Het is dat je ziet dat de bomen verkleuren en hun bladeren kwijtraken, anders zou je niet snel zeggen dat het herfst is met deze heerlijke zomerse temperaturen! Daar hebben we natuurlijk zoveel mogelijk van geprobeerd te genieten! Ook zijn dit erg drukke tijden voor de blog, dus was ik superblij om flink vooruit te kunnen werken. Misschien is het ook al opgevallen dat ik daarom de frequentie van publiceren heb opgeschroefd naar 3x per dag. Gelukkig krijg ik veel hulp! Ook stonden er weer meerdere events op het programma, waarvan de één nog leuker dan de ander en sloten we de week af met een feestje.

Maandag

Deze week begon ik weer in de sportschool, eigenlijk was ik heel erg moe maar door gewoon direct de week goed te beginnen kom je toch in een bepaalde structuur terecht. Superfijn, ik merk ook echt verschil als ik op de weegschaal sta. Daarna heb ik echt heerlijk kunnen werken en flink vooruit kunnen plannen. Geeft toch altijd veel rust, zeker aangezien het de komende tijd weer lekker druk wordt.

Na school bleef dochter bij een klasgenootje spelen en had zoonlief het rijk voor zich alleen. De week ervoor waren er wel kinderen komen spelen, maar gaf hij halverwege aan moe te zijn en even alleen te willen zijn, dus leek het me verstandig om dat deze week even wat te minderen en hem ook wat tijd voor zichzelf te geven. Zo kwam het dat hij bedacht om te gaan verven, iets waar ik normaal nooit zoveel zin in heb vanwege alle rommel. Maar wel leuk om samen te gaan doen. Natuurlijk kon ik de kwasten nergens vinden dus gingen we aan de slag met satéprikkers en vorkjes en eindigden we met onze vingers ;-)

Dinsdag

Ook vandaag kon ik weer even knallen qua werk, dat voelt echt supergoed en geeft veel meer rust wat fijn is want stiekem is het echt superdruk. Halverwege kwam manlief thuis van zijn werk omdat hij zich echt te ziek voelde. Nadat hij bij de huisarts was geweest en bleek een virus te pakken te hebben, kroop hij zijn bed in. Na schooltijd gingen we eerst even snel naar huis om tanden te poetsen en daarna was er een afspraak bij de tandarts. Zeker voor dochterlief die flink aan het wisselen is, was het goed om dit weer even goed te laten controleren en het te laten voorzien van een beschermend laagje.  Ik zag er eigenlijk een beetje tegenop, omdat zoonlief erg moeilijk doet als ik zijn tanden wil poetsen. Maar gelukkig was dat niet nodig, ze maakten zelfs ‘ruzie’ wie er als eerste op de stoel mocht liggen, wat hij won en supergoed deed. Op de waarschuwing voor zoonlief na dat hij mama (of papa) toch echt beter moet laten poetsen, was alles goed met beide gebitten. Gelukkig ook bij mama, al werd er voor de zekerheid toch even een foto gemaakt. Het komende half jaar hoeven we dus gelukkig niet meer terug.

Woensdag; Nintendo

Het is momenteel erg druk met events, gelukkig ging Maarten van Papa’s Wereld naar het XL Unboxing Party en waren wij uitgenodigd voor een event van Nintendo in Amsterdam in het Sonos House. Hier maakten we kennis met de Nintendo switch en ik weet niet wie deze spelcomputer leuker vindt; de kinderen of wijzelf. Gelukkig kan je met het nieuwe Super Mario Party game met zijn vieren tegelijk spelen. Heerlijk dat ze nu op een leeftijd komen dat ze dat leuk vinden en je ook echt dingen samen kan gaan doen. Ook het nieuwe voertuigenpakket van Nintendo Labo werd gepresenteerd en ze mochten aan de slag om zelf een auto te vouwen en vervolgens te gaan versieren. Of met het stuur en gaspedaal een spel te spelen. Tussendoor was er een korte presentatie van de nieuwe Sonos Beam. Een geluidsbar speaker die echt een schitterend geluid verspreid over de hele ruimte. Ook dat was echt iets voor op de wishlist!

Donderdag: Voorlezen & Costa Daurada

Overal wordt er Kinderboekenweek gevierd, zo ook op de school van de kinderen. Daarom brachten we vanochtend samen de kinderen naar school. Ze zochten namelijk ouders om samen met een groepje kleuters te gaan voorlezen, dochter wilde graag dat ik in haar klas wilde voorlezen en zoonlief had voor papa gekozen. Superleuk om te doen.

Daarna kon ik een paar uur werken terwijl manlief met dochter naar de logopedie ging. Vijf voor drie werd er snel nog even een koffer ingepakt, want nadat de kinderen waren opgehaald zouden ze me wegbrengen naar Marguerita. Ik mocht namelijk met haar meerijden naar een hotel in Eindhoven waar we waren uitgenodigd voor een event dat in het teken stond van de Costa Daurada. De goudkust in Spanje, de beelden zagen er wel heel verleidelijk en veelzijdig uit! Na de presentatie verhuisden we naar de skybar op de 14e verdieping voor een zogenaamde walking dinner onder het genot van heerlijke Spaanse wijntjes. Maar goed dat ik die avond niet terug hoefde te rijden en alleen maar een paar etages naar beneden hoefde te verhuizen naar de hotelkamer!

