Skip to Content

De 9 leukste watersportactiviteiten kinderen

De 9 leukste watersportactiviteiten kinderen

Dol op water en op zoek naar leuke activiteiten die je met je zoon of dochter op het water kunt doen? Uiteraard zal de leeftijd van je kind hierin bepalend zijn én of hij of zij zwemmen kan. Maar er zijn genoeg leuke watersportactiviteiten die je op of in de vakantie of natuurlijk in een weekend zou kunnen doen.

Windsurfen

De 9 leukste watersportactiviteiten kinderen - Mamaliefde.nl

Zelf wonen we in een waterrijk gebied en zijn er in de buurt diverse windsurfverenigingen. Met welke leeftijd je kind deel kan nemen aan lessen of een leuke workshop is verschillend per vereniging. Vaak zal dit ook liggen aan het water waarop men vaart. Hier wordt de leeftijd van tien jaar aangehouden (in een plassengebied, dus geen mogelijkheid tot staan in het water).

Terwijl we op vakantie in Zeeland al vanaf vijf jaar de kinderen mee mochten laten doen. Maar daar was het oefenmeertje een ondiep gedeelte. Kun je zelf surfen? Dan kun je misschien zelf je kind wel de beginselen bijbrengen…

Suppen

De 9 leukste watersportactiviteiten kinderen

In plaats van op de plank staan met een zeil erbij, kun je ook kiezen voor suppen. Suppen is niet ingewikkeld en is vooral een kwestie van je evenwicht leren bewaren. Ook suppen kan tegenwoordig praktisch overal waar water is. Verhuurmogelijkheden zijn er op heel veel plekken. En de hond? Misschien heb je een dier wat het prima vindt om ook op de plank te gaan zitten. Kan hij lekker mee!

Met een board de zee in

De 9 leukste watersportactiviteiten kinderen

Ga je naar zee? Dan kun je ook proberen om met een board het water op te gaan. Surfen zonder zeil is een heel andere sport. Je kunt op een aantal plekken les in een zwembad nemen. Bijvoorbeeld in de Eemhof op de Flow Rider. Naast surfen kun je op zee ook proberen om bodyboarden onder de knie te krijgen.

Hierbij ga je dus op een speciaal board liggen en laat jij je zo door de golven meenemen. En dan is er ook nog een skimboard. Deze is geschikt voor jonge kids. Je surft dan namelijk op een heel dun laagje water.

Het kind gooit het board een klein stukje het water in en probeert dan even op de plank te blijven staan. Uiteraard houd je jouw kind goed in de gaten, want het blijft wel de zee. Je blijft er dus gewoon bij. 

Waterskiën of wakeboarden

De 9 leukste watersportactiviteiten kinderen

Wakeboarden of waterskiën kan allebei achter een bootje, maar er zijn ook kabelbaantjes waar je door meegetrokken wordt. Leuk om een keer een les te volgen en het zo onder de knie te krijgen. Waarbij wakeboarden een beetje gezien kan worden als het snowboard, maar dan op het water.

Net als skateboarden gaat het om mooie tricks doen op allerlei zaken die in het water liggen. En in de bochten kan een goede wakeboarder prachtige moves maken. Maar dan moet je het wel goed kunnen natuurlijk.

Ook nu geldt weer dat de leeftijd per aanbieder scheelt. Ik kom leeftijden tegen van vijf jaar, maar ook twaalf jaar! Informeer dus even goed bij de aanbieder voordat je erheen rijdt en het nog niet blijkt te mogen.

Snorkelen

De 9 leukste watersportactiviteiten kinderen

Met een snorkel het water in gaan en dingen onder water ontdekken. Ontzettend leuk om te doen en het kan gewoon overal en met elkaar. Je kunt op vakantieparken soms een snorkelles volgen, wat natuurlijk bepaalde voordelen geeft.

Vanzelfsprekend wordt het vooral mooi als je ergens bent waar er ook echt iets te zien is onder water. Je hebt er een duikbril met snorkel voor nodig, die in diverse uitvoeringen te koop zijn. Zwemvliezen kun je ook aandoen, maar is niet meteen een vereiste voor het snorkelen op zich.

Het is wel goed om je voeten te beschermen als je gaat snorkelen. Want steentjes en andere scherpe dingen liggen er natuurlijk ook vaak op de grond. Heb je geen zwemvliezen, neem dan surfschoentjes mee. 

Kanoën (of kajak)

De 9 leukste watersportactiviteiten kinderen

Met de kids de kano in. Lekker door de polder heen of met de vakantie over diepere bergmeertjes. Zijn de kinderen ouder, dan kunnen ze in hun eigen kano of kajak. Maar je kunt ook kiezen voor een grotere kano, waardoor je met elkaar in 1 bootje kan.

Reddingsvesten aan en uiteraard kies je voor rustig water. De reddingsvesten moet je echt doen, ook voor jezelf is dat het beste. Je kunt in veel vakantiegebieden of bij waterrecreatiegebieden bootjes huren. Vaak ook een kano of kajak, waarbij je dus zelf aan de bak mag. 

Raften

De 9 leukste watersportactiviteiten kinderen

Raften is ook varen, maar dan met een grote rubberen boot en met z’n allen. Dit gaat er allemaal wat ruiger aan toe en is dan ook een leuke activiteit voor die grote pubers van je. Helmen op en gaan…en vooral veel spanning en lol. Voor raften zal je dus wel wat verder van huis moeten. Ga je op vakantie naar een bergachtig gebied met water? Dan maak je kans dat je ergens wel kunt raften. 

Zeilen

De 9 leukste watersportactiviteiten kinderen

Minder eng, maar wel lekker met water en wind bezig zijn? Dan is zeilen misschien wel iets voor jullie. Al op jonge leeftijd worden er lessen gegeven in kleine bootjes. Of je neemt je kind mee als je zelf zeilt…

Speeltoestellen in het water

De 9 leukste watersportactiviteiten kinderen

Leuke waterparken vind je op veel plekken en die zijn natuurlijk ook gewoon heel leuk. Een groot opblaaspark in buitenwater, een waterpark in een attractiepark of af en toe een actie in een gewoon zwembad: het komt allemaal voor.

Houd de agenda van het zwembad in de buurt in de gaten als je thuis eens iets leuks wilt doen. En ga je op vakantie? Dan zou je kunnen zoeken naar een park met een waterpark binnen zijn hekken. Dagje uit met mooi weer? Dan is iets met een waterpark zeker leuk voor de kinderen.

Wil Cats
Volg me via: