Zoals ik vorige week al aangaf stond er deze week echt een feestweek op de planning. Natuurlijk voor een deel in het teken van Sinterklaas, maar halverwege haalden we de Sinterklaasslinger weer even weg om te vervangen voor de verjaardagsslingers voor zoonlief. Hoeft hij de aandacht even niet te ‘delen’ met de Sint. Dus dat betekende traktaties, kinderfeestjes (ja meervoud), verjaardag vieren en we sloten de week af met Sinterklaas op papa’s werk en vanuit mama’s werk ;-) De week sloot ik af met een geweldig vooruitzicht voor over drie maanden!

Maandag

De week begon lekker rustig, het was wel een stuk frisser geworden dus tijd om de shawls, handschoenen en mutsen tevoorschijn te toveren toen we naar school gingen.

Dinsdag; nieuwe gordijnen

Best kaal zo zonder gordijnen

Naar vandaag keek ik al een paar weken uit, de nieuwe gordijnen zouden namelijk geïnstalleerd worden! Ze zouden tussen elf en twee langs komen, dus nadat ik het raam had vrijgemaakt en de gordijnen weggehaald dacht ik nog snel even naar de Ikea te kunnen. Toen ik daar nog even moest wachten voor ze open gingen kreeg ik een telefoontje of ze een uur eerder mochten komen. Snel weer naar huis dus, we kwamen ongeveer tegelijkertijd aan. Ze waren ongeveer drie kwartier bezig en daarna kon ik toch naar de Ikea. Toch wel handig om dat na afloop te doen omdat de gordijnen nu hangen en je dus ook iets beter weet hoe of wat. Onder andere voor wat nieuw groen in de plantenbakken buiten om vanuit het raam naar te kijken.

Die middag wilde zoonlief bij een vriendje spelen wat me eigenlijk wel goed uitkwam want dan kon ik met dochterlief naar het winkelcentrum om vanuit haar een cadeautje te kopen voor zijn verjaardag en ook een stel nieuwe slingers. Nadat hij die avond op bed lag hebben we die samen met haar opgehangen. Dat vinden ze echt heel leuk om te helpen voor de ander.

Woensdag; jarig & Pietenschool

Vandaag was zoonlief dan echt jarig. Dochter was al vroeg wakker en kwam boven, maar zoonlief bleef liggen. Hij had ook nog wel even liggen spoken afgelopen nacht, waarschijnlijk toch de zenuwen dat hij nu echt jarig was. Dus kleden wij ons snel aan om vervolgens voor hem te zingen om hem wakker te maken. Daarna aankleden, ontbijten en natuurlijk de cadeautjes uitpakken! Op school stond zijn muts al klaar die hij de rest van de dag heeft opgehad (zelfs in bed bij het slapen die avond)!

Om kwart over twaalf haalde ik een dolenthousiast kind op van school en kwamen alle kinderen met de slangen die hij had uitgedeeld naar buiten. Was zo te zien dus wel een succes. Samen met grote zus en een vriendin waarmee hij regelmatig speelt vierden we die middag een soort pre-verjaardagsfeestje (eerst wilde hij een jongens- en meisjesverjaardag, maar later toch alleen vriendjes). We gingen naar het Maritiem Museum in Rotterdam waar ze mee konden doen aan een heuse Pietenschool waarbij ze over daken klommen en cadeautjes inpakten. Daarna nog lekker spelen op de tentoonstelling Professor Plons en thuis nog pannenkoeken eten en de middag vloog voorbij.

Nadat het vriendinnetje was thuisgebracht kwamen oma en opa ook nog even langs om hem op te halen om te gaan uit eten. Een soort verjaardagstraditie om op de dag van de verjaardag pannenkoeken te gaan eten. Hij had daarom thuis ook alleen een paar hapjes gekregen ;-) Die avond ging hij voldaan naar bed.

