Aangezien het morgen Valentijnsdag is, dook ik met onze dochter de keuken in om koekjes te bakken. Natuurlijk moesten dit hartvormige koekjes worden! We hebben het ons wel makkelijk gemaakt en bladerdeeg als basis gebruikt in plaats van een koekmix. Daar wordt het net iets hartiger van en weet je zeker dat het deeg goed is. Het was in ieder geval erg gezellig zo samen en de koekjes mochten er ook zijn.

Ingrediënten

Om tien van deze koekjes te maken heb je nodig;

  • een pak bladerdeeg met tien vellen
  • jam
  • een ei

En dat is het!

Daarnaast natuurlijk een oven, 2 lepels, kwastje, lollystokjes en hartvormige uitstekers in twee verschillende maten.

Bereiding

We hadden de taken heel handig verdeeld. Ik ging aan de slag met de hartvormige uitstekers en stak uit een vel bladerdeeg twee grote hartjes uit. Deze legde ik op het werkplankje van dochterlief neer die vervolgens met de jam aan de haal ging. Even laten zien hoe ze dit het beste kan doen met twee lepels. Dus met de één opscheppen en de ander het van de lepel afvegen. De jam vond ze erg lekker dus zo af en toe zag ik wat in haar mond verdwijnen ;-)

Uit het tweede hartje stak ik een kleiner hartje, zodat je alleen de contouren van het hart overhoudt. In het midden aan de onderkant kwam een lollystokje te liggen die voorzichtig in het bladerdeeg werd geduwd. Als het volle hart helemaal ingesmeerd is (in het midden) leg je het tweede hartje erop en druk je hem voorzichtig aan langs de randen. Eventueel kan dit met een klein vorkje.

Tot slot kluts je het ei met een vorkje en gebruik je de kwast om alles hiermee in te smeren. Dit zorgt voor een mooie goudbruine korst. Natuurlijk bedacht ik me dat pas op het moment dat het bladerdeeg al in de oven lag, dus was hier iets te laat mee.

De kleine hartjes hebben we ook gebakken nadat we ze hebben bestrooid met wat suiker en van het overige bladerdeeg hebben we ballen gemaakt die we vervolgens hebben ‘gestempeld’ met teksten zoals Homemade with Love.

Gaan jullie ook iets lekkers maken voor Valentijn?

Lees ook

Linda van Aken