Hiep hiep, hoera! Je kindje is jarig, wat een feest! Ik weet niet of jij dat ook hebt, maar ik vind het altijd een prachtig en een beetje een emotioneel moment. Ik denk dan vaak terug aan de geboorte, en kijk terug op wat ze het afgelopen jaar hebben gedaan en geleerd. Heel mooi. Je wilt natuurlijk dat de verjaardag van je kind een feestje is en dat je kind zich echt jarig voelt. Met taart, slingers, ballonen, en uiteraard een heuse verjaardagskroon. Nou kun je natuurlijk in de weer met karton, maar je kun ook op andere manier een verjaardagskroon voor je kindje maken.

Vilten verjaardagskroon

De verjaardagskroon is van vilt. Vilt is een makkelijk materiaal om mee te werken. Je kunt het gewoon uitknippen en hoeft het niet om te zomen of iets dergelijks. Je kunt het met (textiel)lijm aan elkaar plakken. Op die manier kun je dus een prachtige kroon maken, zoals deze met bloemen. Op de afbeelding kun je ook zien dat er verschillende cijfers bij zitten. Die cijfers kun je per verjaardag op de kroon doen. Zo zit je met elke verjaardag goed.

Deze, of andere varianten vind je hier.

Kroon met zwevende bloemetjes

Deze kroon heeft een mooi plaatje en daarbij nog bloemetje die boven de kroon ‘zweven’. Kinderen vinden dat natuurlijk helemaal te gek, want dat wiebelt als ze hun hoofdjes bewegen.

Stoffen verjaardagskroon

Houd je van naaien? Dan is dit misschien wel wat voor jou. Een verstelbare verjaardagskroon van stof. Net als een kroon van vilt kun je de kroon bewaren en hem elke verjaardag weer opzetten. Voor kinderen is dat leuk, een herkenbaar ritueel bij hun verjaardag. En als je hem verstelbaar maakt kan de kroon meegroeien met het hoofdje van je kindje.

De tutorial vind je hier.

Indianentooi verjaardagskroon

Ook deze is voor de goede naaisters. Het is een verjaardagskroon met veren. Hij lijkt een beetje op een indianentooi, maar dan schattiger. Omdat deze gevuld is zit er ook een beetje diepte in de figuurtjes. En hij zit natuurlijk lekker zacht op het hoofdje.

Deze vind je hier.

Koningskroon

Nou als je het hebt over een echte kroon dan is deze wel geschikt. Zo voelt je kindje zich een echte jarige koning of koningin!

Kroon met slap

De kleine jarige Jetjes en Jobjes kunnen natuurlijk nog niet zo netjes eten. Hoe leuk is het dan om een mooie kroon te hebben met bijpassende slap? Mooi voor op de foto!

Diadeemkroontje

En waarom niet een kroontje op een haarband? Prachtig toch? Zo voelen kinderen zich heel speciaal en dat mag natuurlijk ook op hun verjaardag!

Kartonnen verjaardagskroon

Deze is ook zo leuk, en heerlijk origineel! Deze is van karton. Als eerste maak je van een strook karton een cirkel zodat het goed op het hoofdje van je kindje past. Daarna maak je de tractor en de kar en die knip je uit. Van kleine sliertjes karton maak je het hooi dat in de kar is compleet. De naam en de leeftijd erop en klaar.

Of wat dacht je van deze verjaardagskronen?

Taart met kaarsjes

Zwierige kroon

Vissenkom

Cars-kroontje

Minnie Mouse

Kleurrijke kroon

Brandweerkroon

Lieveheersbeestje

Frozen verjaardagskroon

Trein verjaardagskroon

K3

Welke is jouw favoriet?

Lees ook

Geke Douw