspeelgoed vanuit de badkamer in het zwembad had gegooid en kussens, knuffels en meer naar beneden hadden gegooid. Daar was ik dus niet zo blij mee. Vooral niet omdat ze het raam, dat een slot heeft, open hadden gekregen…

Nu vind ik het altijd erg fijn om overdag naar de kapper te gaan, dan is de wachttijd toch een stuk korter. Nadat alles weer naar binnen was gehaald en we gegeten hadden gingen we naar het centrum. Natuurlijk was er nu toch een uur wachttijd… Dus ging ik met twee kinderen op pad om boodschappen te doen, ook alvast voor het weekend. Ik had de boodschappen net in de kast en was van plan om te bellen toen ik smsje kreeg dat we over tien minuten aan de beurt waren. Best handig. Het knippen ging gelukkig vrij goed, de drama’s van de eerste jaren met zoonlief zijn gelukkig voorbij. Al mocht de tondeuse maar 5 seconden aan voor de onderste haren en moest de föhn ver weg blijven ;-)

Het was ondertussen weer tijd voor de lunch. Nu had ik me al een week voorgenomen om al het speelgoed uit te zoeken. We hebben heel handig een kast met bakken, maar in de loop van de tijd raken die voller en wordt alles bovenop de kast gegooid. Een paar keer per jaar haal ik alle mandjes uit de kast, gooi ik al het speelgoed op de grond en kiep ik de mandjes met speelgoed dat echt door elkaar zit om. Om vervolgens opnieuw te sorteren, maar ook uit te zoeken welk speelgoed weg kan omdat er niet meer mee wordt gespeeld of ze liever op hun kamer hebben. De voorgaande keren had ik dit alleen gedaan, maar ze zijn nu op een leeftijd dat ze prima kunnen helpen. Drie uur later was de kast weer helemaal schoon en stofvrij, inclusief de plinten erachter, zaten de mandjes er weer netjes in, inclusief veel lege ruimte. Staat er slechts een handjevol speelgoed op de kast. Was een deel van het speelgoed naar hun kamers verhuisd. En stond er een vuilniszak vol om weggegooid te worden. Dat lucht wel op hoor! Ik vind het toch altijd wel een prettig idee zo voor een kinderfeestje dat alles weer net wat meer georganiseerd is. Voor zolang als het duurt.

Omdat we ondertussen flink in het ritme zaten ging manlief in de tuin aan de slag om wat takken weg te halen van een boom aan het water zodat we weer wat meer licht hebben en ging ik aan de slag met de rozen. Die staan nu zo mooi in bloei en groeien enorm snel. Ook de auto is weer helemaal opgeruimd en gestofzuigd. Dat was stiekem ook wel nodig. Nog geen maand oud, en in het begin geprobeerd hem netjes te houden maar in onze auto wordt toch echt geleefd (en gegeten).

Eigenlijk was zo’n dagje al een mooi voorproefje op de zomervakantie. Gelukkig gaan we de eerste weken weg, en voor de laatste moet ik wat bedenken aangezien de vakantieopvang niet doorgaat vanwege een wisseling van de wacht qua opvang.

Zaterdag

Aangezien de man woensdag en donderdag vrij was geweest moest hij vandaag werken. In de ochtend bracht ik dochter naar scouting zodat ik in de tussentijd de tassen kon inpakken voor het weekend. Gelukkig maar een nachtje weg, dus dat was zo klaar. Het duurde nog wel een paar uurtjes voor manlief zou thuiskomen rond half twee, dus deed ik de was, kon dochter haar kamer alweer opruimen (deel van de spullen had ze ‘verstopt’ bij opruimen zodat ze leek alsof ze klaar was. We vertrokken rond twee uur.

Het was ongeveer een uurtje rijden naar Tilburg waar we waren uitgenodigd door het GuestHouse hotel Kaatsheuvel. Dit hotel ligt op loopafstand van de Efteling waar we zondag, Vaderdag, heen zouden gaan. En voor vandaag had ik wat ideetjes over wat leuk is voor een paar uurtjes of om te eten, maar wilden we het vooral laten afhangen van hoe alles verliep. Maar goed ook, want vlak voor de afslag bij de Efteling zaten we in een kop-staartbotsing terwijl we 120 reden op de snelweg. Er werd plotseling geremd, en manlief was niet snel genoeg. Gelukkig konden we nog wel op de vluchtstrook 1 km doorrijden naar het benzinestation zodat we in ieder geval veilig stonden. Daar zag ik pas hoe onze motorkap een flinke klap had gekregen en helemaal was verbogen. Terwijl manlief zich bezighield met het schadeformulier hield ik een oogje in het zeil bij de kinderen en belde ik met de verzekering. Zeker na de ervaring vorige maand waarbij het leek alsof er geen schade was en de rook er van af kwam, en nu de hele motor flink kapot was. Het koste een paar telefoontjes voor ik de juiste persoon aan de telefoon had, we hadden namelijk net een maand terug ook alle verzekeringen en pechhulp etc. nagelopen en opgezocht. Maar toen was in ieder geval geregeld dat de auto werd opgehaald, en we via de doorlopende reisverzekering (omdat we op weg waren voor een weekendje weg) vervangend vervoer kregen tot de maandag. Het is dus even spannend wat de uitslag is van de schade-expert maandag, maar ons weekend kon gelukkig doorgaan.

