Daar is hij weer, vorige week heb ik even een week overgeslagen. Tijdens het weekend kreeg ik namelijk steeds meer pijn in mijn maag, en heb ik heel veel op de bank gelegen, tot ik de maandagavond doorbracht op de hap. En dat terwijl er thuis verjaardagsvisite zat… Afgelopen week zijn er dan ook meerdere onderzoeken gedaan en ze kunnen niet helemaal vinden wat er aan de hand is, omdat er een aantal tegenstrijdige symptomen zijn van een soort reflux tot en met nierstenen. Tot dan moet ik het doen met maagzuurremmers en paracetemol en vandaag heb ik weer een afspraak met de huisarts om er verder over te praten. Daardoor heb ik het een aantal dagen wat rustiger aan moeten doen, echter blijft het principe gelden ‘mama kan niet ziek zijn’ en ging het leven gewoon door. 

Dinsdag: Hortus Botanica

Vandaag was er een event in de Hortus Botanica dat werd georganiseerd door Center Parcs. Ook dit jaar openen ze weer een nieuw park en daarom organiseerden ze vandaag een event in een toepasselijke groene locatie dat werd afgesloten met een heerlijke brunch. De foto’s liegen er niet om, de huisjes worden steeds luxer en vervelen is al helemaal geen optie meer gezien het aanbod van activiteiten. Na afloop was er nog een korte rondleiding door de hortus. Waarna ik toch echt naar huis moest.

Woensdag: Dagje Parijs

Gelukkig was manlief vandaag vrij, kon hij de kinderen naar school brengen terwijl ik al vroeg op de tram en trein stapte richting Rotterdam. Vanaf daar gingen we met de Thalys naar Parijs voor de Bigbenbeurs. Normaal zijn er altijd vrouwelijke bloggers, maar nu was ik op de medewerker van het pr-bureau na de enige vrouw in het gezelschap. Best een bijzondere ervaring ;-) Tijdens de heenreis werd er lekker gekletst en kreeg ik een kijkje in hoe de game-blogwereld er uit ziet en hoe zij de hele wereld over reizen voor previews en interviews. Bigben heeft namelijk vooral heel veel games, maar ook een steeds groter wordende collectie met items voor kinderen, daarom dat ik mee mocht. Miriam was ook uitgenodigd maar was op vakantie in Italië.

Het event was supergoed verzorgd, we kregen een kijkje in de nieuwe producten die gaan uitkomen, konden heerlijk buiten in de tuin zitten en genieten van de vele hapjes en een glas champagne. Er was zelfs even tijd om een wandeling te maken langs de Seine. Je bent tenslotte niet voor niets in Parijs. Gelukkig gingen we op tijd terug, want het verkeer was nu drama. Het laatste stukje hebben we daarom gelopen terug naar het station. Daar hebben we wat eten gehaald en moesten we flink wachten want de trein had behoorlijk vertraging. Toen ik thuis was, kroop ik dus snel mijn bedje in. Best bijzonder eigenlijk om zo voor een dagje op en neer naar Parijs te gaan.

Lees ook: Luminous speakers van Bigben

Donderdag: Picknicken onder tafel

Donderdag is altijd een ‘racedag’. Die ochtend gingen we op de fiets naar school, het was tenslotte schoolbrengdag om ouders te stimuleren hun kind lopend of met de fiets weg te brengen. Een tweede poging om beide kinderen zelf te laten fietsen. Wat best spannend was toen dochterlief niet ging wachten bij een kruispunt maar in haar eentje doorfietste…  Daarna snel door, met de auto, naar de sportschool waar het vandaag echt lekker ging en ik merk dat mijn conditie verbetert.

Tussen de middag regende het, dus haalde ik ze met de auto op om mee te nemen naar de logopedie. We hebben een half uurtje om te eten, dus dat moet vrij snel. Ze wilden graag buiten eten, wat niet handig was met de regen. Dus maakte ik van de tafel een tent. Dat vonden ze wel erg gezellig. Na de logopedie gaan ze weer een paar uur naar school. Daarna is het weer ophalen. Snel de zwemtas inpakken. Koken en dan ’s avonds zwemles. Gelukkig neemt manlief dat op zich.

Zaterdag: Blogger by Nature

Vandaag een dag waar ik al een paar maanden naar uitkeek, maar toch ook wel erg spannend vond. Ik was namelijk gevraagd om een presentatie te geven op Blogger by Nature. Samen met Ellen reed ik hierheen en waren we lekker op tijd, dus konden we rustig nog even een kop thee drinken. De dag begon met een workshop seo, altijd goed om hier weer even bij stil te staan en op te frissen. Je haalt toch ook overal wel weer iets uit. Daarna was er weer een heerlijke lunch.

Daarna waren er drie presentaties. Ik had gekozen om branding en pinterest bij te wonen. Branding, omdat ik daar zelf heel anders over denk en daarom wel interessant vind om te horen hoe anderen hier over denken. Altijd wel goed om weer even je eigen visie scherp te stellen. Daarna mocht ik mijn eigen presentatie geven. Op het programma stond ‘ervaringsverhaal’ en mijn doel was om vooral zoveel mogelijk tips en trucs te delen van wat mijn manier van bloggen is. Want iedereen blogt ten slotte op een andere manier. Gelukkig kwamen er na afloop heel enthousiaste reacties, want ik had aardig snel gepraat om de hele presentatie te kunnen behandelen. Pinterest was ook erg interessant, heel goed hoe ze dit zowel interessant maakte voor mensen die hier nog niets mee deden als nieuwtjes delen voor mensen die er al even mee bezig zijn. Persoonlijk denk ik dat op termijn pinterest interessanter is als bezoekersbron dan Facebook. Na de borrel reed ik met Ellen weer terug naar huis en had manlief al gekookt.

Zondag: Opruimen & uit eten

De afgelopen maand is vrij druk geweest, met als gevolg dat er best wel een achterstand was in de was. Daarnaast was onze slaapkamer ook aardig rommelig geworden. Terwijl manlief beneden een zwembad aan het opzetten was ging ik boven aan de slag om de berg was weg te vouwen en in de kasten op te ruimen. Toch altijd een voldoening als dat klaar is. Ook heb ik alle rommeltjes weer opgeruimd. Ook erg fijn, al staat het nu in een tas op mijn kantoortje voor wat nog verder uitgezocht moet worden ;-)

Die avond had ik met een vriendin afgesproken om mijn verjaardag te vieren. Hier wilde ik niet onderuit, en gelukkig voelde ik me aan het einde van de dag prima. Via social deal had ik een Italiaans restaurant gevonden in de haven van Scheveningen. Het eten hier was echt supergoed net als de service. Zo kregen we zonder te vragen een fles water met glazen erbij. Erg fijn! Ik heb hier echt heel lekker gegeten. Helaas was het wel erg koud, toen we Scheveningen in reden werd het namelijk steeds mistiger. Ze hadden hier weer heel erg last van zeevlam. Het was zelfs te koud om even naar het strand te wandelen. Op de terugweg begon mijn maag echter toch weer op te spelen.

Maandag: Jarig

Vandaag was ik jarig en werd ik 33 jaar. Manlief had de avond ervoor appeltaart gebakken. Dus begonnen de kinderen de dag goed met appeltaart. Zelf moest ik niet aan eten denken omdat mijn maag erg aan het rommelen was en ik last had van zure oprispingen. De rest van de dag deed ik het vrij rustig aan en heb ik ook op de bank geslapen. Die avond kwamen mijn ouders op visite (gelukkig had ik niet meer uitgenodigd omdat ik me al even niet fit voelde) en dat was maar goed ook. Toen ik rechtop zat kreeg ik steeds meer last en mochten we langskomen bij de hap. Konden mijn ouders oppassen op de kinderen die al op bed lagen. Het duurde even voor we geholpen werden en ik zat te huilen van de pijn. Ze kon echter geen acute ontsteking vinden dus werden we weer naar huis gestuurd met paracetamol en de opdracht een zwangerschapstest te doen. Ik wist zeker dat dat het niet was, maar toch eentje gehaald bij de apotheek om dat uit te sluiten. Met drie paracetamol op heb ik die nacht voor het eerst sinds een aantal nachten weer redelijk geslapen.

Dinsdag: Première Jurassic World

Door Universal was ik uitgenodigd voor de premiere van Jurassic World. Ik zat heel erg te twijfelen of ik wel moest gaan, maar de pijnstillers werken goed en het was alweer even geleden dat we een ouderwetse date-night hadden en zelfs de oppas was al geregeld. De dresscode voor deze avond was ‘junglestijl’. Na een bezoekje aan de huisarts reed ik dus even door de stad in om een jurkje met print te kopen voor die avond. Daarna moest ik nog naar het ziekenhuis om bloed te laten prikken. Aan het einde van de middag was het omkleden en de lasagne in de oven zetten voor de oppas. De heenweg ging vrij redelijk en we konden in de buurt parkeren. De deuren waren nog niet geopend, dus konden we even in het zonnetje buiten wachten. Daarna liepen we over de rode loper naar binnen waar we armbandjes kregen en er donuts en drankjes klaarstonden. In de zaal was er een enorm scherm, maar was de film op een ‘normaal’ formaat. De film was echt super.

