De afgelopen weken vlogen voorbij; de week voor de herfstvakantie was druk met allerlei afspraken, waaronder heel gaaf een bezoek aan de musical The Lion King. Daarom hadden jullie nog een extra week van me te goed ;-) In de herfstvakantie was het wat rustiger, de kinderen zouden een week gaan logeren bij oma en opa en ik had vooraf nauwelijks iets op de planning staan, al kwam daar snel verandering in.

Lees ook: Tips herfstvakantie

Maandag

Het begin van de laatste schoolweek voor de herfstvakantie, vandaag gelukkig een rustig dagje.

Dinsdag: IJsjes

Het was vandaag zo warm dat we na school eerst even ijsjes gingen halen. Lekker even genieten. Daarna hebben ze heerlijk buiten gespeeld.

Woensdag: The Lion King

Na school bleef er een vriendje spelen. Ze hebben zich super vermaakt met de Nerf longshot en een hoop tekeningen gemaakt met de Mind Design Robot. Nadat hij was opgehaald, was het snel eten en omkleden.

Van de zomer had ik al een paar keer gekeken naar kaartjes voor The Lion King, maar het was me toch te duur of de tijden kwamen niet uit. Toen ik dus de uitnodiging kreeg om hier met het gezin heen te gaan heb ik me natuurlijk meteen aangemeld. Wat een unieke kans was dit. We keken er een paar weken naar uit, en vandaag was het zover. De dresscode was feestelijk, dus trokken de kinderen hun mooiste kleren aan en gingen we op pad. Wat een geweldige avond was dit!

Lees ook: The Lion King Musical met kinderen

Donderdag: Kijkavond

Vandaag was een drukke dag met veel afspraken. De dag begon vrij rustig, tegen lunchtijd werd het echter tijd om richting Utrecht te gaan voor een travel blog event om kennis te maken met weer een aantal nieuwe bestemmingen. De tijd vloog voorbij dus toen ik keek hoe laat het was, moest ik direct naar huis. Die avond was er namelijk een kijkavond op school en lieten ze zien wat ze de afgelopen tijd hebben gedaan en gemaakt. Ik had me ook aangemeld om koffie te schenken en dochterlief moest door naar zwemles. Mijn ouders zouden ook komen kijken en vervolgens zoonlief meenemen om te blijven slapen. In de zomer was dochter al wel een nachtje blijven slapen maar was het er voor hem nog niet van gekomen. Superleuk om te zien, het meest bijzondere vond ik nog wel het stop-motion filmpje dat ze hadden gemaakt.

Vrijdag: Moeder-dochterdag

Aangezien broerlief bij mijn ouders sliep vanwege de studiedag, had ik even tijd alleen met onze oudste. We besloten, nadat we hadden uitgeslapen, om te gaan ontbijten bij LaPlace. Gezellig met zijn tweetjes, althans zij vond vooral de speelhoek erg interessant ;-) Daarna doken we de stad in met het idee om een jurkje te kopen, maar kwamen we thuis met een halve nieuwe garderobe voor beide kinderen. Ook kochten we twee gezichtsmaskertjes om gezellig op de bank op te doen en een filmpje te kijken.

Thuis bleken oma en opa er al te zijn, zij moest zo naar fysiotherapie dus keek hij ook mee naar het filmpje. We sloten de dag af met pizza’s op de bank voor de tv ;-)

Zaterdag: Opruimen

Vandaag hadden ze een speciale scoutingbijeenkomst in de middag, dus hadden we de ochtend om de kamers even goed op te ruimen voor ze gingen logeren. Het was niet heel veel werk, maar toch ben je daar altijd langer mee bezig. Ondertussen heb ik meteen even de was opgevouwen, waren de kasten ook weer gevuld.

Die middag bracht ik ze naar scouting voor een groepsbijeenkomst en hebben ze het weer erg leuk gehad.

Zondag: Verjaardag(en)

In de ochtend pakten we de tassen in van de kinderen. Er was een neefje jarig en daarna zouden ze met oma en opa meegaan naar Texel om daar te logeren. Omdat ik die dag echt niet lekker was, leek het me beter om thuis te blijven terwijl manlief met de kinderen op pad ging. De rest van de dag heb ik lekker rustig aan gedaan, was wel even wennen hoor die stilte in huis.

In de avond had ik met een vriendin afgesproken om te gaan uit eten voor haar verjaardag. We hadden gereserveerd bij een restaurant in De Lier, weer eens een nieuw adresje proberen. Ik had me volgestopt met ibuprofen en strepsils, dus in het begin ging het prima. Het was echter zo gezellig dat ik al snel veel ging praten en dat vond mijn keel aan het einde van de avond niet meer zo leuk en begon dus weer flink pijn te doen.

Maandag: Achter de laptop

Vandaag de eerste dag zonder kinderen; dus zat ik de hele dag achter de computer om lekker door te werken. Later die week was er een blogevent dus wilde ik zoveel mogelijk langetermijnacties af hebben. In de middag ook nog even iemand anders geholpen met haar oude blogs te optimaliseren. Zij wil heel graag een bepaalde mijlpaal halen en ik vroeg me af of en hoeveel effect het zou hebben. Later die week kreeg ik te horen dat het Googleverkeer was toegenomen en het dus echt nut heeft gehad. Superfijn dus, want er ging toch een paar uur in zitten.

Dinsdag: Shoppen & Garage

Toen ik wakker werd en op Facebook keek, zag ik staan dat er bij de Flying Tiger een speciale jubileumactie was omdat ze tien jaar bestonden; het hele assortiment voor 1 euro per stuk. Na even getwijfeld te hebben toch maar besloten om snel in de auto te stappen en te kijken. Want je weet maar nooit ;-) Eenmaal aangekomen zag ik dat ik niet de enige was, de deuren waren nog niet open en er stond al een flinke rij. Later zag ik filmpjes van andere steden, in vergelijking daarbij viel het nog mee gelukkig. Ik had verwacht dat er wat restricties op zouden zitten, maar dat viel enorm mee. Ik ben dus klaar voor de feestdagen en heb de inhoud van de knutselkast aangevuld ;-)

In de middag kon ik terecht bij de garage, de auto is namelijk sinds het weekend aan het rammelen dus even laten checken hoe of wat. Het bleek aan de uitlaat te liggen die op twee plekken was gebroken. Hij was al een paar keer gerepareerd dus het advies was vervangen. De kosten daarvan waren echter de helft van wat we ervoor betaald hadden. Dit was echt een ‘tussenoplossing’ omdat we deze auto nog geen maand hadden, met het oog dat op het moment dat we het spaargeld wel weer hadden aangevuld een nieuwe zouden kopen. Nu zouden we er nog wel een maand (of langer) in kunnen rijden, dus geen noodzaak om meteen een nieuwe te zoeken. Maar ja, bij thuiskomst dus even kijken naar wat er haalbaar is. Eigenlijk keek ik voor een Peugeot 307 omdat die goed beviel tot ik daar de 5008 tussen zag staan. Ik was verkocht; die wil ik! Nu alleen nog één vinden binnen het budget.

Woensdag: Nieuwe auto

De afgelopen week was het heel erg wisselend, de ene dag voelde ik me beter dan de ander. Vandaag was een dag dat ik vooral het liefste zo lang mogelijk in bed bleef liggen. Toen man thuis kwam van werken was het toch even tijd om te douchen en aan te kleden. Ik had namelijk een nieuwe auto gevonden dus die wilden we wel even in het echt zien en een proefritje maken. De nieuwe auto beviel direct ontzettend goed, en gelukkig konden we de oude hier ook inruilen. Hij moest echter nog wel even helemaal nagelopen worden en de accu zou vervangen worden zodat we hem niet mee konden nemen.

