Skip to Content

Vilten Verjaardagsslinger maken

Vilten Verjaardagsslinger maken

Nog anderhalve week en dan is het zover. Dan wordt onze dochter vier jaar. Ze weet al wel dat als ze jarig is het huis dan versierd wordt en er slingers worden opgehangen. Daar is ze echt al weken mee bezig en ze kan niet wachten tot het zover is. Maar dat wachten is stiekem nog best moeilijk voor een driejarige. 

Daarom leek het me leuk om iets wat ik ooit voorbij zag komen op Pinterest en waarvan ik dacht ‘dat ga ik ooit een keer maken’ ook daadwerkelijk te maken. Dit zag er namelijk wel twee linkerhanden vriendelijk uit.

Namelijk vilten verjaardagsslingers, die niet alleen leuk zijn ter decoratie maar ook nog eens gebruikt kunnen worden als aftelkalender. Zodat ze kan bijhouden na hoeveel nachtjes slapen het eindelijk echt feest is.

Benodigdheden

Voor deze eenvoudige diy heb je eigenlijk alleen maar vilten lapjes nodig. Ik vond in een doos vier kleurtjes op A4-formaat. Een scherpe schaar, naald en draad en een zakje met vrolijk gekleurde knoopjes. That’s it!

Slinger maken

Nu kan je het heel nauwkeurig doen door eerst met een lineaal een strook van 1,5 / 2 cm af te meten, af te tekenen om vervolgens te knippen.

Zelf ben ik daar vrij makkelijk in, dus ik knipte gewoon op gevoel een aantal stroken af. De een wat meer recht dan de ander, en ook qua breedte verschilt het iets. Je wilt ze in ieder geval niet te smal hebben.

Vervolgens naai je aan de ene kant de knoop vast. Gewoon met de hand en dan naald en draad. Totdat het knoopje goed vastzit. Even afhechten, afknippen en klaar. Aan de andere kant knip je een snede met de schaar. Het voordeel van vilt is dat het niet gaat rafelen dus je niets hoeft af te hechten.

Hier is het wel belangrijk dat het niet te smal is. Mocht het niet helemaal recht lopen, gebruik dan altijd de smalle kant voor de knoop en de bredere kant voor de snede. Plaats deze ook niet te dicht bij het uiteinde zodat het kan uitscheuren als je peuter ermee gaat spelen.

Omdat ik meer slingers had gemaakt dan dagen maakte ik de eerste alvast aan elkaar en de laatste mocht dochterlief doen. Nadat ze er even mee heeft gespeeld, hebben we hem aan de trap gehangen zodat ze er wel naar kan kijken maar niet de hele dag aan kan zitten.

Bij het ontbijt haal ik hem er dan even vanaf en mag ze er weer ééntje vastmaken. Zo groeit de slinger iedere dag een stukje en hangt er op haar verjaardag een vrolijke slinger.

De vilten verjaardagsslingers zijn trouwens niet alleen leuk voor een verjaardag. Ze worden ook als ketting gedragen. Gebruikt bij pretend play (doen alsof) voor het vieren van een verjaardag, we oefenen er de kleuren mee van het vilt en de knopen en het sluiten van de knoopjes is goed voor de fijne motoriek ;-)

Linda van Aken

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  1. Volgmama schreef:

    Leuk die voorpret! Ik moet onze versieringen eens uitmesten. Hier hebben we serieus een ikea bak vol met versieringen.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.