Lees ook: Recensie Jurassic World 2 in de bioscoop

Woensdag: Verkeerswandeling

Al een paar weken geleden had ik toegezegd om vandaag te helpen op school met de verkeerswandeling. Dat betekende dat ik met twee groepjes van drie kleuters op stap ging om een rondje te wandelen door de wijk en te oefenen met oversteken. Uit de klas van mijn zoon kreeg ik drie jongens mee, en deden we ongeveer drie kwartier over het rondje. De een zag overal bijen, de volgende zag overal mieren, wormen en slakken en de derde traktoren en bussen van het schoolreisje van de naastgelegen school. Gelukkig had de juf hiervoor ‘gewaarschuwd’ en gezegd dat ik gewoon de tijd moest nemen. Daarna met drie dames uit de klas van dochterlief het rondje gelopen, zij wilden vooral graag zelf de route lezen en een paar bloemen plukken. Met als gevolg dat we binnen twintig minuten weer terug waren ;-) Heel grappig om dat verschil te zien.

Vrijdag: Flevoland

Nadat de kinderen op school zaten reed ik direct door richting Lelystad, gelukkig was er niet al teveel file want de timing was erg krap. Ik was namelijk uitgenodigd voor een korte perstrip om de provincie Flevoland beter te leren kennen. En dan specifiek als het om de natuur gaat in deze bijzondere provincie die jonger is dan dat ik ben. Natuurlijk kon ik de parkeerplaats eerst niet vinden, dus werden we gelukkig opgepikt door de auto en reden we vervolgens naar Batavialand. En werden we in dit museum meegenomen naar het ontstaan van dit eiland, en de bijzondere vondsten die er zijn gedaan. Van prehistorische mensen tot aan boten die hier zijn vergaan.

Vervolgens lunchten we bij restaurant De Rede in Bataviahaven waar ik spijt kreeg dat ik een kleine salade had besteld in plaats van een grote, want wat was die lekker! Echt een aanrader als je hier komt. Ook de rest van de lunchgerechten zagen er erg goed uit.

Na de lunch zou de groep in tweeën gesplitst worden voor een natuur- en waterprogramma. Helaas werkten de weergoden niet helemaal mee, en bleef het regenen. Daarom gingen we met de hele groep naar het Horsterwold waar we samen met de boswachter op safari gingen in een eco-kar. Hij liet ons mooie plekjes zien in dit natuurgebied en wist vol enthousiasme te vertellen over de vele activiteiten die hier werden gedaan en dat hij mensen aanmoedigde om vooral ook de paden te verlaten om te gaan struinen. Vanaf een uitkijkpunt spotte iemand de groep wilde paarden die hier rondlopen, en reden we een stukje om zodat we dichterbij konden komen. Om echt dichtbij te komen moesten we ook het pad verlaten. Het was wel echt heel gaaf om zo oog in oog te staan met deze paarden. Al kwamen ze op een gegeven moment wel heel dichtbij, wat ook niet de bedoeling is omdat het wilde dieren zijn en dat ook moeten blijven.

Het rondje van vandaag maakten we af in Almere, daar checken we in bij het Hotel van der Valk waar we een enorme ruime kamer hadden, wel met uitzicht op de parkeerplaats. We hadden nog even voor het avondprogramma begon, dus opende ik de laptop. Met als gevolg dat ik nog moest haasten om op tijd klaar te zijn, maar gelukkig kwam dat goed!

Die avond gingen we namelijk naar Vis á Vis. Hier werden we eerst welkom geheten door de chef die dit jaar het menu verzorgt in restaurant de Rode Haring en zoveel mogelijk met lokale en verse ingrediënten werkt. Zo mooi om te horen hoe enthousiast zij is en hoe gemotiveerd zij is. Natuurlijk mochten we hier zelf ook eten. Het buffet bestond uit drie gangen met soepen, salades en rode haring als voorafje. Een vis-, vlees- en vegagerecht als diner met een tajine en pasta. En tot slot kon je kiezen uit drie toetjes, waarvan de brownies met zeezoutkaramel wel echt om te smullen waren!

