Carnaval is de tijd om te verkleden, maar ook op thema-feestjes en tijdens Halloween is het natuurlijk hartstikke leuk om alles uit de kast te trekken. Hoe leuk is het dan om als gezin verkleed te gaan binnen een bepaald thema? Matching verkleedkleding dus! Ik zocht voor jullie de allerleukste/gekste families op en laat jullie zien wat je allemaal zou kunnen regelen voor het eerstvolgende verkleedfeestje.

Smurfen

Ga mee naar smurfenland, welkom allemaal…wie kent de gezellige blauwe typetjes niet? Voor mij zijn ze pure nostalgie, hoewel er ook alweer een heleboel nieuwe films zijn uitgebracht. Zoals je ziet hoef je er niet eens zoveel voor te doen om deze outfit na te bootsen…easy peasy dus…en superleuk!

PacMan

Oooo, ook weer iets uit mijn kindertijd: PacMan! Zorg dat je van tevoren goed afspreekt wie PacMan mag zijn, want daar is er natuurlijk maar eentje van. De rest kan zich verkleden als monsters. Ik vind hem goed gevonden in ieder geval!

LEGO-familie

Okay, deze is gewoon echt super! The LEGO movie komt helemaal tot leven door deze gave kostuums. Iedereen is een ander karakter, wat ervoor zorgt dat iedereen uniek voor de dag komt. Alleen wat een werk zal het zijn om dit zo te maken.

Egels

Herkenbaar voor kinderen is dit leuke egelkostuum. De meeste kinderen zijn er dol op, om in het bos te spelen, des te leuker is het als je een keer als egel voor de dag mag komen. Ik vind het heel knap gemaakt trouwens deze kostuums.

Día de Muertos

Zodra ik deze familie zag, moest ik denken aan de Mexicaanse feestdag Día de Muertos. Deze outfits zijn vast en zeker niet voor iedereen geschikt, hoewel ik het dus wel heel erg tof vind. Ik ben zo’n moeder die haar oudste zoon met een skull op z’n shirt laat rondlopen, weet je wel. Vindt hij leuk, prima dus!

Lees ook: Dios de las Muertos; de dag van de doden

Flintstones

Ik val van de ene nostalgische outfit, in de andere…kijk deze Flintstone familie nou! Yabadabadoooooooo!! En deze Pebbles is natuurlijk om op te vreten. Ik ben wel benieuwd hoe jullie kleine meisjes er uitzien als dit leuke karaktertje. Ik heb hier een kleine BamBam lopen!

Circus

Ook deze familie weet precies wat ze uitstralen, namelijk een heus circusgezelschap, inclusief gevaarlijke leeuw! Dit zou een thema zijn wat ik zelf ook nog wel zou uitkiezen. Herkenbaar voor iedereen en je kunt er alle kanten mee op…

Steampunk

Een thema wat vooral erg hot is op festivals zoals Elf Fantasy Fair is SteamPunk. Steampunk is een fantasy stroming die het Victoriaanse tijdperk combineert met Science Fiction en het Stoomkracht tijdperk (19e eeuw). In de verhalen worden futuristische uitvindingen en machines uitgevonden en gebruiken mensen mechanische onderdelen in kleding en gebruiksvoorwerpen.

Frozen

Heel eerlijk, de film zelf kan ik niet meer zien en gelukkig komt dat hier in huis ook niet echt meer voor. Mijn oudste vindt het niks en de jongste die heeft er allemaal nog niet zoveel interesse in. Van de echte fans van Frozen snap ik het wel als je voor zo’n thema kiest…Groeten uit Arendelle!

Toy Story

Ook ik wilde als meisje vroeger graag Buzz Lightyear zijn. Overal maar heenvliegen wanneer ik daar zin in had, ja dat klonk toen wel erg aantrekkelijk. Stiekem soms nog wel hoor..even shoppen in Milaan ofzo?! Afijn, deze Toy Story familie slaat de spijker op z’n kop!

The Incredibles

Dit wordt weer een hot thema, aangezien de nieuwe film eraan komt. Enne, zelfs de hond doet mee…Incredible family this is! Heb je meer gezinsleden, geen probleem..hoe meer zielen hoe meer awesomeness!

Piraten

Yo ho Yo ho, a Pirate’s life for me! Deze familie laat zien hoe een echte piraat eruit moet zien. inclusief ooglapjes en zwaarden. En als je het nog stoerder wilt maken, dan zorg je voor een haak…in plaats van je hand (te koop bij de meeste speelgoedwinkels).

Willy Wonka

Ken je ‘Sjakie en de Chocoladefabriek’ nog? Dan ken je Willy Wonka ook vast nog wel. Deze familie heeft de film gezien en verschillende karakters nagebootst. En heb je die Oempaloempa gezien? Ik ben verliefd!

Bijenfamilie

De laatste tijd hoor je niets anders dan het liedje “Red de bij” van Kinderen voor Kinderen. Een goed doel overigens en ook deze familie laat dat goed zien. Bijen zijn nodig en we moeten ze beschermen.

Trolls

Zie hier de vreemdste kapsels die je vandaag zult zien! Trolls is weer helemaal hip en happening, dus mogen ze niet ontbreken in dit overzicht. Ik vraag me wel af hoeveel bussen haarlak er aan te pas zijn gekomen om het haar van deze dames zo in model te krijgen.

Boxtrollen

We blijven nog eventjes hangen bij de trollen, maar nu zijn het boxtrollen. Die film is trouwens echt fantastisch en we kijken hem nog regelmatig. Ik vind ook deze kostuums heel knap gemaakt. En als je als ouders zijnde mee wilt doen, maak je alles een maatje groter; superleuk!

Nog meer bosfiguren

Ik houd ervan! Paddenstoelen, kabouters, pompoenen, zeer geschikt voor een verkleedfeest. En er zijn zelfs wat bosdieren te zien. Leuk toch?

Hebben jullie je al eens een keer als gezin in een thema verkleed?

Family super heroes stock photo from Shutterstock / vgstockstudio

Lees ook

Amanda