Weekoverzicht. De laatste week voor twee weken kerstvakantie, althans eigenlijk begon hij al halverwege deze week. Zo’n week waarvan je denkt relaxed in te gaan, maar vervolgens nog van alles moet doen en regelen. Zo waren er twee kerstdiners, twee kinderfeestjes, weekendje weg, moest er op school geholpen worden en maakte manlief enorm veel overuren waardoor ik afgelopen week niet heb kunnen doen wat ik nog had willen doen.

Ach ja, kwestie van loslaten. Dat is tenslotte het voordeel van het werken als zelfstandige. En nadat de kinderen twee uur vakantie hadden en ik al een paar keer had moeten ‘ingrijpen’, besloot ik last minute een weekendje weg te boeken. Even verandering van omgeving en dat was heerlijk! En zeker voor herhaling vatbaar!

Maandag

Vandaag waren er een hoop regeldingen zoals boodschappen doen voor het kerstdiner op school, cadeautjes voor de kinderfeestjes kopen etc zodat ik uiteindelijk weer door kon naar school. Gelukkig wilde dochter bij een vriendje spelen en zoon bij een vriendinnetje zodat ik weer naar huis kon om toch even wat te werken. Daarna was het ophalen en koken. Normaal doe ik ook veel in de avonduren, maar de laatste tijd ben ik zo moe dat ik gewoon in slaap val of totaal niet kan concentreren.

Dinsdag

Dochter zit dit jaar in het kerstkoor van school. Ieder jaar worden er uit iedere klas twee of drie kinderen afgevaardigd die samen een aantal liedjes instuderen. En dit jaar had zij zich aangemeld, want ze wilde ook optreden net zoals K3 ;-) We hadden de playlist van school gekregen zodat we thuis ook konden oefenen. Vandaag was het dan zo ver, ze gingen naar een ontmoetingscentrum waar ze voor een aantal ouderen de geoefende liedjes mochten zingen. We kregen superleuke filmpjes van de juf na afloop.

Die dag werd er ook een enorm kerstpakket bezorgd van Kinder met allemaal heerlijk dingen. Daar was dochter heel erg blij mee, want die houdt heel erg van knutselen en wilde van de doos een huisje bouwen. Normaal geef ik ze dan wat stiften en laat ze losgaan. Nu was manlief vrij, dus sneed hij er een aantal raampjes in en plakte hij een flap dicht en sneed er één in de vorm van een driehoek voor het dak zodat er een echt huisje ontstond.

Daarna hielp ik dochter met het verven door het even voor te doen en was ze de rest van de middag zoet. Terwijl haar broertje bij een vriendje aan het spelen was. Het huisje is best leuk geworden, dus die mag tijdens de kerstvakantie blijven staan.

Die avond gingen we ook alvast aan de slag voor het kerstdiner en stapelden we de soesjestorens die ze graag wilden meenemen.

Woensdag; verjaardagsfeestje & kerstdiner op school

Ook vandaag vloog de dag voorbij en was er weinig tijd om te werken. Ondanks dat de kinderen na school doorgingen naar een verjaardagsfeestje. Voorheen was het kerstdiner op school namelijk altijd op donderdagavond, dus was dit vandaag gepland. Echter is het dit jaar op woensdag, dus zorgde ik dat alles klaar lag zodat ze meteen konden omkleden. We hadden in principe de tijd, maar je weet hoe dat gaat. Gelukkig viel het mee en konden we nog even rustig tv kijken voor we naar school gingen.

Op school konden we het eten achterlaten in de klas en zochten daarna een plekje in de speelzaal voor de gezamenlijke viering, waar het kerstkoor nog wat liedjes zong. Ze genoot daar zichtbaar van en maakte er een heel optreden van met zingen en dansen. Waarna de kinderen met de juffen naar hun eigen klas gingen. Voor de ouders die bleven was er ook een buffet zodat je gezellig kon blijven eten en kletsen en je niet voor een uurtje op en neer hoeft te gaan. Ideaal en ook wel leuk om te proeven wat de andere ouders voor de kinderen hebben gemaakt.

Donderdag; kerstvakantie

Donderdag hadden ze maar een halve dag school en begon daarna de kerstvakantie. Nu het kerstdiner was geweest moest de school weer ‘opgeruimd’ worden en alle kerstdecoratie verwijderd. Op het laatste moment waren er ouders die toch andere plannen hadden, toch waren er gelukkig ook ouders die wel even bleven plakken zodat we binnen een half uur klaar waren (inclusief uitgebreid thee drinken ;-) )

Aangezien de kinderen de laatste tijd erg moe zijn dacht ik dat ze zich wel rustig aan wilden doen die middag, maar het was direct ruzie en grenzen opzoeken. De afgelopen dagen had ik gespeeld met het idee voor een weekendje weg in de kerstvakantie, nu besloot ik daad bij woord te voegen en kwam ik uit op een weekendje Zeeland bij Landal Port Greve. Die avond was ik blij toen ze naar bed gingen.

Vrijdag; uitslapen & kinderfeestje

Zelf was ik ook erg moe dus begonnen we deze eerste vrije dag met uitslapen. Met de kinderen had ik afgesproken dat ze als ze wakker waren de tablets mochten pakken om filmpjes te kijken en dat ging zowaar goed. Die slaap bleek ik hard nodig te hebben. Daarna moesten ze van mij hun kamers opruimen en beneden.