Een goede voeding dus voordat we op de bankjes mochten plaats nemen in het theater om te genieten van de voorstelling Mare van Vis a Vis. Een bijzondere slapstickachtige voorstelling waarin weinig gesproken wordt. Maar wel enorm veel met expressie gewerkt wordt. De boodschap erachter zet je aan het denken, terwijl je aan de andere kant ook dubbel ligt van het lachen. Een heel bijzondere voorstelling die voor een groot gedeelte ook onder water plaatsvindt! Na afloop spraken we nog even met de regisseur en genoten we met een drankje in de hand van het muzikale optreden op het podium bij de kampvuurplaats.

Om twaalf uur waren we weer terug in het hotel, waar natuurlijk mijn pasje niet meer werkte dus ik weer terug kon naar de receptie. Het bad zag er zo verleidelijk uit dat ik toch even een half uurtje ging ontspannen voor ik het bed in dook.

Lees ook: Drie schitterende natuurgebieden in Flevoland

Zaterdag

Ik laad altijd enorm op tijdens zo’n nacht zonder kinderen. Zo ook vandaag. Ik ‘schrok’ wakker om 8.40, terwijl we om 9.15 verwacht werden voor het programma. Dat werd dus snel aankleden, inpakken, ontbijten en uitchecken. We hadden vandaag drie keuzes; een biologische markt, een speurtocht door het dorpje Urk of een bezoek aan het Waterloopbos. Ik heb lang getwijfeld tussen de laatste, maar de foto’s van kinderen in het Waterloopbos haalden me over om daarheen te gaan. En daar kreeg ik geen spijt van. We waren met zijn vieren en gingen hier ook met de boswachter op pad. Hij vertelde ons wat over de waterwerken die hier in het bos verscholen liggen en de renovatieplannen voor de toekomst, maar ook over de natuur en de dieren die hier leven. Als we een keer in de buurt zijn wil ik hier zeker terug komen met de kinderen. Ik weet zeker dat ze het hier geweldig vinden.

We lunchten vlakbij Schokland, ook een voormalig eiland in de Zuiderzee bij Pier 16. Hier vind je een strand aan het Ketelmeer en een restaurant. Het zonnetje was ondertussen heerlijk gaan schijnen dus zochten we een plekje buiten. De lunchkaart hier was erg origineel vormgegeven. Je ziet wel vaker dat ze het origineel proberen te brengen maar het net niet is, hier was het gewoon super. Zelf ging ik voor het ‘gekakel’; een bord met heerlijke kipsaté en patatjes. Dat had ik wel verdiend na de wandeling die ochtend ;-)

Het programma werd gezamenlijk afgesloten in Lelystad. We reden weer richting Bataviahaven waar twee rib-boten voor ons klaar lagen. De een met stoeltjes en de ander met zitplekken achterin of op de kist. Deze boten kunnen tot 100 km per uur wat een heel gave ervaring is. Je vliegt gewoon over het water heen. Met deze boten gingen we richting de Marker Wadden, een nieuw natuurgebied in het Markermeer. Hier worden vijf eilanden opgespoten waar de natuur vrij spel krijgt om te groeien en bloeien en vissen en vogels zich kunnen vestigen. Nu zijn ze nog hard aan het werk en is het een bouwterrein dus mochten we er niet op. Wel kwamen we aardig dichtbij de zandvlakte.

Om vier uur was het weekend weer voorbij en reed ik naar huis waar de kinderen me toch wel een beetje hadden gemist, ook al hadden oma en opa ze meegenomen naar Blijdorp en was manlief pannenkoeken aan het bakken. Heerlijk thuiskomen zo.

Zondag: Belevenissenboerderij

Na twee dagen doorgebracht te hebben in de natuur kon ik niet wachten om zelf ook met de kinderen op pad te gaan. Op de kaart van natuurmonumenten vond ik een speelnatuur op een kwartier afstand waar we nog niet geweest zijn. Ook niet zo raar, want dit is op een belevenissenboerderij die pas sinds dit jaar open is. Hier konden ze heerlijk met water en zand spelen en de dieren aaien en voeden. Een supercombinatie, dus het duurde wel even voor we hier weg waren ;-)

Thuis werd er ook nog even met water gespeeld. In het zwembad wilden ze niet, maar ze gingen wel de ramen wassen met een tandenborstel…

Linda van Aken