Wat vliegen de weken weer voorbij. Zo heb je vakantie en zo is er weer een week voorbij. Voor je het weet is het alweer zomervakantie, zeker gezien alle vrije dagen, weekendjes en vakantie die nog moeten komen. Vandaag stond daar ook wel een beetje van in het teken.

Maandag: Storymakers

Maandagochtend schreef ik nog snel een blog voor dinsdag voor ik naar Amsterdam reed voor Storymakers. Een event dat begon met een lunch, daarna een aantal presentaties en vervolgens een soort markt waarbij bloggers in contact kunnen komen met lifestylemerken en -bestemmingen. Dit was de derde keer en toch weer fijne contacten kunnen leggen of mensen gesproken. Waarschijnlijk gaat het de komende tijd weer lekker druk worden, al heb ik me echt voorgenomen het niet zo druk te maken als vorig jaar. We zitten nu in ieder geval gebonden aan de schoolvakanties en vrije dagen, dus meer kan ook niet.

Ik reed daar redelijk op tijd weg zodat ik eerst naar Miriam kon rijden. We waren namelijk uitgenodigd voor een previewdiner van Wagamama in Utrecht. Zij zitten in Hoog Catharijne bij het station dus dan is het wel fijn om samen te rijden. Dit was de eerste keer Japans eten voor mij. Het eten was in ieder geval echt superlekker. Vooral de bijgerechten zagen er geweldig uit, zoals miniwraps om zelf te vullen en lolliegarnalen.

Dinsdag

Die ochtend had ze trouwens één van de lol-poppetjes uitgezocht omdat ze haar haren net zo wilde als dat poppetje met vlechtjes en knotjes ;-) We zijn nu ook druk aan het oefenen om op de fiets naar school te gaan. Vanochtend ging dat niet helemaal lekker en fietste ze van een stoepje af en kon ik niet meer op tijd remmen zodat we met zijn drieën op de grond lagen. Gelukkig stapte ze nadat ze was bijgekomen wel weer op de fiets om weer verder te gaan in plaats van het erbij te laten.

Vandaag was eigenlijk een dag zoals alle anderen. De kinderen waren heerlijk aan het spelen. Ze zitten helemaal in de Bob de Bouwerfase en daar gingen ze vol in op.

 

Woensdag: Supermommy & kids Fiësta

Ik was door een pr-bureau dat ik nog niet kende uitgenodigd voor een feestje in Supermercado, Rotterdam. Aangezien manlief vrij was en zoonlief niet altijd even graag mee gaat / op de foto wil kon hij gewoon thuis blijven en oefenen met fietsen zonder wieltjes. Want hij wil nu natuurlijk ook een grote fiets ;-) Manlief bracht ons naar het station zodat we met de trein konden gaan. Het was namelijk in hartje Rotterdam vlakbij de Witte de With wat erg lastig parkeren is, en er waren cocktails beloofd ;-) Het was wel bijna twee jaar geleden dat we voor het laatst met de trein waren gegaan dus ik moest eerst een ov-chipkaart voor haar kopen. Daarna moesten we nog een paar haltes met de metro wat ze heel bijzonder vond. Op het station waar ik vroeger dagelijks kwam aangezien ik in Rotterdam heb gestudeerd was het na tien jaar toch wel weer even oriënteren.

We waren ruim op tijd en als een van de eersten op het feestje. Zo kon ze rustig even zitten en kreeg ze een supergave portrettekening van Annalenaillustrations. Er was een ruime kinderhoek waar ze lekker kon spelen en er werden lekkere hapjes voorgeschoteld. Helaas waren er een aardig wat moeders die op het laatste moment hadden afgezegd of niet waren komen opdagen. Toch was het erg gezellig. Heel fijn om gewoon lekker te kunnen eten en kinderen te hebben die kunnen spelen zonder dat ze verplicht stil moeten zitten.

Donderdag

Donderdag is ook een dag die helemaal voorbij vloog. Ik heb echt geen idee meer wat ik heb gedaan, maar voor ik het wist zat ik ’s avonds weer in het zwembad voor zwemles.