Donderdag; House of Holidays & Nintendo Labo

Nadat de kinderen naar school waren reed ik meteen door naar Leiden om daar Fleur op te halen. Nadat we daar thee hadden gedronken gingen we door naar Amsterdam. Haar dochters hadden een studiedag dus waren ook gezellig mee. Daar waren we uitgenodigd door Amazon voor een bezoek aan het House of Holidays, waar een korte presentatie zou zijn van de trends van het komende jaar op cadeaugebied. Daarna kregen we een korte rondleiding door de ‘showroom’. Op zich interessant, maar we misten iets algemene informatie over Amazon in Nederland (en veel was / is ook gewoon nog onbekend). Want tja, als je een paar weken moet wachten tot het bezorgd wordt, je risico loopt dat het wordt opgehouden bij de douane of de aankopen duurder zijn dan lokaal, ga ik dat natuurlijk niet bij jullie aanbevelen.

Op de terugweg kregen we een filemelding en hadden we al bedacht bij de La Place te gaan lunchen. Kwam prima uit zo. Toen we thuis kwamen liet ik ze binnen en kon ik zelf door om de kinderen op te halen van school. Ze zouden namelijk helpen met het in elkaar zetten van Nintendo Labo voertuigenpakket. Nadat het voetpedaal en de joystick in elkaar waren gezet was het echter ook wel erg gezellig om samen even te gaan dansen.

Ondertussen bestelden wij alvast pizza’s, manlief had namelijk een late dienst en donderdagavond moet er ook gezwommen worden. Dus nadat de pizza’s op waren bracht ik ze naar het station en reed ik door naar het zwembad. Wat die avond bijzonder goed ging ;-)

Vrijdag; margedag & kinderfeestje

Vandaag waren ze weer vroeg aan het stuiteren, het was een margedag dus had hij voor vandaag een aantal van zijn vriendjes mogen uitnodigen. Ik had veel goeds gehoord over Avonturia bij de Vogeltjeskelder en aangezien hij groot fan is van dieren leek me dat wel bij hem passen. Nog voor ze binnen waren begonnen ze al met cadeautjes geven, gelukkig zagen we het nog net op tijd dus zodra alle kinderen er waren deden we dat als eerste (hadden we ook wel zo op de planning staan ;-) ). Althans, natuurlijk nadat we hadden gezongen. Bij een verjaardag hoort ook taart, dus wat is er dan leuker dan cupcakes versieren.

Daarna trokken we de jassen aan om op pad te gaan. Zelf waren we nog nooit bij de Vogeltjeskelder geweest, wat achteraf niet heel slim was omdat ik daardoor niet helemaal wist waar ik moest zijn. Het was wel echt heel gaaf, het feestje werd gevierd in de brasserie waar we begonnen met lijstjes te knutselen. Doordat het vrijdagochtend was, was het nog lekker rustig. Best ideaal eigenlijk een kinderfeestje op een margedag. Daarna gingen we op pad door de winkel om de dieren te ontmoeten. Hij vertelde overal iets bij, zoals hoe je kan zien of de landschildpad een jongen of een meisje is, en ze mochten ook diverse dieren aaien zoals de papegaai en een heel lief en schattig konijntje. Ook mochten ze kiezen met welk dier ze op de foto wilden voor in het lijstje. Alle jongens gingen unaniem voor de baardagaam (een minidraakje) en dochter voor het konijntje. Daarna brachten we nog een bezoekje aan de minizoo waar we een speurtocht deden en lekker konden spelen, klimmen en naar dieren kijken. In totaal duurde het twee uur en dat was precies goed.

Thuis doken ze weer op het speelgoed, vooral de robots waren erg populair wat ook wel een hoop lawaai opleverde. Kon ik ondertussen de pannenkoeken opwarmen zodat we snel aan tafel konden schuiven. Daarna konden ze nog even spelen totdat de ouders weer voor de deur stonden. Een heerlijk relaxed feestje dus!

De rest van de middag deden we het heerlijk rustig aan en hingen ze een beetje op de bank en werd het eerste speelgoed opengemaakt.

