Wat was het weer heerlijk genieten deze week. Vooral met het mooie meer, bijzonder om in oktober nog zo vaak zonder jas te lopen. Ik had de zomerjurkjes al weggelegd, maar die zijn nog wel een paar keer tevoorschijn getoverd. Deze week was ik ook een paar keer blij dat ik vanuit huis werk en ik zelf kan bepalen wanneer. Bijvoorbeeld als de dag iets langer loopt dan gepland omdat je in de eerste plaats moeder bent. Al staat daar dan vaak tegenover dat het ’s nachts iets later wordt dan gepland, omdat het werk wel gewoon ‘af’ moet zijn.

Maandag

In principe probeer ik op maandag altijd te gaan sporten, maar omdat de to-do-list zo groot is, besloot ik naar huis te gaan en kroop ik achter de computer. Ik was net geïnstalleerd en had buiten deze regenboog op de foto gezet, terwijl het nog regende toen ik telefoon kreeg van de juf van onze oudste, dat zij helemaal aan het huilen is en buikpijn had en wit zag. Oftewel of ik haar kon ophalen. Ze bleek weer last te hebben van obstipatie, toen dat er ‘eindelijk’ uit was wilde ze in de middag weer terug zodat ik toch nog even kon werken.

Dinsdag

Vandaag ging het werken niet helemaal zoals het zou moeten, ik kreeg een paar keer het beruchte ‘blauwe scherm’, geen idee waardoor. Maar gelukkig had ik er daarna geen last meer van. Die middag kwam er een vriendinnetje mee spelen.

Woensdag: Buiten de Pixels

Na een paar weken kwam er vandaag weer een nieuwe schoonmaker, de vorige die net 1x was geweest had een nieuwe baan gevonden en voordat je dan iemand hebt gevonden ben je weer een paar weken verder. Als alles weer schoon is kan ik daar zo blij van worden!

We waren vandaag door Pearle uitgenodigd in het Amsterdamse Bos in het kader van de nieuwe campagne Buiten de Pixels in de strijd tegen bijziendheid. In het bos was het kinderboek dat speciaal hiervoor werd geschreven tot leven gebracht en deden we diverse opdrachten. Heerlijk om zo lekker buiten te spelen. Na afloop van de speurtocht kregen we nog een heerlijk stukje worteltjestaart. We dachten weer op tijd naar huis te gaan voor de file, maar helaas die begint al steeds vroeger.

Donderdag: Herfst knutselen

Ook vandaag verliep het anders dan gepland, toen ik op school kwam werd ik meteen aangesproken door de juf van onze jongste. Ze was namelijk van plan om met zoutdeeg egeltjes te maken en was hier het recept voor zoutdeeg te maken tegen te komen. Dus of ik het wilde kneden voor haar. Ze had alleen geen olie mee, dus nam ik het mee naar huis. Maar goed ook, want ik ben in totaal bijna twee uur bezig geweest en had ook de voedingskleurstof nodig en heb het tweede deel gemaakt met de keukenmachine. Meteen ook maar even een voorbeeldje gemaakt. Ik was van plan om het te brengen als ik dochter moest ophalen voor logopedie, maar omdat het zo snel hard werd toch maar gebracht zodat de kinderen er nog mee uit de weg konden. De ochtend was zo om.

Gelukkig ging manlief die avond met de kinderen naar zwemles, waar zoonlief heel blij thuis kwam omdat ze alvast in het tweede badje mochten oefenen.

Vrijdag: Verlanglijstje

Na school kwam het beste vriendinnetje van dochter weer spelen, nu ze niet meer bij elkaar in de groep zitten zien ze elkaar toch iets minder en was het alweer even geleden. Die middag kwam ook in een mooi pakketje de preview van de Speelgoedgids binnen die natuurlijk van voor naar achter en weer terug werd uitgespit en uitgeknipt. Ze namen hun taak erg serieus ;-) Ook hebben we vriendschapsarmbandjes geknoopt, want het thema van de Kinderboekenweek is tenslotte vriendschap.

