De laatste week voor de meivakantie, een week waarop er zowel een aantal leuke dingen op het programma stonden zoals de brunch bij Stokke en een event in Portugal. Maar er ook het een en ander tegen zat, van mannen die de autosleutel mee hebben zodat je niet weg kan, een afgesloten A4 vanwege een ongeluk zodat je over de parallelbaan moet terwijl je ergens op tijd wil zijn, een vakantie die niet door gaat, een bagageband die het niet doet waardoor inchecken ontzettend lang duurt en als dieptepunt toch wel de auto die de greppel in rolde…

Dinsdag; Stokke GetCloser

Vandaag was manlief vrij en dat kwam goed uit, kon hij de kinderen naar school brengen zodat ik in de file naar Amsterdam kon rijden. Althans dat was de bedoeling, hij had namelijk de autosleutel bij zich en was op mijn fiets vanwege het kinderzitje. Aangezien hij altijd extra lang blijft voorlezen heb ik snel maar even een andere moeder gebeld om hem zsm naar huis te sturen zodat ik toch weg kon. Natuurlijk kwam ik op de A4 in een file terecht en was de snelweg afgesloten zodat alles over de parallelbaan moest, toch had ik een beetje geluk en stond ik vrij vooraan. Toen ik het ongeluk was gepasseerd hoorde ik op de radio dat er ondertussen al anderhalf uur file stond. Desondanks kwam ik toch op tijd aan. Buiten werden we even ‘opgewacht’ voor een mini-fotoshoot met de nieuwe Stokke Xplory wandelwagen.

Het event was heel leuk georganiseerd met onder andere praatjes van Kelly Weekers over hoe je als moeder jezelf niet moet vergeten, presentatie van de nieuwe Stokke Xplory met alle nieuwigheden, Bastiaan Ragas over hoe mannen tegen bepaalde zaken zoals de bevalling en het moederschap aankijken en je ze tevreden houdt en ten slotte Fransesca van Fransesca kookt over maaltijdplanningen. Ondertussen werd de tafel gevuld met de lekkerste hapjes zoals gepocheerde eieren en asperges, ham-aspergesalade, advocado-spinaziesalade, diverse broodjes en beleg, scrambled eggs met bacon, miniquiches en kroketjes. Er was ook een toetje met lekkere minimuffins, fruit en macarons.

Ook al is het werk, dit soort brunches zijn toch altijd wel de leukere dingen van het werk ;-) ’s Middags kreeg ik echter ook slecht nieuws; we zouden de volgende week naar Zwitserland gaan, maar de accommodaties waren niet geleverd dus kon die reis niet doorgaan. Natuurlijk mogen we niet klagen aangezien we regelmatig weg gaan. Toch baalde ik er wel even flink van, want we hadden ondertussen meerdere afspraken gemaakt of laten schieten hiervoor. Gelukkig kwam er wel een heel fijn alternatief voorstel waar we erg blij mee waren. Toch ging ik op zoek naar een alternatief voor die reis.

Die middag werd er volop gespeeld met de Kids k’nex die we hadden gekregen.

Woensdag

Vandaag was maar een halve dag, toen de kinderen naar school waren ging ik daarom snel even boodschappen doen en daarna moest er hard gewerkt worden. Zeker met de meivakantie in het vooruitzicht zijn de kinderen overdag thuis en ik had een aantal deadlines staan voor de komende week. Met als gevolg dat ik helemaal de tijd vergat en dus pas te laat zag dat de kinderen weer opgehaald moesten worden.

We hadden dinsdagavond een pakketje open gemaakt met daarin battle robots. Vooral zoonlief vindt deze helemaal fantastisch. Daarom plakte ik terwijl ze aan tafel zaten met masking tape een arena op de vloer zodat het net ‘echt’ werd. Ze konden natuurlijk niet wachten tijdens het eten om te gaan spelen. Na een paar spelletjes moest ik dochter naar boven sturen, vorige week en deze week had ze een vriendinnetje over de vloer gehad met als gevolg dat haar slaapkamer een groot slagveld was.