Donderdag: Yoastblogevent

Op donderdag was ik uitgenodigd voor een blogevent van Yoast. Naast de grote bedrijven willen ze ook graag de doelgroep van bloggers bereiken. Dus waren we uitgenodigd voor een dag die in het teken stond van kennis en ervaringen delen. Er waren meerdere presentaties die steeds interessanter werden, kregen we een rondleiding door de verschillende gebouwen en afdelingen van Yoast, vol met Lego (bij zo’n bedrijf zou ik ook wel willen werken ;-) ) en was er tijd ingeruimd om één-op-één naar de site te kijken. Vol inspiratie, en puntjes op de to-do-list kwam ik thuis. Een aantal waren snel toe te passen, anderen zijn meer voor de lange termijn. Na afloop was er nog een gezellige borrel en kon er gezellig nagekletst worden. Thuis had manlief gelukkig gekookt dus konden we aan tafel.

Vrijdag: Dagje Texel

\

Vandaag was er een einde gekomen aan de logeerpartij. Manlief was vandaag ook vrij dus reden we samen naar Texel om de kinderen op te halen. Toen we aankwamen regende het erg hard, de neefjes waren er ook en ze zaten samen een filmpje te kijken dus hadden niet eens oog om even te knuffelen na een kleine week logeren. Opa was ook jarig geweest de afgelopen week, dus moest er taart gegeten worden en toen het opgeklaard was liepen we gezellig een rondje door het bos met de hond en deden we verstoppertje. Nadat de buikjes ook weer gevuld waren trokken we ze de pyjama’s aan en was het tijd om naar huis te gaan. In de auto vielen ze al snel in slaap dus konden we ze thuis naar bed brengen.

Zaterdag: Binnenspeeldag

Voordat we echter gingen spelen wilde ik eerst dat het een en ander opgeruimd werd en uitgezocht. Gelukkig hielpen de kinderen goed dus waren we vrij snel klaar. Vandaag konden we ook onze nieuwe auto ophalen, en wilde ik nog even langs de Ikea voor een houten krukje en nieuwe kussenhoesjes om iets meer kleur toe te voegen aan de woonkamer. Het krijgt zo ook meer sfeer en ik kan niet wachten tot de nieuwe gordijnen hangen.

Toen we in de Ikea liepen riep dochter opeens dat ze moest spugen, sta je daar midden in een zeer druk bezochte winkel… Gelukkig wees iemand ons snel waar de wc was en kon ze het toch nog inhouden. Daarna maar afrekenen, en een hot dog halen want het was ondertussen lunchtijd. Toen snel naar huis want de postbode zou langskomen om iets te brengen (voor de tweede keer) dus wilde ik wel thuis zijn. Kon ik meteen de nieuwe siergordijnen ophangen en de kussens op de bank. Laat de winter maar komen ;-) Natuurlijk werd er ook veel gespeeld, ze hebben echt superlang met de klei gespeeld aan tafel. Er was afgelopen week ook een pakket bezorgd van de PJmasks zodat ze zich in het kader van Halloween kunnen verkleden.

Het was ondertussen tijd om te gaan eten en om te kleden. Die avond was er namelijk een Halloweenbijeenkomst van de scouting. Ze gingen een speurtocht lopen door het schemer / donker. Ze kwamen vol verhalen terug en waren erg moe dus konden meteen naar bed.

Zondag

Vannacht is de wintertijd begonnen, in plaats van een uur langer blijven liggen werden we halverwege de nacht wakker gemaakt en kroop er een zeer verhitte dochter bij ons in bed. Meteen dus even een pijnstiller om de koorts te verminderen en wat drinken en daarna heerlijk tussen ons in bed verder slapen. De rest van de dag hebben we er dus maar een heerlijk pyjamadagje van gemaakt.

Wat hebben jullie gedaan tijdens de vakantie?

Linda van Aken