Het mooie weer is terug, er wordt zelfs voorzichtig gesproken van een mogelijke hittegolf! De vorige keer was in mei, toen waren we op vakantie in Italië dus dit worden de enige dagen voor ons om hiervan te genieten. Nu gaan de kinderen al weer naar school / peuterspeelzaal, maar zeker woensdagmiddag als de 30 graden verwacht wordt wordt het heerlijk buiten spelen met water. Alleen, om voor een middag een heel badje op te zetten… Daarom de leukste spelletjes met water, niet alleen met waterballonnen maar ook andere materialen waarvan een aantal nauwelijks voorbereiding vergen!

123 santé

Dit spel is een variant op 1 2 3 piano. Er staat één speler, ‘de dorstige’, tegen de muur. Alle anderen staan met twee bekertjes gevuld met water aan de startlijn. De dorstige staat met zijn gezicht naar de muur en roept ‘één twee drie, santé’. Op dat moment drinken de andere spelers een slok water, lopen zo ver mogelijk vooruit en blijven dan staan. De bedoeling is dan om niet meer te bewegen en het water niet uit te spuwen. De dorstige draait zich dan om en kijkt of er iemand beweegt. Wanneer hij of zij iemand opmerkt, moet die de bekertjes over zijn/haar eigen hoofd uitkappen en opnieuw met volle bekertjes achter de startlijn beginnen. Als je bij de dorstige bent, moet je de bekertjes over hem/haar leeg gieten en ben je de winnaar van het spel.

Aardappelrace

Wie kent de race niet met een lepel en een aardappel of ei? Voor dit spelletje gebruik je echter geen eetlepel maar een grote soeplepel en moet je zo snel mogelijk een afstand / parcours afleggen naar de lege emmer aan de andere kant. Wie het eerste een bepaalde limiet haalt / in bepaalde tijd meeste water overbrengt heeft gewonnen.

Autowasserette

Hoe stoer is deze wasserette om met je eigen fiets, step, loopwagen of wat dan ook doorheen te rijden. De raampjes mogen gewoon lekker open blijven voor de nodige verkoeling ;-)

Baby badjes

Tijd voor de ‘baby’s’ om in bad te gaan! Ideaal ook voor ander speelgoed zoals duplo om dat nu eens goed schoon te maken en vervolgens te laten drogen. Let op: niet te lang omdat sommige materialen dan van kleur kunnen veranderen.

Badderen

En mocht het buiten te warm zijn in de volle zon; ga dan lekker binnen spelen in de badkuip!

Bellen blazen

Ok, het is geen water maar een sopje. Maar de kinderen vinden het geweldig. En de droom van iedere ouder: bellen blazen zonder geknoei! Met de heerlijk ruikende aardbeienbellenblaas en de no-spill pot wordt bellen blazen echt een feestje. En geen paniek wanneer er toch wat bellenblaassop in kleding terecht is gekomen: het is goed uitwasbaar uit de meeste textielsoorten.

Meer informatie vind je hier.

Of wat dacht je van een enorm grote bellenblaas. Met de handige tool en supersterk zeepsop maak jij heel eenvoudig megagrote bellen. Hoe groot kun jij ze maken? Houd de stokjes bij elkaar en doop het touw in het sop. Haal het er weer uit en doe voorzichtig de stokjes iets uit elkaar. Nu ontstaat er een bel, loop zachtjes achteruit en zie hoe de bel steeds groter wordt. Als je hem groot genoeg vindt, breng je de stokjes weer naar elkaar toe. De megabel gaat nu zweven. Kijk hoe ver die vliegt! Blaas zacht en kort tegen de grote bel (klein pufje). Zo kan er in deze grote bel een klein belletje ontstaan.

Meer informatie vind je hier.

Lees ook: Zelf bellenblaas maken
Lees ook: Bellenblaas vlekken verwijderen

Blik gooien, maar dan met waterpistolen

De blikken worden opgestapeld in een driehoek, maar in plaats van ze om te gooien met zakjes zand of andere munitie gebruik je een waterpistool om ze om te schieten. Hiervoor heb je wel een heel krachtig waterpistool nodig met hoge druk.

Dobbelspel

Voor dit spel heb je een (grote) dobbelsteen nodig