Terwijl ik boven aan de slag ging met de was zodat alles weer in de kast hangt. Daarna moest nog snel even het cadeautje ingepakt worden en bracht ik ze weg naar het tweede kinderfeestje. Het was megadruk op de weg, dus we kwamen iets te laat, maar waren zowaar toch de eersten. Daarna haastte ik me naar de supermarkt om boodschappen te doen voor de komende week. Ik had verwacht dat het enorm druk zou zijn, maar ik kon uit meerdere kassa’s kiezen en een gezellig praatje maken met de caissière.

Daarna thuis het tweede kerstdiner voorbereiden. De ‘opdracht’ was om iets voor het hoofdgerecht te regelen dus werden het ‘broodjes’ gehaktballen en stervormige pannenkoeken met goudsuiker. Daarna deed ik de laatste was en moest de koffer ingepakt worden voor het weekendje weg.

Toen was het weer racen naar de binnenspeeltuin om de kinderen weer op te halen. Thuis omkleden, laatste hand leggen aan de hoofdgerechten zodat het enigzins warm vervoerd zou worden (al kunnen pannenkoeken en gehaktballen ook prima lauw) en door naar scouting. Ik had toen een uurtje dus gooide snel een pizza in de oven voor mezelf, pakte de auto in en was even puzzelen met de nieuwe fietsendrager. Natuurlijk redde ik het net niet op tijd, maar was het kerstdiner ook iets uitgelopen, dus nadat ze de jassen hadden, stapten we in de auto richting Zeeland.

Daar kwamen we zowaar nog net voor sluitingstijd van de receptie aan, de kinderen waren al in slaap gevallen dus moest ik toch even wakker maken omdat ik ze niet alleen in de auto durfde te laten voor het geval ze wakker zouden worden en moest er ingecheckt worden. Gelukkig had ik opgemaakte bedden bijgeboekt zodat ze konden uitkleden en naar bed. Dochterlief viel direct weer in slaap, nog vóór we even papa konden bellen voor een welterustenverhaaltje.

Zaterdag

Eerder dit jaar had ik bij Lisette foto’s gezien van Berkenhof’s Tropical Zoo en dat zag er erg gaaf uit. Dus reden we richting Goes om vlinders te spotten, dino’s te zien, aapjes spotten om vervolgens heerlijk te spelen in de overdekte kidsjungle. In een heerlijk tropische omgeving met zand en water, gewoon in zwemkleding. Dat was een groot succes. Na twee uur spelen was er een fotomoment met één van de reptielen. In dit geval een slang. Zoonlief kon het praatje niet afwachten en wilde meteen aaien en liet zich gewillig de slang omleggen.

Dochterlief bleef eerst ver weg, maar bedacht zich later uit zichzelf en wilde toch even aaien en toen een vader met kind samen op de foto gingen met de slang, wilde zij ook, maar dan alleen samen met mama. Zelf heb ik daar geen moeite mee, dus stond ze aan de ene kant een beetje gespannen en aan de andere kant heel trots op de foto. En later nog een keer met haar broertje.

Ze hadden trek gekregen, nu hadden we iets kunnen eten bij de brasserie, maar ik had gezien dat er in de buurt ook een binnenspeeltuin was in een voormalig zwembad waar je ook patatjes kan eten en limonade krijgt. Dat vonden de kinderen natuurlijk helemaal niet erg ;-)

Tegen zonsondergang waren ze uitgespeeld en zaten ze alleen nog maar filmpjes te kijken dus reden we naar de boulevard van Vlissingen waar we net op tijd waren voor de zonsondergang. Of wat daarvoor doorging omdat er toch veel laaghangende bewolking was. Toch was het enorm sfeervol. Nadat de kids op bed lagen, vermaakte ik me in een heerlijk warm bad en was er gedoe met de open haard omdat de klep niet goed openging en de rook dus in het huisje bleef en ik tot laat aan het luchten was.

Zondag

Na zo’n druk dagje bleven we vandaag lekker op het park. Het was gaan regenen dus maakten we met de knutselclub vetbollen voor de vogels, gingen we zwemmen in het zwembad, waarbij de glijbaan met discolichten wel heel hoge ogen scoorde, en vermaakten we ons in het huisje met filmpjes kijken en gamen. Dat is tenslotte het voordeel van de switch dat je hem zo mee kan nemen.

Ook deden we een poging om de open haard aan te steken wat nu gelukkig wel goed ging nadat er iemand van de technische dienst was langs geweest en de klep goed geopend had. Bij het pakket dat ik had besteld (zodat ik er zelf niet mee hoefde te sjouwen) zaten twee zakken met houtblokken dus kon er die avond flink door gestookt worden ;-) Aangezien ik het vuur de vorige avond al snel weer had uitgemaakt vanwege de rook.

Via een korte omweg naar het strand fietsten we weer naar de plaza voor de kinderbingo. Helaas wonnen ze niets, al zat ze er één keer heel dichtbij, maar kregen ze toch allemaal een cadeautje. Niet veel later was er een minidisco met Bollo en hadden de kinderen ‘honger’ dus schoven we al om vijf uur aan tafel in de Brasserie voor het Bollobuffet voor de kinderen en ging ik zelf voor een pizza. Om zes uur kwam Bollo nog even langs voor een fotomomentje en daarna kregen de kinderen als toetje nog een bolletje marsmallowijs.

Met de buikjes vol fietsten we terug naar huis waar ik weer de open haard aanstak en ze even met papa konden bellen en dochterlief even in bad ging. Ze wilden ook heel graag een nachtje bij elkaar op de kamer slapen, dus werden de bedjes anders opgemaakt zodat ze naast elkaar konden liggen. Die avond was het heerlijk doorstoken terwijl ik tv keek en dit weekoverzicht ging typen.

Weekoverzichten

Meer weekoverzichten vind je hier.

Linda van Aken