Weekoverzicht: Afgelopen week was een rustig weekje, nu de Sint er weer aankomt probeer ik niet teveel in te plannen. Zeker omdat er komende week weer een erg volle week op het programma staat vanwege de verjaardag van de jongste. Deze week was echter eerst de verjaardag van manlief.

Maandag: Pepernoten

Na school bleef zoonlief bij een vriendinnetje spelen en was dochterlief alleen thuis. Daarom besloot ik spontaan samen met haar op stap te gaan om pepernoten te kopen bij de Pepernotenfabriek voor bij het kijken van het Sinterklaasjournaal die avond. Er zijn er drie in de buurt, maar alledrie in het centrum dus gingen we met de tram. Nadat we een zak vol pepernoten hadden, kochten we nog snel even een oliebol en gingen daarna terug om precies op tijd terug te zijn voor het Sinterklaasjournaal.

Dinsdag: Man Jarig

Vandaag was de grote man in huis jarig. Samen met dochter had ik de dag ervoor nog een cadeautje en kaart gekocht. De grootste verrassing was echter die avond. Nadat de kinderen thuis waren kwam de oppas om voor de kinderen te zorgen en haalde ik manlief op na een bezoek aan de huisarts voor een longtest. Hij had namelijk een maand geleden laten vallen dat hij graag een keertje zou willen indoor skydiven. Dus had ik voor zijn verjaardag een sessie geboekt zodat hij het vijf keer een minuut kon proberen. Hij wist echter van niets, dus vond het erg spannend. Nu had ik rekening gehouden met file, maar had ik gehoopt nog wel vooraf te kunnen eten. Het was echter zo’n groot drama doordat er wegen waren afgesloten en ongelukken gebeurd, dat we maar net op tijd aankwamen. Op het gebouw stond heel groot indoor skydive dus toen pas had hij door wat hij ging doen die avond. Na het omkleden volgde er een instructie en mocht hij mee naar beneden terwijl ik vanaf de toeschouwersring bleef toekijken om foto’s te maken. Dat was een groot succes en op de terugweg haalden we maar snel even wat eten zodat we niet te laat weer terugwaren.

Woensdag

Toen ik de kinderen uit school ging ophalen wilden ze graag tosti’s eten. Nu had ik laatst al iets voorbij zien komen over Happy Tosti en las ik later dat ze daar ook schommels hadden. Dat klonk dus wel als een plek om te proberen. Een simpele tosti ham/kaas zal je hier niet snel vinden, maar de tex mex was mijn favoriet en chocolade-banaan met slagroom en smarties scoorde hoge ogen bij de kinderen. Er was ook een speelhoekje met wat boekjes, speelgoed en kleurplaten dus dat beviel prima.

Die middag maakten we ook de vragen voor het interview met K3 en hebben we het een keer geoefend zodat ze een beetje weet wat ze kan verwachten en het minder spannend zou zijn. Zoonlief offerde zich wel op als cameraman ;-)

Donderdag: K3

Vandaag was ik uitgenodigd voor de albumpresentatie van de nieuwe cd van K3. Na afloop waren de dames ook beschikbaar voor een interview en moest je aangeven met hoeveel personen je zou komen. Dus vroeg ik of dochterlief ook mee mocht. Dinsdag kreeg ik te horen dat dat akkoord was, dus werd er nog snel de nieuwe K3-outfit besteld en kocht ik een statief om te kunnen filmen. Na de gymles haalde ik dochter op zodat ik haar even kon omkleden en gingen we op pad. Het was wel een stukje rijden naar Gemert waar een basisschool een wedstrijd had gewonnen met als prijs een optreden van K3. Het optreden was heel intiem in een sportzaal en na afloop was er even een momentje voor persfoto’s en moesten we daarna even wachten tot we werden geroepen voor het interview. Het verbaasde me dat ze het niet een beetje spannend vond, maar er direct stond, haar tekening overhandigde, met de dames op de foto ging en vervolgens de vragen stelde. Ik was daar stiekem heel erg trots op. Daarna snel inpakken en naar huis, want die avond was er gewoon weer zwemles.

Natuurlijk hadden we nu ook weer file, dus kwamen we net op tijd aan. Manlief had voor haar even snel een boterham gesmeerd en de tassen ingepakt zodat zij meteen door konden en ik thuis even kon bijkomen van tweeëneenhalf uur in de file. Kon ik ook een begin maken met het monteren van het filmpje. Op een gegeven moment had ik drie laptops staan, want het programma werkte niet zoals het zou moeten op de eerste twee.

