Waar het qua werk deze week vrij druk was met ook veel afspraken buitenshuis, was het thuis lekker rustig. De afgelopen tijd zijn we natuurlijk weg geweest, dus dat hebben we dit weekend weer even gecompenseerd. Gewoon een weekend lekker aanrommelen thuis en lekker spelen en bijvoorbeeld de achterstallige was wegwerken.

Maandag

Na het weekend weg naar Puy du Fou was er vandaag gewoon weer school. Gelukkig ging alles voorspoedig in de ochtend, behalve dan zoonlief die op school toch ook wel graag weer met mama mee naar huis wilde gaan. Daarna reed ik direct door naar Amsterdam waar we verzamelden om op weg te gaan naar een beurs in Utrecht. Achteraf gezien was het misschien handiger geweest als ik daar ook meteen heen was gegaan. Het Spotlightevent is een nieuwe beurs voor inkopers en pers en daarom was er een perstour georganiseerd waarmee we een aantal stands bezochten met een divers groepje bloggers. Van food tot interieur, magazinemedewerkers en mamabloggers. Het aanbod was ook heel divers. Nadat we kort even langsgingen bij een aantal stands hadden we even de tijd om zelf een rondje te lopen. Daarna mochten we aan tafel schuiven voor een heerlijke lunch. We gingen niet met lege handen naar huis, vooral met de borrelplank en de fles was ik erg blij.

In de loop van de dag begon ik ook wel echt te merken dat ik spierpijn had in mijn bovenarmen. Afgelopen weekend heb ik toch een aantal stukken de kinderen gedragen en dat begon ik nu te voelen.

Dinsdag: Kapper

Nadat de kinderen op school zaten dacht ik even snel boodschappen te gaan doen. Ik liep langs de kapper en daar wil ik eigenlijk al een paar weken heen. Dus liep ik even naar binnen om te vragen of het mogelijk was om een afspraak te maken. Het was op dat moment rustig dus kon ik meteen plaatsnemen. Helemaal fijn natuurlijk. Aangezien het voor de kinderen ook weer even geleden was maakte ik voor hen een afspraak na school. Doordat ik maandag de hele dag weg was geweest, ben ik vandaag flink aan de slag gegaan om de blogs over afgelopen weekend te schrijven. Het was zo’n geweldig weekend dat ik vol inspiratie zat en dat heel graag met julie wil delen. Het eerste artikel over Puy du Fou staat al online en binnenkort komt daar nog meer bij. Echt een aanrader dus om daar heen te gaan!

Na school konden beide kinderen tegelijk geknipt worden, natuurlijk was ik het alweer vergeten en pas toen ik thuis kwam bedacht ik me dat ik direct door had moeten rijden naar de kapper. Gelukkig waren we nog welkom en waren ze allebei binnen een kwartier klaar.

Woensdag: Naar schateiland

Nadat de kinderen uit school waren reed ik door naar de sportschool. De spierpijn van afgelopen weekend werd eindelijk minder, dus tijd om weer aan de slag te gaan. Ook merk ik dat het sterk wisselende weer best een aanslag is en ik daar erg moe van wordt. Even een uur in de sportschool gaf me weer de nodige energie om er weer even tegen aan te gaan. Even, want nadat de kinderen thuis waren en hadden gegeten en even gespeeld, was het tijd om op pad te gaan.

Die middag waren we namelijk uitgenodigd door Hasbro. Hun hoofdkantoor was omgetoverd tot een schateiland, de kinderen kregen een hoed en een schatkaart. Overal waren spelletjes om te doen waarbij ze een stempel of een klein cadeautje kregen. Na het showen van de volle kaart kregen ze een groot cadeau. Ondertussen konden ze met al het speelgoed spelen dat binnenkort uitkomt. Favoriet bij dochterlief was de My Little Pony zingende rainbow dash met karaokemicrofoon, en bij zoonlief de Lost Kitties. Een potje klei waarin verrassingen verstopt zitten die je moet zoeken. Ook vonden ze allebei het nieuwe Furreal hondje geweldig dat je snoepjes kan geven en kan aaien, het nieuwe spel Trap er niet in dat ook genomineerd is voor Speelgoed van het jaar 2018, en de nieuwe Nerf laser ops waarmee je niet alleen samen kan spelen maar ook tegen jezelf middels een app.

Ondanks de file waren we toch redelijk op tijd thuis, dus konden we daar eten en mochten de kinderen een speelgoedje uitpakken. Daarna was het alweer bedtijd.