Vrijdag: Zwemmen in de zee!

Ik had er gelukkig aan gedacht om de wekker uit te schakelen, dus werd ik pas om kwart over negen wakker! Heerlijk, want de afgelopen tijd heb ik niet heel veel geslapen, dus fijn om dat nu zo te kunnen compenseren. Zonder dat er meteen kinderen aan je bed staan. Marguerita was al wat langer wakker dus we zagen elkaar weer boven in het hotel voor een heerlijk uitgebreid hotelontbijt met onder andere scrambled eggs, chocoladetaart en vers fruit. Een perfect begin van deze dag. Ik voelde me zelfs een soort van herboren!

Een blik op de routeplanner leerde dat het voor mij sneller was om een paar stappen te lopen naar station Eindhoven en vanaf daar in 1x naar Delft te reizen dan eerst meerijden met Marguerita en dan een paar te moeten overstappen. Hoe gezellig het ook was de avond ervoor, ik moest toch ook weer op tijd thuis zijn om de kinderen op te halen.

Nadat ik de kinderen had opgehaald van school, reden we snel naar huis want we kregen die nacht gezellig een logeetje. Het was alweer even geleden dat ze elkaar hadden gezien dus fijn als het dan meteen zo voor een langere tijd is. Mijn zus had een verrassing mee voor de kinderen; namelijk een doos gevuld met ballonnen en een kaartje met de vraag of ze bruidsmeisje en bruidsjonker willen zijn. Ze gaan namelijk volgend jaar trouwen. Ze hadden niet echt een idee wat het was, maar in een mooie jurk of pak lopen zagen ze wel zitten.

Daarna stapten we snel in de auto, want het was zó mooi zomers weer dat het me gezellig leek om even op het strand te spelen. Na een korte wandeling door de duinen kwamen we op het strand waar ze direct vroegen of ze de zee in mochten. Maar goed dat ik voor de zekerheid zwemkleding had meegenomen om te voorkomen dat ze met opgestroopte broekspijpen het water in zouden gaan en vervolgens een nat pak zouden halen. Na de golven getrotseerd te hebben werd er nog heerlijk met zand gespeeld. Ik had ze een ijsje beloofd, dus zochten we een strandtent op. De zon begon ondertussen schitterend te kleuren en aangezien manlief voorlopig nog aan het werk was besloot ik spontaan om daar te blijven eten zodat ze nog langer konden blijven spelen op het strand. Ik belde met oma en opa die dit wel een goed idee vonden en ook meteen in de auto stapten. Toch wel fijn om niet al te ver van het strand te wonen! Maar goed ook, want de zonsondergang was schitterend en ze hebben zich heerlijk vermaakt. Het eten was ook superlekker. Ze werden hier ook lekker moe van, zodat ze toen we om acht uur thuis kwamen direct naar bed konden en insliepen. In plaats van eerst urenlang een feestje te bouwen.

Zaterdag: Scouting & Slijm

Op zaterdag gaan ze tegenwoordig allebei naar scouting, het nichtje mocht gezellig mee en bij de opkomst blijven. In de tussentijd dook ik toch even achter de computer. Nadat ze waren opgehaald twijfelde ik even om weer op pad te gaan om te genieten van het mooie weer. De kinderen wilden echter vooral heel graag spelen. Zo gezegd zo gedaan, dus werd er van alles tevoorschijn getoverd, natuurlijk het Playmobil waar ze de laatste tijd veel mee spelen, maar ook ballen, frisbee’s, robots en nog veel meer. De achterdeur stond open zodat ze om de vijf minuten ook even naar buiten verdwenen. De tijd vloog zo voorbij.

Toen het nichtje was opgehaald was het alweer aan het einde van de dag dus besloot ik nog even de Poopsie Unicorn erbij te halen. Deze hadden ze al gespot in de speelgoedgids dus ze waren helemaal verrast. Die moest natuurlijk meteen uitgepakt worden om te kijken wat er in zat. En vervolgens moest er ook slijm gemaakt worden. Maar goed dat we buiten zaten, want natuurlijk werd er wel bij geknoeid ;-)

Zondag: Kinderfeestjes

Na een ochtend thuis met uitslapen, tv kijken en opruimen / wassen stonden er maar liefst twee feestjes op de planning. Dochter was uitgenodigd voor het verjaardagsfeestje van een klasgenootje en haar tweelingzus in de andere klas. Zoonlief was eerst een beetje teleurgesteld maar vond het vervolgens superleuk om dan met mij naar het 50e verjaardagsfeestje van Kinder te gaan bij Fort Altena. In een feestelijke stemming was er van alles te doen en werd er een heus feestje gevierd en was er een megataart! Het was wederom heerlijk weer, dus brachten we lekker veel tijd buiten door! Helaas moesten we op een gegeven moment toch echt wel naar huis. Nadat dochter ook was opgehaald, was het eten, in bad en naar bed.

Linda van Aken