Als het zonnetje schijnt en het mooi weer is, kan je natuurlijk een badje in de achtertuin opzetten voor wat verkoeling en waterpret of gebruik maken van een muurparasol bij het terras. Maar hoe gaaf is het om daar een compleet waterpark van te maken. Dat kan natuurlijk met enorme opblaasbare waterfiguren, maar met een beetje creativiteit kan je ook zelf aan de slag zonder dat je honderden euro’s kwijt bent.

Waterglijbaan

Eén van de populairste onderdelen van een waterpark zijn over het algemeen toch wel de glijbanen. Zeker voor jonge kinderen is het voldoende om een kinderglijbaan te laten eindigen in een badje met water. Worden ze groter dan kun je ook een grotere glijbaan aanschaffen of kiezen voor een opblaasbaar bad met glijbaan.

Water slide

Ook op land kun je je eigen waterglijbaan maken waar je overheen kan glijden. Denk maar aan de zeepbanen van vroeger; een kleine helling bij het begin is wel handig.

Knikkerglijbaan

Niet zelf glijden? Maak dan een waterglijbaan voor knikkers door een holle poolnoodle door midden te knippen.

Water bucket

In steeds meer zwembaden kom je de buckets tegen; enorme emmers die gevuld worden met water en dan één keer in de zoveel tijd omkiepen. Natuurlijk kan je dit zelf ook maken! Gewoon een tuinslang hoog ophangen aan een paal, emmer er onder met een touwtje zodat je hem zelf kan laten omkiepen!

Hoelahoep sprinkler

Prik gaatjes in een hoelahoep en laat water stromen door de holle buis door deze aan te sluiten op de tuinslang. Kraan open en spelen maar! Geen spraypark meer nodig.

Heb je een rond terras, dan kan je ze ook verstoppen langs de kant en als het warm weer is het terras leeg halen en de kinderen lekker laten spelen.

Water blasters

Iets creatievers is dit systeem van holle pvc-buizen en poolnoodles. Door de waterkracht zullen deze alle kanten opzwiepen en weet je dus nooit waar het water vandaan komt!

Spraypark

En nog een stapje verder krijg je dit spraypark, waarbij je van alle kanten nat gemaakt kan worden.

Water sprinkler

Of wat eenvoudiger door gaatjes te prikken in een lege fles en daar de tuinslang op aan te sluiten. Geen duur waterspeelgoed meer nodig en als de waterkracht hard genoeg is spuit het nog flink hoog ook.

Watergordijn

Een mooie feature voor je achtertuin is deze water curtain die het laat regenen. Voor kinderen levert dit ook een hoop plezier op!

Spraypark

Of wat dacht je van deze gemaakt van pvc-buizen met sprinklers en pool noodles om doorheen te lopen.

Scheerschuim bad

Houd je wel van een beetje viezigheid? Vul dan een badje of zandschelp met scheerschuim; pret gegarandeerd. Daarna wel eerst even afspoelen voor je in een ander bad gaat of gaat afdrogen ;-)

Zwembad met ballenbadballen of waterballonnen

Vul een bad met ballenbadballen, en bij mooi weer ook met water!

Waterballonnen basketbal

Zet een basketbalgoal neer en gooien maar met die waterballonnen!

Zilverfolie rivier

Als alternatief op de wildwaterbaan maak je met zilverfolie je eigen riviertje waar bootjes door heen kunnen drijven.

Ontdekrivier

Of wat dacht je van deze rivier met stenen, ziet er het hele jaar door decoratief uit en kinderen kunnen er als het zomer leuk mee spelen.

Car wash

Je eigen autowasstraat om met de loopauto’s, step of wat dan ook doorheen te gaan!

Watertafel

Wist je dat je ook heel eenvoudig zelf je eigen watertafel kan maken met pvc-pijpen en een trechter. Vervolgens wat water en zandspeelgoed er in en klaar om te spelen.

Zwembad van hooibalen

Wil je toch graag een zwembad, maar geen opblaasbadje neerzetten en heb je de ruimte? Met hooibalen en een groot zeil kan je ook heel eenvoudig je eigen zwembad maken!

Muggen net

Last van muggen en andere prikbeesten? Hang dan een klamboe op rondom het bad om deze weg te houden. Daarnaast kan een grote parasol zorgen voor veel schaduw.

Handdoeken rek

En natuurlijk mag een handdoekenrek ook niet ontbreken, om je mee af te drogen na het spelen.

Lees ook

Linda van Aken
Laatste berichten van Linda van Aken (alles zien)