Donderdag; GDPR

Soms heb je van die ochtenden die gewoon niet lopen zoals je wil. Waren de kinderen eindelijk op school reed ik op de snelweg een paar keer verkeerd. En toen ik belde dat ik te laat zou zijn miste ik natuurlijk weer een afrit. Gelukkig kwam het toch goed en was het een zeer interessant overleg over de GDPR en hoe je die goed op je website moet implementeren, die langer duurde dan verwacht. Daarna dus snel naar huis om de kinderen weer op te halen. Privé ging het even iets minder lekker. Gelukkig was manlief thuis en ging hij de kinderen ophalen en heeft hij ze zelfs meegenomen naar zwemles.

Vrijdag: Oeps

Na school kwam er een vriendje spelen, gelukkig had dochterlief ook een vriendinnetje waar ze ging spelen. Met zijn drieën wordt het toch sneller ruzie. De jongens hadden best trek, dus had ik een borrelplankje gemaakt met verschillende hapjes. Dat lusten ze wel. Na de eerste hapjes gingen ze heerlijk spelen, echt ongelofelijk hoe ze een uur lang alleen maar bezig zijn geweest met de Nerf Nitro longshot Smash. Ik kon zo snel niet de andere auto’s vinden dus hebben ze echt superlief een uur lang omstebeurt naar elkaar ‘geschoten’. Later hebben ze ook nog even heerlijk buiten gespeeld. Kon ik ondertussen de doos Playmobil, die eigenlijk al te lang stond te wachten, uitzoeken en opbergen in de kast.

Door toeval kwam ik er vandaag achter dat het verkeer via Google naar de blog was gehalveerd. Een paar dagen eerder had ik de amp-pagina’s ingesteld (nieuwe en snellere weergave van de website) en mogelijk is daar iets fout gegaan, of kost het even voordat alle pagina’s zijn geïndexeerd. Het was even flink schrikken, en om erger te voorkomen toch maar weer uitgeschakeld. De rest van de dag en avond zat ik tot laat achter de laptop om het op te lossen.

Zaterdag: Helaas

In het nabijgelegen winkelcentrum was er een winactie georganiseerd waarbij je een auto kon winnen. Mijn moeder had meegedaan en bleek één van de honderd te zijn die was getrokken en kans maakte op de auto. Aangezien zij in het buitenland zat had ze gevraagd of ik er heen kon. Zo’n kans laat je tenslotte niet liggen. Dus nadat ik de kinderen naar scouting had gebracht ging ik daar op de fiets heen. Helaas zat het geluk nog steeds niet mee en ging ik naar huis met de troostprijs; een tas vol met boodschappen. Manlief had ondertussen de kinderen opgehaald die daar een kijkdoos hadden gemaakt en allemaal herfstschatten hadden gevonden.

Eigenlijk waren we van plan om die middag op pad te gaan, maar de kinderen waren al snel zo lief aan het spelen met Playmobil dat door de hele kamer lag bezaaid, dat we dat ook wel een goed idee vonden. Gewoon even een middag helemaal niets moeten / willen. In plaats daarvan hebben we de nieuwe Brandweerman Sam film gekeken, wederom een groot succes.

In de loop van de middag kwam er een perspakketje met een nieuwe bakmix waarbij de verpakking gebruikt kan worden als bakvorm. Volgens het bijgeleverde persbericht kon een kind de cake bakken en had je alleen melk en een vork nodig, die ook bij het pakket zaten. Dat wilde dochterlief natuurlijk wel uitproberen! Nog geen vijf minuten later stond de cake in de oven en hij was heerlijk! Superfijn ook dat het een ‘mini’ cake is met 8 porties zodat je niet een halve cake hoeft te bewaren.

Zondag: Lazy Sunday

Het was alweer even geleden dat er in de ochtend geen wekker afging. De kinderen waren ondertussen al wel wakker maar hadden heel stilletjes de tablet gepakt en waren op hun kamer een filmpje gaan kijken zodat wij pas om negen uur wakker werden! Een echt goed begin van een lazy sunday dus! Manlief nam de kinderen mee naar beneden zodat ik nog even wat langer kon blijven liggen, heerlijk! Daarna werd het toch echt tijd om te beginnen aan de was. De afgelopen weken stond dat op een laag pitje met als gevolg dat er een enorme stapel lag om op te ruimen in de kasten van de kinderen. Terwijl ik boven bezig was, heeft manlief de keuken weer een beetje op orde gebracht en samen met zoonlief de kamer opgeruimd. Daarna waren de kinderkamers aan de beurt. Ongelofelijk hoe snel alles blijft rondslingeren als je niet altijd toekomt aan opruimen. En dat terwijl een (min of meer) opgeruimd huis ook zoveel meer rust geeft. Omdat we nu een aardige verzameling Playmobil hebben en de mand zó vol werd dat je het overzicht kwijtraakt en er ook minder snel mee gespeeld wordt. Bij de Ikea hebben we wat ladekastjes gehaald waar alles perfect inpast. Het was even een klusje, maar nu kan er weer volop gespeeld worden!

Konden we ’s avonds even rustig bijkomen met de voetjes omhoog op de bank.