Hebben jullie dit weekend ook zo genoten van de zomerse temperaturen? Wat was het genieten! Helemaal omdat we dit weekend waren uitgenodigd voor het openingsweekend van Safari resort Beekse Bergen. Waar we gingen slapen met het gebrul van de leeuwen en wakker werden met giraffen in de ‘achtertuin’ echt een weekend om nooit te vergeten!

Maandag; Pedi & Terrasweer

Na een uurtje werken bedacht ik me dat het eigenlijk wel nodig was om een pedi te boeken zodat ik ook met verzorgde nagels kon rondlopen in sandalen. Alleen, de beste optie was vandaag. Gelukkig vond ik een salon waar ik een uur later al terecht kon. Ik vond het wat ongemakkelijk (is pas de tweede keer dat ik zoiets doe) maar het resultaat was wel superzachte voeten en weer mooi gelakte nageltjes. Daarna kocht ik ook nog een stel nieuwe sandalen, en meteen maar nieuwe zomerjassen voor de kinderen en wat shirtjes en zomerjurkjes voor mezelf. Het was daarna nog wel haasten om op tijd op school te zijn.

Ik had beloofd dat er een vriendinnetje mee mocht, maar vond het ook perfect terrasjesweer. Dus gingen we op pad naar een gezellige plek waar ze ook een mooie speeltuin hebben. Helaas was die gesloten dus reed ik verder naar de kinderboerderij waar ik een kan limonade en een schaaltje nacho’s bestelde zodat de kinderen lekker konden spelen en af en toe wat drinken en knabbelen. Heerlijk een relaxte dag.

Dinsdag: Buiten spelen

Vandaag kwam de schoonmaakster, en dat was stiekem wel goed ook. Gezien het programma de komende tijd zijn er niet heel veel efficiënte werkuren beschikbaar. Als zij er is, ben ik toch een stuk productiever en zit ik meer in een werkhouding. Zo ook vanochtend.

Zodra ze weg was, was de concentratie ook wel gedaald en moesten er weer even wat andere dingen gedaan worden. Er waren ook weer wat pakketjes binnen gekomen voor mijn werk. Waaronder squishies die we die middag buiten hebben uitgepakt.

Woensdag

Woensdagochtend ontdekten we een eend in de achtertuin, eerst dachten we dat hij dood was. Dus toen manlief handschoenen had aangetrokken en een zak gepakt om hem op te ruimen bleek de mama toch wel heel erg levend en beet goed van zich af. Later zagen we dat het geen losse veren maar een heus nestje bleek te zijn waarin zelfs eieren lagen!

Vandaag was maar een kort dagje, daarna kon ik de kinderen weer ophalen. Ook vandaag wilde het vriendinnetje dat maandag al was geweest weer komen spelen. Want ze hadden maandag niet ‘thuis’ gespeeld. Ik heb ze zoveel mogelijk buiten laten spelen, maar toen het te warm was hebben ze even boven gespeeld. Natuurlijk met als gevolg dat de hele kamers weer overhoop zijn getrokken…

Donderdag: IJsjestijd

Vandaag had ik maar twee uurtjes om te werken, ik heb nog even getwijfeld maar besloot uiteindelijk toch naar Amsterdam te gaan voor een persdag waar ik voor was uitgenodigd maar het pr-bureau nog niet kende. En het is altijd goed om even face-to-face kennis te maken. Fleur en Kimberley waren er ook en we hebben samen nog gezellig een ijsje van Smash n roll gegeten bij de Amsterdamse grachten. Nu moest ik op tijd weer thuis zijn omdat de juf had gevraagd of ik om precies drie uur het koningsontbijt kon ophalen bij de Jumbo, maar ik had gelukkig nog genoeg speling zodat ik Fleur nog even thuis kon afzetten en eerst thuis nog wat kon drinken.

Natuurlijk wilden de kinderen ook een ijsje toen ze dat hoorden, dus gingen we naar de nieuwe ijssalon (één van de weinige buiten het centrum in Delft) waar ze echt superlekker ijs hadden zoals witte twix chocolade ijs! Daarna snel nog even boodschappen doen en pastasalade maken terwijl de kinderen hun ijsje op aten. Gelukkig ging manlief mee naar het warme zwembad zodat ik alvast de koffers kon inpakken voor het weekendje weg.

Vrijdag: Koningsspelen

Voor heel veel scholen in Nederland stond de dag vandaag in het teken van de Koningsspelen. Zo ook voor onze kinderen. Al om half zeven stonden ze naar mijn bed, omdat ze graag naar school wilden gaan. En dat terwijl ze zelfs op school zouden ontbijten dus we rustig aan konden doen. Toch kwam het wel goed uit, kon ik gelijk de auto inpakken en lekker relaxed aankleden en zelfs nog veertig nageltjes van vingers en tenen oranje te lakken. Het voordeel van het mooie weer!

Op school gingen ze lekker ontbijten in de klas en nog even Fitlala oefenen terwijl ik met een paar andere vaders en moeders koffie dronk op de gang. Daarna ging de hele school naar buiten om te dansen en mochten we een groepje kinderen ophalen voor de spelletjes. Het was zo warm dat een deel van de spelletjes overgeslagen werd, gelukkig hadden we wel het waterestafette spel waar we maar een ‘wie kan het laten regenen’ spel van hebben gemaakt ;-) Het was zo warm dat het buiten spelen lekker binnen spelen werd in de koelte.