Vrijdag

Vandaag was wel heel bijzonder dat dochterlief haar eerste rapport meekreeg. Ze doen dit pas vanaf groep twee en hebben een ander rapport dan wat ik vroeger zelf had. Uit de beoordelingen bleek wel dat ze heel anders is dan ik, vakken die mij niet lagen zoals Engels, tekenen en lichamelijke opvoeding scoort zij beter op en andersom. Manlief herkende zich wel in haar rapport dus afwachten wat de toekomst gaat brengen. Volgende week hebben we tienminutengesprekken dus dan gaan we het horen.

Zoonlief wilde weer dat zijn vriendinnetje kwam spelen. Eerder die week had ik nee gezegd, maar mocht hij wel bij haar spelen omdat zijn kamer echt een bende was. Dat is nu echter opgeruimd, dus dan is het oké. Ik was alleen van plan om slingers te maken met de kinderen. Dus gingen we eerst naar de winkel om karton te kopen en hebben vervolgens alle vier een paasslinger gemaakt. Knippen vond hij wel erg lastig, leek de kracht daar niet voor te hebben. Dus we vermoeden dat hij toch echt linkshandig is.

Zaterdag

De zaterdag begon met even lekker in bed bij mama filmpjes kijken op de tablet. Daarna moest dochter naar scouting, heb ik met zoonlief nog even een cadeautje gekocht voor de verjaardag die middag en een linkshandige schaar. Kijken of dat beter gaat en die thuis even uitgeprobeerd om een begin te maken aan een slinger. Daarna mocht hij bij oma spelen en moest ik dochter ophalen. Ze kwam hier weer supervrolijk en stuiterend vandaan, ze vind de scouting echt heel erg leuk en ik heb ook het gevoel dat dit heel goed is voor haar zelfvertrouwen.

Thuis hebben we nog heerlijk geknutseld om de slinger af te maken. Daarna was het tijd om snel om te kleden voor de verjaardag van mijn zus. Zij vierde vandaag namelijk haar 30ste verjaardag, tegelijk met een housewarming van hun nieuwe huisje. Dat was erg gezellig, maar ook wel erg druk en warm. De kinderen konden gelukkig even buiten spelen, maar rond vijf uur gingen we weer naar huis waar manlief had gekookt. Hij moest werken vandaag dus kon niet mee.

Die avond zaten we natuurlijk klaar voor de tv om de finale te zien van Wie is de Mol. Wat baalde ik dat ik afgelopen week nog geswitcht was van Mol. Ik zat al een paar weken op Jan, maar vond het toch te ‘logisch’. Goed gespeeld dus.

Zondag

Voor de helft van het gezin was dit een heerlijk pyjamadagje. Behalve voor dochterlief, gisteren mocht haar broertje bij opa en oma spelen en vandaag was het haar beurt. Ze gingen helpen bij een soort bedevaart / wandeltocht compleet in Middeleeuws thema. De jurken waren uit de opslag gehaald en gelukkig paste dochterlief haar overgooier nog, dus kon ze ook in thema mee. Dat vond ze wel erg stoer.

Zo had ik met zoonlief een echt knuffeldagje en hebben we samen op de bank gelegen en spelletjes gespeeld. Het idee was om ook te oefenen met fietsen zonder wieltjes, maar hij weigerde zich echt aan te kleden en werd enorm hangerig. Daarom even naar zijn kamer gebracht en toen bleef het verdacht stil, hij was vrijwel direct weg. Toen ik telefoontje kreeg dat dochter bij oma bleef eten besloten we eten te bestellen nu we met zijn tweeën waren. We gingen voor de wok en sushi, al werd die niet bezorgd. Uiteindelijk werd zoonlief toch wakker en kroop hij onder een dekentje onder de bank en wilde wel iets eten. Hij was niet warm, maar zag er toch niet helemaal fit uit. Dochter kwam ook snel thuis dus konden ze, na een paar afleveringen van Nailed it gezien te hebben, naar bed.

Hoe was jullie week?

Linda van Aken