Met een huurauto zie je meer, dat is de leus van Sunny Cars. Nu zijn wij zelf groot fan van een autovakantie. Zeker met jonge kinderen is het ideaal en geeft het veel meer vrijheid. Maar op een bestemming zoals het eiland Kreta in Griekenland ligt dat toch net iets anders. Daar kom je alleen met het vliegtuig, of het is veel sneller. Ook is het over het algemeen veel sneller om met het vliegtuig te reizen. Dan is het fijn als je ter plaatse een huurauto kan lenen. Deze haal je op bij het vliegveld en lever je weer in als je vertrekt. Vertrek jij in de herfstvakantie richting het zonnige zuiden en heb je nog geen huurauto? Of ben je je alvast aan het oriënteren voor volgend jaar? Lees dan snel verder!

Je bent flexibeler; gaan en staan wanneer je wil

Met een huurauto ben je veel flexibeler. Doordat je over je eigen vervoer beschikt ben je niet afhankelijk van een pick-up tijd met georganiseerde excursies of bijvoorbeeld het openbaar vervoer. Je kan gaan en staan wanneer je wil. Of je nu graag vroeg op pad wilt zodat het nog rustig is bij het strand, bezienswaardigheid of waar je heen wil of juist lekker rustig aan wil genieten van de vakantie. Je kan je eigen plan trekken.

Eenmaal aangekomen kan je ook zelf kiezen hoe lang je blijft. Verschijnen er opeens wolken voor de zon terwijl je op het strand ligt kan je terug naar het hotel om iets anders te gaan doen. Of juist als de kinderen heerlijk genieten kan je er voor kiezen om een restaurantje op te zoeken en er langer te blijven. Je bepaalt je eigen ritme.

Je kan overal stoppen om te genieten van het uitzicht

Ik vind het heerlijk om in een ander land te rijden, waar Nederland heel vlak is is dat in heel veel andere delen niet het geval. Achter iedere bocht of heuvel zie je weer wat anders. Het voordeel van een huurauto is dat je overal een plekje kan opzoeken om te stoppen en te genieten van het uitzicht. Op Kreta waren er ook meerdere uitzichtspunten. Hoe fijn is het dan, om al is het maar voor 5 minuten, gewoon even te genieten.

Ideaal met gezin en kinderen

Van het vliegtuig naar hotel zijn er vaak transferbusjes geregeld, die moeten dan een hele route afleggen langs allerlei hotels tot het hotel waar je er zelf uitmoet. Na het vliegen kan dat voor kinderen erg lang duren, die willen er op een gegeven moment zijn. Met een huurauto kan je gewoon in één keer door naar je eindbestemming. Terwijl ik reed was zoonlief heerlijk in slaap gevallen op de achterbank dus kon ik rustig genieten van de omgeving.

Goedkoper dan allerlei excursies via een operator

Eenmaal aangekomen in het hotel zit je daar, misschien heb je een dorpje of stad in de buurt waar je lopend heen kan. Maar verder ben je altijd afhankelijk van anderen. Óf je gaat met het openbaar vervoer op stap óf je moet excursies boeken via een touroperator. Waarbij je op een bepaald tijdstip ergens moet staan en alles bij elkaar duurder is dan een huurauto.

Makkelijk bagage meeslepen

Met of zonder kinderen; je neemt toch altijd meer mee dan je verwacht. Hoe fijn is het dan als je gewoon de achterbak open kan doen en daar al je bagage in kan laden. Geen gesleep en getrek. Je kan de achterbak ook zelf afsluiten, of open maken als je toch nog even iets nodig hebt uit een tas of koffer.

Ideaal voor een fly & drive / rondreis

Deze valt eigenlijk samen met het eerste puntje; met een huurauto zie je veel meer. Helemaal als je er voor kiest om een fly & drive te maken, waarbij je in plaats van 1 bestemming en 1 accommodatie een rondreis kan maken binnen een bepaalde streek. Het voordeel is dat je dan niet iedere keer heel lang in de auto hoeft te zitten maar overal 1 of een paar nachten verblijft vlakbij wat je graag wil zien.

Zorgeloos op vakantie

Wil je zonder zorgen op reis? Zorg dan dat je vooraf een huurauto reserveert. Je hoeft dan op het vliegveld niet lang in de rij te staan en kan je zo je auto ophalen. De papieren en pasjes worden even gecheckt en daarna kan je meteen je auto ophalen en kan de vakantie echt beginnen! Het voordeel van Sunny Cars is dat ze over de wereld actief zijn, en vooral heel populair op het gebied van de zonbestemmingen rond de Middelandse Zee of bijvoorbeeld in Curaçao. SunnyCars heeft zelf geen wagenpark maar fungeert als tussenpersoon en regelt alles met de lokale verhuurbedrijven. Je krijgt een Nederlands contract zodat je weet wat er op staat en waar je voor tekent. De voucher print je uit en geef je af aan de balie. Op sommige bestemmingen staat Sunny Cars garant en heb je dus ook geen creditcard nodig wat heel fijn is. Vaak krijg je dan ook voorrang bij de balie, omdat alles al geregeld is en je alleen nog je handtekening hoeft te zetten en vervolgens de sleutel op te halen. Je kan ook allerlei extra’s bijboeken zoals een tweede chauffeur of kinderzitjes.

Wist je dat Sunny Cars al 25 jaar inspeelt op de behoefte aan zekerheid en zorgeloosheid op vakantie met haar all-in autohuurformule? Recentelijk heeft Sunny Cars de service en dekkingen binnen de all-in autohuurpakketten nog verder uitgebreid. Het wegslepen van je auto bij een ongeval, het verliezen van de sleutels of inbraakschade aan het navigatiesysteem zijn voorbeelden van wat er sinds kort ook is inbegrepen.

Lees ook

Linda van Aken