Skip to Content

Weekoverzicht; Kerstvakantie

Weekoverzicht; Kerstvakantie

Weekoverzicht. Het zit er weer op; twee weken kerstvakantie. Voor de vakantie keek ik er aan de ene kant naar uit; een beetje rust na al die drukte en aan de andere kant zag ik er ook wel tegenop, aangezien manlief in deze tijd van het jaar altijd veel en lang moet werken en ik dus veel alleen ben met de kinderen.

Daarom besloten we last minute een weekendje weg te gaan en zijn we een aantal dagjes op pad geweest. Ook leuk waren de logeeravondjes van het nichtje en tot slot een nachtje bij oma en opa op Texel met papa, zodat ik 24 uur even kon bijkomen ;-)

Maandag; Kerstavond

Weekoverzicht; Kerstvakantie - Mamaliefde

Maandag waren we nog bij Landal Port Greve in Zeeland. Zondagavond had ik geen zin in inpakken, maar had al wel zoveel mogelijk ‘gesorteerd’ zodat dat sneller klaar was dan verwacht. Maar goed ook, want het opzetten van de fietsendrager was even puzzelen.

Daarna maakten we nog een fietstochtje naar het water en leverden we de sleutels in bij de receptie. De kinderen hadden een foldertje gezien van Mini Mundo dus had ik beloofd dat we daar nog even zouden kijken. Ook al was dat wel richting het zuiden in plaats van het noorden terug naar huis.

Weekoverzicht; Kerstvakantie - Mamaliefde
Weekoverzicht; Kerstvakantie - Mamaliefde

Mini Mundo vonden ze erg leuk; als eerste deden we de speurtocht door wat voorheen miniatuur Walcheren was en zochten we foto’s in de verschillende dorpjes, daarna deden we een rondje langs de attracties zoals het treintje, de draaimolen en tot slot het schip.

Dit vond de jongste een beetje spannend maar besloot toch mee te gaan en vond het gelukkig erg leuk, zelfs toen hij niet alleen heen en weer bleek te gaan maar ook nog rondjes te draaien.

Binnen was er een enorme speelruimte met klimtoestellen, maar ook springkussens, een atelier, discoluchtkussen, botsauto’s en dochter heeft zich prima vermaakt in de leeshoek met Suskes en Wiskes.

Thuis haalden we papa op die klaar was met werken en reden we door naar mijn ouders. Zij hadden aangeboden te koken dus daar zei ik geen nee tegen ;-)

Dochter ging met haar peetoom op tijd weg richting de kerk, omdat ze het zingen zo leuk vond wilde ze graag in het kerkkoortje zingen.

Ook al kan ze nog niet lezen, ze vond het erg leuk om dat te doen tijdens de kerstavondviering waar wij natuurlijk ook bij waren. Het was een fijne viering ook voor de kinderen die naar voren werden geroepen voor het kerstverhaal.

Daarna was het tijd om naar bed te gaan, waar ze zelfs naar uitkeken na zo’n lange dag ;-)

Dinsdag; Eerste Kerstdag

Weekoverzicht; Kerstvakantie - Mamaliefde

Eerste Kerstdag hadden we afgesproken bij mijn ouders. Voordat het zover was hebben we eerst allemaal heerlijk uitgeslapen ;-) Daarna gingen we op de fiets naar een andere kerk, deze is vrij dichtbij maar waren we nog nooit geweest.

Gisteravond hoorde ik echter dat ze hier een ‘Kindje wiegen’-viering hadden. Dit is speciaal voor kinderen waarbij ze zelf het verhaal naspelen, zo was zoonlief Jozef en dochter een engel en zingen we samen kerstliedjes. Ook dit vonden ze weer erg leuk ;-)

Weekoverzicht; Kerstvakantie - Mamaliefde

Daarna dronken we thuis nog even een kop chocolademelk en aangezien dochterlief het fietsen zo leuk vond besloot ik met haar naar mijn ouders te fietsen. Dat is ongeveer 5 km maar ging een stuk sneller en beter dan verwacht, zodat we er veel eerder waren dan manlief met de auto voor het geval ze niet meer naar huis wilde gaan.

Bij mijn ouders hebben we heerlijk gegeten, niet al te uitgebreid maar wel gewoon lekker. Aangezien het nichtje vanavond naar haar vader zou gaan die vlak bij ons woont reed ze met ons mee naar huis.

Scheelde weer omrijden. Dat werd spontaan een logeerpartijtje zodat haar vader haar de volgende ochtend kon ophalen. Dat was ’s avonds dus een groot feest ;-)

Woensdag; Tweede Kerstdag

Weekoverzicht; Kerstvakantie - Mamaliefde
Weekoverzicht; Kerstvakantie - Mamaliefde

Nadat het nichtje was opgehaald gingen we zelf ook op pad. Tweede Kerstdag was een dag voor het gezin, manlief was vrij dus wilden we iets met zijn vieren doen. We begonnen de dag in Tiel bij Van der Valk voor een uitgebreide kerstlunch.

Er was zoveel eten; van de ‘standaard’ ontbijtgerechten tot complete vlees- en visgerechten. Voor ieder wat wils dus!

Nadat de kinderen uitgegeten waren konden ze in de playroom spelen, waar ook een ballontovenaar was die echt geweldige creaties maakte, een disco, meerdere luchtkussens en schminken.

Nadat ze geschminkt waren gingen we weer naar boven voor het afsluitende dessertbuffet. Toen het live entertainment ‘Felice Navidad’ zong mocht dochterlief even meezingen in de microfoon en dat deed ze best goed (zolang ik haar handje vasthield).

Weekoverzicht; Kerstvakantie - Mamaliefde
Weekoverzicht; Kerstvakantie - Mamaliefde

Daarna reden we door naar Rhenen voor een bezoek aan Ouwehands Dierenpark. We waren daar voor het China Lights Festival wat om vijf uur begint, dus kochten we een combikaartje.

Meteen met maaltijd bij de panda’s erbij. We bezochten wat dieren zoals de giraffen in hun nachtverblijf en de beren met klimroute, de show in de circustent en bij de zeeleeuwen (die ik de vorige keer veel beter vond) en gingen vervolgens lekker spelen in de overdekte speeltuin.

Zo liepen we niet teveel en zouden ze nog zin hebben in de wandeling in het donker ’s avonds. Bij het pandaverblijf stopten we voor het avondeten waar we bijna een uur moesten wachten omdat het vrij druk was. Lang leve Netflix ;-)

Het eten was wel erg lekker! De lichtpresentaties waren ook spectaculair. Vooral de pauw, de ijsberen en de savanne waren erg indrukwekkend. Een prima uitje voor Tweede Kerstdag, al vond ik het de vorige keer bij Beekse Bergen mooier opgezet.

Donderdag; Derde Kerstdag

Weekoverzicht; Kerstvakantie - Mamaliefde

Na zo’n weekend weg en twee kerstdagen bleven we vandaag gezellig thuis in pyjama’s. Althans de kinderen, zelfs toen ik nog even boodschappen moest doen omdat de melk op was.

Manlief moest weer werken en aan het einde van de middag kwam er een vriendin gezellig eten. Vooraf hebben we zelf pizza’s gemaakt met de kinderen aan tafel in de pizzarette wat weer een groot feest was, daarna zaten zij vol en genoten wij nog van een heerlijke lasagne.

Als toetje was er ijs(taart) dus dat ging er wel in. Daarna was het voor de kinderen toch wel tijd om naar bed te gaan, al dachten ze daar zelf iets anders over, en kwam manlief ook weer thuis.

Vrijdag, zaterdag en zondag

Deze dagen hebben we vooral thuis doorgebracht met niet veel bijzonders eigenlijk ;-)

Maandag; Oudjaarsdag

Weekoverzicht; Kerstvakantie - Mamaliefde
Weekoverzicht; Kerstvakantie - Mamaliefde
Weekoverzicht; Kerstvakantie - Mamaliefde

Nadat we in de ochtend hadden uitgeslapen en de kinderen filmpjes hadden gekeken op de tablet, gingen we naar beneden. Daar werd er weer met de knikkerbaan gespeeld door zoonlief en ging ik met dochterlief aan de slag met het ‘Who’s that girl’ make-up.

Zo zaten er glitters tussen voor haar haren, lipgloss die van kleur verandert en glittertattoos. Dat vond ze natuurlijk helemaal het einde om zo glitterig Oud en Nieuw te vieren. Tussendoor deden we nog even snel boodschappen om sterretjes te kopen en kinderchampagne.

Ook kocht ik een aantal ballonnen waarvan ze er ieder uur één mochten laten knallen.

Rond zeven uur keken we een aantal Netflixaftelfilmpjes, proosten we met de kinderchampagne, natuurlijk compleet met gouden randjes en aten we oliebollen en staken we de sterretjes aan.

Zoonlief wilde niet naar buiten vanwege het vuurwerk dus maakte manlief met dochter een korte wandeling. Daarna brachten we ze samen naar zijn bed, vanuit zijn hoogslaper kan je namelijk naar buiten kijken en goed naar het vuurwerk kijken.

Een soort gedoogconstructie dus om het laat te maken die avond. Rond half tien waren ze het echter zat dus verhuisde dochterlief weer naar haar eigen kamer en wilde zoonlief het gordijn naar beneden ;-)

Dinsdag; Nieuwjaarsdag

Nieuwjaarsdag brachten we met het hele gezin in pyjama’s door. De kinderen waren natuurlijk erg laat gaan slapen, terwijl zij lekker aan het spelen waren begon ik op de kamer van zoonlief met het uitzoeken van speelgoed.

Beneden en de kamer van dochterlief waren al gedaan, alleen aan zijn kamer was ik nog niet toegekomen. Ook hier ging er een enorme Ikea-tas met speelgoed weg zodat er weer ruimte is in de bakken en hij weer meer overzicht heeft op zijn speelgoed. Manlief deed ondertussen met de kinderen een aantal spelletjes.