Donderdag: Vliegen

Vandaag zou ik vertrekken naar Lissabon vanwege het Martinhal Brand Event bij Martinhal Hotel & Resorts Cascais. Gelukkig schoten de kinderen lekker op, zodat alles ook weer schoon en afgeruimd was voor we vertrokken naar school. Omdat we ruim op tijd waren kon ik ook extra lang blijven, op donderdag is het altijd spelinloop en bij beide kinderen kon ik even rustig zitten en samen spelen. Na een extra dikke knuffel moest er toch afscheid genomen worden, aangezien ik zaterdagavond laat thuis kom zie ik ze zondag pas weer.

Lees ook: Stedentrip Lissabon met kinderen; Bezienswaardigheden & Interessante plaatsen

Thuis pakte ik de tassen in, zowel de koffer voor mezelf als de tas voor de kinderen aangezien ze gaan logeren bij mijn zus. Want ook mijn man moet gewoon werken dus mogen ze daar een paar dagen logeren. Toen hij thuis kwam bracht hij me weg naar het vliegveld, gelukkig vloog ik vanaf Rotterdam. Dat is voor ons tien minuten rijden en kon hij weer op tijd thuis zijn om de kinderen op te halen van school. Het inchecken daar was drama, de bagagebanden deed het niet, veel mensen bleven dus staan om er zeker van te zijn dat hun koffer niet achterbleef en ze dus verder niemand konden helpen. Gelukkig had ik genoeg speling en kon ik daarna nog even rustig zitten voor we moesten boarden.

De vlucht verliep verder prima, omdat ik alleen een trolley had kon ik door en was het een paar minuten wachten op de vlucht van Mirjam (EatPureLove) voor de chauffeur ons naar het hotel bracht. Daar had ik wel vijf minuten om even snel de bagage op de kamer te droppen voor we met de hele groep van ongeveer 40 bloggers naar de stad werden gebracht voor het diner. Dit was in een overdekt binnenplein van een museum en zag er schitterend uit. Het eten was ook superlekker. Eenmaal terug was het toch al laat, helemaal vanwege het uur tijdverschil. Dus dook ik nog even snel een half uur in het heerlijke bad voor ik in het enorme bed in slaap viel.

Vrijdag; Martinhal Brand Event

Vandaag ging de wekker gewoon op het normale tijdstip, maar dan wel zonder kinderen. Heerlijk! Rustig opstaan, aankleden, opmaken en samen ontbijten. Daarna liepen we door naar de zaal waar de hele dag presentaties en een paneldiscussie was. Stiekem best een pittig programma, maar wel met een paar heel interessante sprekers. Vanuit  de publishing wereld, de reiswereld, maar ook producten. Allemaal gerelateerd aan het thema luxury family. Grappig is dan altijd dat presentaties waar je naar uitkijkt een beetje tegenvallen terwijl anderen juist heel interessant zijn.

Tussen de presentaties door waren er coffeebreaks met heerlijke hapjes en drankjes en een lunchpauze. Toen hebben we even snel een rondje resort gedaan om foto’s te maken, aangezien er nu een blauwe lucht was. En kon ik daarna nog even half uurtje op kamer bijkomen voor het tweede deel van de dag.

Toen de dag er op zat stelde Mirjam voor om te gaan bubbelen in de spa en dat vond ik wel een relaxed idee. Ik heb ook nog heel even het water buiten geprobeerd, maar dat wordt nu nog niet verwarmd dus was erg koud. Daarom lekker warm douchen en aankleden voor we in de M-bar werden verwacht voor het diner. Daar was een buffet ingericht met allemaal hapjes. De toetjes mochten we gelukkig meenemen. Bij de cocktailbar hebben we nog een cocktail gehaald om ons daarna in ons eigen bad te nestelen met drank, dessert, en netflix. Prima combinatie! Daarna heb ik toch nog even een poging gedaan om wat te werken, want een paar dagen niet werken hakt er toch snel in.