In de middag waren ze vrij, dus reden we naar de Mcdonalds. Papa werkt daar namelijk vlakbij en dan konden we direct  door richting Tilburg voor het weekend Beekse Bergen. Vanwege het mooie weer besloten we meteen naar Speelland te gaan voor een verkoelende duik voordat we naar het gloednieuwe resort gingen.

Daarna konden we eerst even acclimatiseren voor we naar Karibu town (centrale gedeelte) gingen waar we waren uitgenodigd voor een borrel en die avond zouden eten. Het uitzicht van het terras was geweldig met giraffen, zebra’s, neushoorns, runderen en struisvogels die voorbij kwamen. Het eten was ook erg goed, vooral de cola ribbetjes en de ribeyesteak zijn een aanrader! De kinderen konden ondertussen heerlijk spelen, zowel buiten als binnen en we genoten van de ondergaande zon.

Zaterdag

We werden wakker van een zoon die normaal vraagt om filmpjes te kijken maar nu graag naar buiten wilde om de giraffen te bekijken die langs het huisje liepen terwijl het geheel was gehuld in een sfeervolle mist. Het ontbijt was al bezorgd en stond klaar voor de deur, het was nog een beetje fris maar met een vestje aan was het prima buiten ontbijten.

Daarna gingen we mee met de vroegevogelwandeling. Er was wat verwarring over waar te verzamelen, maar we waren niet de enige dus werd er een tweede groep gestart en gingen we in een tweede kleiner groepje al voor openingstijd de dierentuin in onder begeleiding van een ranger. Dat dochterlief het hek mocht openen vond ze natuurlijk erg indrukwekkend! We hebben onder andere de leeuwen, tijgers, zeehonden, beren, struisvogels en gorilla’s gezien. In totaal hebben we zo’n drie uur rond gewandeld en begon het warm te komen, ideaal dus om even bij te komen in de lodge.

Daarna wilden ze graag knutselen en schminken met het animatieteam. Ze hebben onder andere een mooie hoed geknutseld en geschminkt.

Ze wilden nog heel graag wat dieren zien, maar niet meer lopen. Dus besloten we voor de autosafari te gaan. Vooral de giraffen die aan de auto’s gingen likken vonden ze erg indrukwekkend.

Vrijdag was het borrelen erg gezellig en de kinderen wilden graag weer spelen en naar het jungletheater, dus zochten we een mooi plekje op op het terras. De kinderen zagen we alleen af en toe om wat te drinken. Het jungle theater was ook een groot succes en ze kwamen terug vol verhalen over plastic soep. Ze hebben dus ook nog wat geleerd. Eigenlijk wilden we nog een keer de autosafari doen, maar nu in de schemering zodat het wat rustiger was en de dieren actiever. Helaas was dat al gesloten dus doken we heerlijk het zwembad in om af te koelen.

Daarna keken we wat tv in de lodge, terwijl we wachten op de pizza’s. Helaas duurde dat wat langer, maar hadden ze broodjes gebracht en stonden er tapas in de koelkast en hadden we nog wat broodjes van het ontbijt dus konden de kinderen alvast eten. Maar goed ook, want niet veel later vielen ze al bijna in slaap. We hielden dus pizza over, die de volgende dag nog erg lekker bleek te zijn als lunch.

Zondag

Vanochtend konden we zowaar uitslapen, pas rond acht uur stond de jongste voor ons bed. Daarna was het aankleden zodat we een plekje konden gaan zoeken voor het ontbijtbuffet in het restaurant. Er was echt superveel keuze; van diverse soorten broodjes en zelfs donuts, tot verschillende soorten beleg, op verzoek gebakken eitjes en engels breakfest, koffie, verse sappen, yoghurts en meer. Iedere keer als ik buiten kwam met een van de kinderen stonden er weer andere dieren bij de voederbak.

Na het ontbijt deden we alsnog voor de tweede keer de autosafari. Qua timing was dat echt goed, de dieren waren goed te zien en er waren maar liefst drie giraffen die bij de auto stonden. De kinderen waren helemaal enthousiast, en ik zelf ook wel ;-)

Nu wilden ze ook nog graag de bootsafari doen, maar die hadden we net ‘gemist’ en we hadden ook gereserveerd om te gaan bowlen. Gelukkig kon dat iets naar voren geschoven worden, zodat we daar niet op hoefden te wachten. Dit was de eerste keer voor de kinderen, maar ze vonden het helemaal fantastisch. Ik had verwacht dat ze na een paar keer rollen het zat waren, maar ze hielden het drie kwartier vol. Daarna gingen zij met papa spelen zodat ik rustig alles kon inpakken.

We sloten de dag af met de beloofde bootsafari en nog een duik in het water bij speelland. Totdat er een onweersbui over kwam drijven met flink gedonder en daarna een regenbui volgde. Het was ondertussen ook sluitingstijd, dus tijd om weer naar huis te gaan. Een uitgebreider verslag van dit weekend volgt zsm!

Thuis kroop ik met de kinderen onder de douche om even lekker af te koelen terwijl papa de auto ging uitladen en broodjes knakworst maakte zodat ze daarna meteen naar bed konden.

Lees ook: Safari resort Beekse Bergen

Hebben jullie afgelopen week ook zo genoten van het zonnige weer?

Linda van Aken