Skip to Content

WK voetbalkaarten; panini plaatjes & stickers

WK voetbalkaarten; panini plaatjes & stickers

Het is weer zo ver; de oranjekoorts in Nederland neemt voorzichtig toe. Aan de ene kant kunnen we niet wachten omdat Nederland voor het eerst sinds 2014 weer mee speelt, aan de andere kant is er toch de enige controverse rondom de locatie van het toernooi dit jaar.

Ook de Panini wk-kaarten & -stickers zijn dit jaar weer van de partij. Van Asmodee ontvingen we een perspakket om hier kennis mee te maken.

En dat het in de winter plaatsvindt in plaats van de zomer helpt ook niet helemaal mee. Toch zijn er supermarkten die met acties komen en liggen er oranje spullen in de winkel.

Panini-plaatjes Qatar 2022

WK voetbalkaarten; panini plaatjes & stickers - Mamaliefde

De 22e editie van het WK voetbal voor mannen vindt plaats van 20 november t/m 18 december. 32 landen nemen deel aan dit WK wat betekent dat er in totaal 64 wedstrijden gespeeld worden. Bij het WK voetbal hoort natuurlijk ook het sparen van voetbalkaarten en stickers!

Geniet van de voetbalgekte met de officiële ruilkaarten met alle 32 gekwalificeerde teams. Of je nou opzoek bent naar de internationale sterren zoals Mbappé, Messi of Ronaldo, of als je het Nederlands Elftal bij elkaar probeert te verzamelen.

De Panini-plaatjes maken het ieder toernooi weer mogelijk! Ook voor het wereldkampioenschap voetbal in Qatar is het mogelijk om maar liefst 485 plaatjes te verzamelen.

Naast een enkel pakje kaarten zijn er nog veel andere mogelijkheden om jouw verzameling te boosten! Je kunt Panini-stickers namelijk kopen in allerlei verschillende sets, van heel klein en beperkt, tot heel groot en uitgebreid.

Zo maak je als verzamelaar nog sneller je verzameling compleet, aan de andere kant wordt het meer een uitdaging om hem compleet te krijgen.

WK voetbalkaarten; panini plaatjes & stickers - Mamaliefde

Naast de losse zakjes was zoonlief erg blij met de adventskalender met maar liefst 15 pakken van 4 kaartjes, maar er zijn ook diverse booster packs. En mocht je onverhoopt toch dubbele hebben, kun je die prima aanbieden op marktplaats om te verkopen.

Zoonlief was helemaal happy toen hij de zakjes en adventskalender zag; hij kon niet wachten met uitpakken ook al is dit de eerste keer dat hij kennismaakt met de voetbalplaatjes. Doordat hij groot fan is van de Pokemon-kaartjes wist hij dat het packs waren, en wat limited editions waren etc.

Normaal maak je 1 vakje per dag open van de adventskalender, maar toen ik even niet keek omdat ik aan het koken was, was de hele doos opengemaakt en lag er een berg aan lege zakjes en kaarten. ;-)

WK voetbalkaarten; panini plaatjes & stickers - Mamaliefde

Hij was helemaal enthousiast toen hij de limited edition kaart van Christiano Ronaldo tegenkwam; dat was volgens hem in zijn klas de populairste voetballer.

De volgende dag moest die dus ook mee naar school zodat hij hem trots kon showen. Ook de limited edition van Messi was erg populair. Hij had zo meteen al een enorme stapel.

In het begin begon hij met de kaartjes te sorteren op land, totdat hij er achter kwam dat er cijfers op stonden en hij ze op die manier kon sorteren.

Nu wil hij natuurlijk ook een verzamelalbum zodat hij ze netjes kan sorteren en wil hij van zijn zakgeld meer zakjes kopen om de collectie compleet te maken. ;-)

Hij heeft ook al ontdekt dat de kaartjes op marktplaats worden aangeboden en twijfelt nu of hij de dubbele daar niet moet aanbieden om zo zijn zakgeld aan te vullen of juist daar kaartjes moet kopen die hij graag wil hebben…

Panini WK stickers

Ook de Panini-stickers bestaan nog steeds; misschien ken je ze nog wel van vroeger toen je diverse series had om te sparen. Zo heb ik zelf de Barbie-stickers gespaard. De Panini-stickers zijn plakplaatjes die door het Italiaanse bedrijf Panini worden uitgegeven.

Daarnaast maakt Panini ook computerspellen en films, maar het meest bekend zijn absoluut de Panini-voetbalplaatjes en -stickers.

Om de stickers te verzamelen, brengt Panini natuurlijk ook speciale albums uit. Zo wordt de uitdaging om een verzameling compleet te krijgen nog leuker en aantrekkelijker voor de verzamelfan.

De kaarten kun je bij de supermarkt maar ook hier online vinden.

Linda van Aken