Uiteindelijk kwamen we rond half zes (2,5 uur later dan gepland) aan bij het hotel. Waar we konden inchecken, de kinderen al snel de vele speelplaatsen hadden ontdekt en het gave stapelbed op de slaapkamer en eigenlijk niet meer weg wilden.

Lees ook: GuestHouse Hotel Kaatsheuvel; kindvriendelijk overnachten op loopafstand van de Efteling

Tot ze toch wel honger kregen en we richting de Loonse en Drunense duinen reden naar de Roestelberg. Het was daar even spannend, want alles was vol of gereserveerd. Maar gelukkig kwam er toch net een tafeltje vrij nadat binnen en buiten alles was gecheckt. Konden de kinderen lekker spelen in de speeltuin en met het zand, want je zit echt direct tegen de duinen aan, terwijl wij op het terrasje zaten. De kinderen wilden graag pannenkoeken, dus deden wij mee met het feestje en sloten we af met een ijsje.

Rond half negen waren we weer terug in het hotel, dus dat werd snel naar bed. Ze vonden het eerst nog wel even gezellig zo met mama en papa op de kamer, maar sliepen al snel. Inclusief de man, zodat ik toch maar even wat tv ging kijken en blij was dat de laptop mee was.

Zondag: Vaderdag & Efteling

Bij Vaderdag hoort natuurlijk een ontbijtje, nu had ik het mezelf wel een beetje makkelijk gemaakt. Met een hotelontbijt hoef je namelijk zelf niet aan de slag. Ook al heeft dat natuurlijk wel zo zijn charme om met de kinderen de keuken in te duiken. Natuurlijk begon het ontbijt bij het koffiezetapparaat ;-) Nadat de kinderen iets hadden gegeten vlogen ze al snel het dakterras op om buiten te spelen. Er waren nu geen oudere kinderen dus konden ze zelf een poging wagen bij de airhockeytafel waar vooral de jongste veel (beginners)geluk had ook al kon hij er nauwelijks bij ;-) De kinderen konden lekker blijven spelen terwijl papa alvast de bagage weg bracht en ging uitchecken.

Rond tien uur liepen we naar de Efteling, wat echt op 500 meter afstand ligt (nooit gerealiseerd dat het centrum zo dichtbij is) waar het al enorm druk was. De oudste had als wens graag een achtbaan en de jongste wilde naar de sprookjesboomshow. Aangezien Joris en de Draak de enige achtbaan is waar ze met haar 1 meter 10 in mag, hoefden we daar niet lang over na te denken. Toen we daar kwamen was hij echter nog niet open en was het onbekend hoe lang het zou gaan duren. Dus liepen we door naar Ruigrijk voor een rondje in de ‘walvissen’ en we zagen dat ondertussen de eerste trein met bezoekers voorbij kwam. Man en dochter gingen daarom die kant op en zelf dook ik met de jongste in de autootjes. Kon ik even via de app uitzoeken hoe laat de sprookjesboomshow was. Met de trein gingen we richting de andere kant van het park waar we man en dochter ook weer troffen die daar lopend heen waren gegaan en sneller waren omdat we bijna een half uur hebben moeten wachten tot de stoomtrein kwam. Wel heel gaaf was dat we voorin zaten en ik nu pas echt meekreeg dat het een stoomtrein was en hij met kolen gestookt wordt.

Na wat gegeten te hebben liepen we met zijn allen door het Sprookjesbos, ondanks dat we hier ieder jaar terugkomen krijgen de kinderen er geen genoeg van en kijken nog steeds hun ogen uit. We sneden een klein stukje af bij het plein om zo op tijd te zijn voor de Sprookjesboomshow, dit is nog steeds dezelfde show maar de kinderen leven helemaal mee met het verhaal.

We waren duidelijk niet de enige in de Efteling, het was heel erg druk en overal waren wachtrijen. Zelfs bij Carnival waar je normaal nog wel kan doorlopen. Dochter wilde nog graag in het doolhof en zoonlief in de bootjes. Bij de Pagode was het ook vrij rustig, dus die pakten we ook nog mee terwijl we richting Fata Morgana liepen. Zoonlief werd ondertussen moe, dus besloten we het hierbij te laten.

Aangezien mijn broertje in Tilburg woont hadden we met hem afgesproken om daar te gaan eten. Terwijl zij patat haalden keken we een filmpje en was duidelijk dat de kinderen wel heel erg moe waren. Maar goed dat we al zo vroeg waren vertrokken, zo waren we om zeven uur weer thuis. Vlak voordat we thuis waren vielen ze ook allebei in slaap zodat ze meteen door konden naar bed. Hadden we nog even de avond om bij te komen.

Linda van Aken