Skip to Content

Dit zijn de voordelen van een moederfiets

Dit zijn de voordelen van een moederfiets

Je kinderen naar de opvang brengen, naar werk gaan en misschien nog even snel wat boodschappen doen en dát allemaal op de fiets; je fiets moet je dus zoveel mogelijk ondersteunen. Qua uiterlijk zie je misschien niet veel verschil tussen een moederfiets en een gewone stadsfiets, maar in het gebruik ervaar je werkelijk een verschil.

Met een moederfiets gaat het allemaal net even wat makkelijker en is er echt rekening gehouden met de kids. Fietsonline.com legt graag alle voordelen aan je uit.

Voldoende ruimte voor fietszitjes

Het design van een moederfiets is speciaal ontworpen om het plaatsen van en het fietsen met fietszitjes makkelijker voor je te maken. Een moederfiets heeft een breder frame en in het bijzonder meer ruimte tussen het zadel en het stuur.

Hierdoor is de fiets op het oog iets langgerekter dan een normale stadsfiets. Met een fietszitje voorop heb je door de extra ruimte minder kans om met je knieën tegen het fietszitje aan te komen en stap je makkelijker op de fiets zonder dat je met je buik tegen het fietszitje aan komt.

Daarnaast hebben de meeste fietsen ook een breder stuur, zodat er meer ruimte is aan het stuur.

Er zijn ook moederfietsen met een verlengde bagagedrager. De verlengde bagagedrager biedt meer ruimte voor het plaatsen van een fietszitje achterop en zorgt ervoor dat je kind verder van het zadel zit.

Heeft de fiets geen verlengde bagagedrager? Dan is het mogelijk om een bagagedragerverlenger aan te schaffen. Vaak kun je aan deze verlenger dan ook nog fietstassen bevestigen. Functioneler kan niet!

Versterkt frame en lage instap

Veel moederfietsen hebben een extra sterk frame. Je fiets moet natuurlijk jou, je kids en eventuele bagage meenemen zonder dat dit in het gedrang komt van de veiligheid. Daarnaast is het frame van de moederfiets iets verlaagd en voorzien van een lage instap. Hierdoor kun je makkelijker op en van je fiets stappen.

Bij het aanschaffen van een fiets waarop je van plan bent om fietszitjes te plaatsen, is het essentieel om snel met je voeten bij de grond te kunnen. Kies dus altijd de juiste framemaat en schaf geen fiets aan met een te groot framemaat.

Stabiel laden dankzij het dubbele standaard en stuurslot

Om je kids veilig op de fiets te kunnen zetten, is het wel zo fijn dat je fiets stabiel staat. Om deze reden zijn moederfietsen uitgerust met de uiterst handige combinatie van het stuurslot en het dubbele standaard.

De dubbele fietsstandaard zorgt ervoor dat je fiets aan beide zijden wordt ondersteund en goed rechtop blijft staan. Het stuurslot zet je stuur vast, zodat die niet kan omklappen en de fiets uit evenwicht brengt.

Versnellingen voor extra ondersteuning

Een fiets met versnellingen geeft je de mogelijkheid om je trapkracht te veranderen en sneller of langzamer te gaan. Ga je een heuvel of brug op? Dan zet je de fiets in de eerste versnelling, zodat het trappen wat lichter gaat.

Ga je de heuvel weer af? Dan zet je de versnelling hoger, zodat je makkelijker snelheid kunt maken en kunt profteren van de afdaling.

Een moederfiets is vaak uitgerust met minimaal drie versnellingen. Van een moederfiets met drie versnellingen heb het meeste profijt als je in de stad woont en korte afstanden aflegt over vlakke wegen.

Wanneer je de fiets wilt gebruiken voor wat langere afstanden en je regelmatig een heuvel of brug over moet, dan is een moeder met zeven versnellingen zeker aan te raden. Deze komen ook het meest voor.

Wil je extra ondersteuning? Dan kun je ook kiezen voor een elektrische moederfiets. Fietsen met een elektrische fiets kost je bijna geen extra energie, wat natuurlijk heel fijn is. Als je wat meer uitdaging wilt, dan kun je natuurlijk de trapondersteuningsstand wat lager zetten.

Unieke specificaties

Iedere fabrikant geeft de moederfiets een eigen finishing touch om de moederfiets zo kindvriendelijk mogelijk te maken. Denk aan een zachte foamlaag rondom het stuur of een kindveilige zadelvering. Deze unieke details verschillen per merk en zijn het zeker waard om mee te nemen in je keuze voor een moederfiets.

Overigens is een moederfiets zeker niet alleen voor moeders, maar geschikt voor iedereen in de familie. Ook wanneer je partner, opa of oma met de kids op stap wilt, kan dat natuurlijk ideaal met een moederfiets.

Ben je enthousiast over de aanschaf van een moederfiets? Bij Fietsonline.com vind je een ruim assortiment met moederfietsen. Ook vind je bij Fietsonline.com alle benodigde fietsonderdelen en fietsaccessoires, zoals fietszitjes, helmen en windschermen.

Je moederfiets wordt rijklaar afgemonteerd en bij je thuis afgeleverd. Ook kun je ervoor kiezen om een extra servicepakket aan te schaffen voor onderhoud aan huis of op je werk, super makkelijk!

Redactie Mamaliefde