Woensdag; Lasergamen & Glow-golf

Weekoverzicht; Kerstvakantie - Mamaliefde
Weekoverzicht; Kerstvakantie - Mamaliefde

Vandaag werd al vroeg het nichtje weer gebracht. Dus zat ik voor zeven uur beneden om de deur open te doen. Was stiekem wel lekker werken zo, meteen weer wat facturen kunnen betalen en zelf versturen.

De kinderen waren ondertussen ook wakker dus hebben ze heerlijk boven gespeeld. Het klonk ondertussen wel alsof het huis half werd afgebroken dus besloot ik ze mee te nemen naar een binnenspeeltuin.

Niet diegene waar we normaal ook heen gaan, maar Bubblejungle in Leiderdorp waar je ook kan lasergamen en glow-golf kan spelen en extra vroeg opengaat! Dat was natuurlijk een groot succes!

Konden ze lekker even hun energie kwijt en ook het golfen vinden ze erg leuk om te doen. We hebben hier ook geluncht en gingen halverwege de middag toen het een stuk drukker werd, en de kinderen het een beetje zat waren, weer naar huis, waar ze nog heerlijk hebben gespeeld.

Donderdag

Weekoverzicht; Kerstvakantie - Mamaliefde

Vandaag bleven we lekker thuis, een beetje spelen, aanrommelen, lezen en tv kijken. Het nichtje voelde zich niet lekker dus had de halve ochtend op bed gelegen en daarna tegen mij aan op de bank totdat haar moeder kwam. Toen moest ze spugen dus toen ze naar huis ging voelde zich weer een stuk beter.

Nadat er van dochterlief een portret was gemaakt wilde zij dit zelf ook doen en moest er omstebeurt iemand heel stil zitten zodat zij het kon natekenen ;-) Wat ze best geconcentreerd en met oog voor detail heeft gedaan!

Vrijdag; Kinderwerkplaats

Weekoverzicht; Kerstvakantie - Mamaliefde
Weekoverzicht; Kerstvakantie - Mamaliefde

Ik had van iemand anders gehoord dat de Kinderwerkplaats in Den Haag erg leuk was. Aangezien ze de Ontdekhoek in Rotterdam ook erg leuk vonden leek me dat een leuk uitje.

We gingen met de tram zodat er geen gedoe was met de auto parkeren in het centrum van de stad. Ze vonden de verschillende proefjes erg leuk om te doen wat afgewisseld werd met lekker spelen.

Manlief kwam hier ook heen nadat hij een aantal uren had gewerkt. Handig, want zo kon ik iets verderop een bezoek brengen aan de sale bij de Primark, waar het erg druk was, maar ik met drie!!! volle tassen weer naar buiten liep.

Waarvan twee voor manlief waarvan ik eerder die week een aantal kapotte broeken, en oude kleding had weggedaan omdat dat echt niet meer kon. En ondergoed, sokken en broeken voor zoonlief zijn altijd handig. Manlief haalde zijn fiets op en op de terugweg wat pizza’s voor pizza-avond.

Zaterdag

Vandaag was er weer scouting, terwijl manlief de kinderen wegbracht pakte ik de tas in en begon ik met het huishouden. Manlief haalde daarna de kinderen weer op van scouting en nam ze mee naar zijn ouders.

Daar waren we met de feestdagen nog niet geweest omdat hij nu pas een paar dagen achter elkaar vrij had. Aangezien de jongste heel erg zijn grenzen aan het opzoeken is, bleef ik thuis om ‘bij te komen’.

Heerlijk was dat ik zo lekker door kon werken. De kinderkamers werden weer helemaal opgeruimd, de was in de kasten, bedden verschonen, alles stofzuigen, inclusief achter de bedden en onder de kasten etc. zodat dat er weer even tegenaan kan (hopelijk).

Toen ik beneden kwam was ik ook klaar met de kerstboom dus ging die ook de deur uit.

Nadat ook de boodschappen waren gedaan (iets met goede voornemens en goedkoper / gezonder dan eten bezorgen) en ik ook een verse bos bloemen meenam, kroop ik heerlijk op de bank en keek ik een aantal afleveringen van Zumbo’s Just Desserts.

Wat een heerlijke creaties komen daar voorbij! Die avond was het toch wel heel erg stil zo alleen thuis dus kon ik lastig in slaap vallen en zag het nog half vier worden…

Zondag

Gelukkig kon ik vandaag uitslapen en werd ik pas rond half twaalf wakker… Wel was ik een beetje bang dat dag- en nachtritme zo een beetje verschoven raken terwijl morgen weer vroeg de wekker gaat.

Op wat wasjes na en het laatste bed opmaken van zoonlief, dat ik even had laten luchten, deed ik vandaag zo min mogelijk en bleef ik zelf de hele dag in pyjama ;-)

Een beetje werken en Netflix kijken. Heerlijk! Toen manlief en de kinderen thuis waren konden ze zó door naar bed in vers opgemaakte bedden!

Weekoverzichten

Meer weekoverzichten vind je hier.

Linda van Aken

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.