Lees ook: Dagje uit: Avonturia Vogeltjeskelder dierentuin & dierenwinkel Den Haag

Zaterdag

De zaterdag begon zoals normaal met scouting. Ik was alleen vergeten om traktaties te halen, dus doken we nog snel even de winkel in voor ik ze wegbracht. Daarna deed ik nog wat meer boodschappen voor de visite van die middag, zoals taart en wat hapjes. Toen ik thuis alles had opgeruimd kon ik eigenlijk meteen weer weg. Op de terugweg bracht ik nog even een vriendinnetje thuis en konden ze even spelen totdat de eerste oma en opa voor de deur stonden. Die waren al even onderweg dus werd er eerst even gegeten. De rest van de middag wisselde de familie elkaar af zodat het nooit heel druk was. Aan het einde van de dag haalden we eten bij de Chinees en keken we nog even naar het Sinterklaasjournaal met de aanwezige kinderen. Zoonlief was helemaal happy dat hij vandaag het middelpunt was en allemaal cadeautjes had gekregen.

Oké, het is vandaag geen Black Friday meer, maar ik zag een advertentie voorbij komen op Facebook waar ik wel op moest doorklikken. Het staat al jaren op mijn bucket list; een bezoekje aan de Big Apple (oftewel New York City) en dit was echt een heel scherpe deal. Dus toen ik dat vertelde die middag toen we de verjaardag van zoonlief vierden was mijn moeder wel erg enthousiast. Er werden wat voors en tegens afgewogen, want ja ze heeft wel Parkinson om rekening mee te houden. Gelukkig hoefden we niet direct te boeken en konden we er eerst een nachtje over slapen.

Die avond mochten ze ook weer een schoentje zetten.

Zondag; 2x Sinterklaas

De kinderen kwamen boven om te vragen of we de duplodoos op de grond wilden zetten zodat ze er mee konden spelen. Nadat manlief dat had gedaan keken we op de klok en schrokken we een beetje. Snel aankleden dus. Beneden begonnen ze helemaal te stuiteren want Sinterklaas was weer langs geweest en had de schoentjes gevuld. We hadden alleen bezoek gehad van de nieuwe pieten die de chocoladeletters hadden omgewisseld en in het verkeerde doosje terug hadden gestopt ;-) Ook kregen ze pantoffels, Sinterklaas zal vast weten dat mama anders bang is dat ze koude voeten krijgen.

Daarna snel de auto in want we waren vanwege de blog (mijn werk) uitgenodigd voor het Club van Sinterklaasfeest bij Kinepolis in Utrecht. Met eerst een feestje met de Pieten en natuurlijk een bezoek van de Sint en daarna keken we naar de film Vlucht door de Lucht. Dat was een succes; dochter vond het theatergedeelte erg leuk en zoonlief de film.

Daarna konden we rustig thuis even lunchen en maakte ik tosti’s en gingen we verder om de Nintendo Labo in elkaar te zetten. Toen de duikboot in elkaar zat moesten we het natuurlijk ook even proberen ;-) Daarna weer jassen aan want ook papa’s werk vierde vandaag Sinterklaas.

Er was een kleine groep van kinderen waarmee we eerst gezellig samen liedjes zongen en daarna omstebeurt even bij de Sint op schoot mochten voor een kletspraatje. Samen moesten ze vervolgens de cadeautjes zoeken, die nog ergens op een winkelwagentje stonden en mochten ze natuurlijk de cadeautjes uitpakken. Ze moesten even wachten tot ze aan de beurt waren, dus werd er al druk mee geschud en had dochterlief meteen door wat er in zat; namelijk Lego. Thuis moest dat natuurlijk in elkaar gezet worden en hielp papa daarmee terwijl ik ging koken.

Nadat de kinderen op bed lagen reed ik nog even naar mijn ouders. Mijn moeder had definitief besloten om mee te gaan naar NYC dus hebben we dat geboekt voor de aanbieding voorbij was. In maart gaan we daar dus vijf dagen heen! Kan ik nog een paar maanden genieten van de voorpret en de voorbereidingen. Het is niet heel lang, en vanwege de Parkinson kunnen we niet alles volplannen maar het gaat toch vooral om de belangrijkste bezienswaardigheden en het idee dat je er dan ‘bent’ geweest. Als de kinderen ouder zijn wil ik er zeker nog wel een keer met hen heen. Het levert ook weer een hoop to-do’s op zoals een paspoort (de afgelopen jaren heb ik het gedaan met een id-kaart), een esta, voor de zekerheid ook een creditcard etc.

Linda van Aken