Zaterdag

Wat heerlijk om me vandaag gewoon nog even om te kunnen draaien nadat ik wakker was. Geen kinderen aan je bed of andere dingen die moeten gebeuren. Maar gewoon tot acht uur blijven liggen. Om daarna snel aan te kleden en begin te maken met het inpakken voor we gingen ontbijten. Na het ontbijt verder inpakken voor we een tour kregen door het hotel. Aangezien we ondertussen het meeste al hadden gezien hadden we nog heel even voor we de transfer kregen naar hotel Chiado in Lissabon waar we een paar uurtjes hadden voor we weer naar Nederland zouden vliegen.

Samen met Miriam liepen we een rondje door de winkelstraat, de Elevador Santa Justa, de hoofdstraat onder de poort door naar het grote plein waar we op een terrasje gingen lunchen. Tot dan was het stralend blauw weer, wat na het eten snel omsloeg in bewolking en de voorspelde regen dreigde. We liepen nog even langs de Time-Out terug naar het hotel waar we nog even relaxed konden zitten en wat drinken.

Door dezelfde chauffeur als donderdagavond werden we naar het vliegveld gebracht. En precies op dat moment begon het te regenen, tegen de tijd dat we op het vliegveld waren stortte de regen naar beneden. We hebben stiekem dus best geluk gehad. Gelukkig waren we al online ingecheckt zodat we door konden langs de douane naar de wachtruimte waar we nog even hadden. Het was daar wel superdruk, net zoals de vorige keer. Mijn plaatsje bleek precies tussen een groep leerlingen van 4 mavo te zitten die daar waren geweest voor een sportreis, dus dat was 2,5 uur lang filmpjes kijken op mijn telefoon. Gelukkig had ik wat van Netflix gedownload. Aangezien de kinderen al sliepen moest ik met het ov naar huis en kropen we daar meteen in bed.

Zondag: Naar de Olmenhorst

Vandaag mocht ik gelukkig even bijkomen en nam de man de kinderen mee naar beneden. Kon ik rustig beginnen aan de was, even lekker douchen etc. Daarna besloten we ondanks de miezer toch naar de Olmenhorst te rijden waar ik was uitgenodigd voor een feestje om het start van het seizoen te vieren en ze hadden een nieuwe naam voor de landgoedwinkel die ze zouden onthullen. We werden ontvangen met appeltaart en appelsap, daarna was er een presentatie terwijl de kinderen toch even buiten gingen spelen met papa. Gelukkig wel in de overdekte zandbak. Daarna liepen we nog even langs de bloesembomen voor een foto en wilden we terug naar huis gaan. Zeker omdat we nog wat dingen moesten doen om ons voor te bereiden op de vakantie en omdat de kinderen erg moe en hangerig waren na een logeerpartij bij hun nichtje.

Niet dus, bleek de auto niet goed op de handrem te staan en naar voren gerold te zijn in de greppel. Oeps. Gelukkig waren ze heel erg lief en behulpzaam en was er een traktor. Het was even wachten op iemand die er ook echt mee mocht rijden, dus ging ik met de kinderen een tosti eten. Natuurlijk ging er toen ook nog een glas over de vloer, als het mis gaat… Manlief ging mee toen de auto er uit werd getrokken. De schade leek mee te vallen, dus reden we opgelucht naar huis.

Helaas iets te vroeg gejuigd, vlak voordat we thuis waren begon er een lampje te knipperen en zagen we enorme rookwolken van de motor komen. Thuis hebben we de koelvloeistof bijgevuld, maar die zagen we al snel weer naar beneden druppelen. Maandag dus maar naar de werkplaats, in de hoop dat het een slangetje was dat los was geraakt ofzo… Toch wel spannend hoor, want die kosten kunnen altijd flink oplopen en net als je het niet kan gebruiken…

Hoe was jullie week?

Linda van Aken