Zaterdag: Fruit plukken

Nadat we heerlijk hadden uitgeslapen was het tijd voor scouting, vandaag was het overvliegen en ik had de mail gelezen maar helemaal vergeten dat ze daarom een half uur later zouden beginnen. We waren in ieder geval op tijd, en ik was niet eens de enige ;-)

Na de scouting brachten we een bezoekje aan de bibliotheek om de boeken terug te brengen die te laat waren, oeps. De kinderen hebben in ieder geval heerlijk boekjes gelezen.

In de middag had ik thuis een afspraak voor het uitzoeken en opmeten van de nieuwe gordijnen. De gordijnen die we nu hebben hangen er al sinds dat we het huis kochten toen ik zwanger was. Het wordt hoog tijd voor nieuwe, maar ik vind het erg lastig om een keuze te maken. De gordijnen zijn toch best wel een blikvanger in huis. Eén ding wist ik zeker; het moet verduisterend zijn. Ik had al wat staaltjes ontvangen per post en zowaar zocht ik nu dezelfde kleur uit. Hoefde ik daar niet meer over te twijfelen. Omdat hij er iets eerder was en het lekker snel ging, hadden we nog de rest van de middag voor ons.

Al een paar weken leek het me leuk om appels te gaan plukken met de kinderen, die ochtend zag ik bij Judith dat er ook vlakbij Rotterdam een appelboomgaard was waar je kon plukken. Het was erg druk dus even zoeken naar een parkeerplaatsje, maar al snel hadden we onze mandjes vol. Natuurlijk wilden ze ook de appelperensap proeven en konden we de verse appeltaartstroopwafels niet links laten liggen, al vonden de kinderen het leuker om stroopwafels te versieren ;-) Na nog een uurtje in de speeltuin met een heerlijk zonnetje gingen we weer naar huis.

Papa had bedacht om kip, patat en appelmoes te eten die avond. Dus dook hij de keuken in om zelf appelmoes te maken en ging ik daarna naar de snackbar. Dat is echt al weer maanden geleden dat ik daar voor het laatst was. Wel lekker zo in het weekend ;-)

Zondag

Vandaag genoot ik er van dat de kinderen een stuk zelfstandiger worden, ze hadden zichzelf aangekleed en de één had de tv aangezet en de ander zat verstopt boekjes te lezen. Kon ik even heerlijk rustig onder de douche kruipen ;-) Daarna hebben we nog even samen gespeeld. Die middag had ik afgesproken met Miriam, bij haar om de hoek zouden er paardenraces georganiseerd worden. Die ochtend had ik ook een appje gekregen van oma en opa of we ze konden ophalen van het vliegveld.

Rond het middaguur merkte ik hoe moe ik was en stond ik eigenlijk op het punt om af te zeggen maar besloot toch door te zetten en in plaats daarvan gewoon een uur op de bank te gaan liggen. Maar goed dat ik dat niet heb gedaan want de kinderen vonden het geweldig, er waren pony’s waar ze een ritje op mochten maken, er stonden springkussens, ze hebben een glittertattoo gekregen en er stond een draaimolen. Na wat gegeten te hebben liepen we terug om nog wat te drinken.

Voordat ik naar Schiphol reed, bracht ik de oudste thuis, zij wilde graag thuis spelen en ging ik samen met zoonlief naar Schiphol om oma en opa op te halen. Toen we aankwamen waren ze tien minuten eerder dan gepland geland dus liepen we snel door. Om vervolgens toch nog een half uur te moeten wachten voordat ook de bagage er was. Het terrasje tegenover de uitgang stond daar precies goed. Nadat oma en opa weer thuis waren en voor zoonlief nu ook een nachtje logeren was gepland, reden we naar huis waar manlief al gekookt had. Konden we zo aan tafel schuiven. Daarna was het alweer bedtijd voor de kinderen die gelukkig direct gingen slapen.

Linda van Aken