Vrijdag: Playdate

Na school wilde dochter bij een vriendinnetje spelen en was zoonlief teleurgesteld want hij wilde ook, nu kan het niet altijd feest zijn. Toen ik echter hoorde dat papa zei dat ze dan wel op haar kamer moesten gaan spelen omdat hij last had van zijn rug bood ik aan dat ze ook hier konden spelen. De rest van de middag had ik dus geen kind aan ze, al leek het soms wel alsof het stormde zoals ze door het huis heen renden. Omdat manlief tot laat moest werken bedacht ik het idee om patatjes te halen. Het vriendinnetje had ook al een paar keer gevraagd of ze een keer mocht blijven eten, dus werd papa even gebeld of dat oké was. Bij de Chinees verderop in de straat haalden we patatjes en namen plaats voor de tv zodat we naar het Sinterklaasjournaal konden kijken.

Zaterdag: Intocht op tv

Op zaterdag gingen de kinderen weer naar scouting, ik was de straat nog niet uit en zag een klasgenootje die ook gaat achterop de fiets dicht tegen papa aangeplakt omdat het toch wel erg koud was. Dus aangeboden om haar ook weg te brengen en op te halen, of er nu twee of drie kinderen achterin zitten maakt tenslotte niet uit.

Daarna gingen we snel boterhammen eten en zocht ik de doos met Sinterklaasspullen op van zolder, op zoek naar Pietenpakjes. Zowaar pasten die nog en werd mama omgetoverd tot Sinterklaas. Toen er iemand aan de deur stond keek hij wel even op ;-) Ook de stoomboot van Playmobil en Little People zat hierin en hadden ze al snel gevonden, net als de huispiet en ik had laatst bij de Action een mooie Sinterklaaspop gehaald en er zat ook nog een slinger in, dus ons huis is nu wel Sintproof ;-)

Precies op tijd voordat het Sinterklaasjournaal begon, natuurlijk hoorde daar ook een schaaltje pepernoten bij. Halverwege hadden de kinderen het wel weer gezien en gingen ze aan de grote tafel zitten om te kleuren en spelletjes te spelen. De rest van de middag werd er met van alles gespeeld; van spelletjes tot Playmobil en ook heel veel ‘Pietenspel’.

Toen de Nintendo Switch binnenkwam kon ik natuurlijk niet wachten om hem te installeren, wat zowaar in één keer lukte. Daarna moest er natuurlijk ook mee gespeeld worden en ‘schrokken’ we toen papa binnenkwam na een dag werken. Oeps. Manlief nam nu de honeurs waar bij het gamen zodat ik snel kon koken. Daarna vergaten we bijna om de schoen te zetten. Ze waren al boven om voor te lezen, dus snel nog even naar beneden om een liedje te zingen.

Zondag: Lazy Sunday

De zondag was echt een lazy sunday, dit keer mocht ik uitslapen en nam manlief de kinderen mee naar beneden om samen croissantjes te maken. Die aten we gezellig met zijn allen op bed op zoals we vroeger regelmatig deden. Daarna bleef ik nog even boven zodat ik de wasmachine aan het werk kon zetten en de schone was kon uitzoeken en opvouwen.

Kon ik ook de bestelling van de webshop Schattige Babykleertjes opruimen, laat je niet misleiden door deze naam want dit was stoere kinderkleding. Ze hadden allebei zelf ook wat uitgezocht; de oudste twee jurkjes (wat anders) en de jongste een longsleeve en een pet. Ze hebben hier onder andere hippe kleding van de merken Ninni Vi, Quapi, Le Chic maar ook O’Chill, Babyface en Noppies. Een deel van de kleding is ook afgeprijsd zodat het heerlijk koopjesjagen is ;-) Voor de oudste had ik vier jurkjes, een longsleeve en twee paar kniekousen waar we al een tijdje naar op jacht waren en voor de jongste vier longsleeves, twee blouses en de pet. Voorlopig kunnen ze er dus weer tegenaan!

Gisteren was de Nintendo Switch gekomen en om deze speciaal voor de lezers te testen voor de feestdagen om te kijken of het een aanrader is, hebben we bijna de hele dag met zijn allen spelletjes gespeeld en gedanst. En dat is ons best goed bevallen. Weer eens wat anders dan met zijn allen om de tafel om spelletjes te spelen, maar dan voor de tv. Natuurlijk hoorden bij zo’n gezellig dagje ook een schaaltje met chipjes ;-)

Heel fijn om zo heel relaxed de komende verjaardag/sinterklaasweek te beginnen.

Weekoverzichten

Meer weekoverzichten vind je hier.

Linda van Aken