De laatste keer dat we we gingen en ik alleen met twee kinderen was heb ik bewust vrijwel geen speelgoed meegenomen, maar wel een paar stickerboeken en vakantie-doeboeken. Dat was een groot succes, de kinderen vermaakten zich hier prima mee. Hierin staan heel veel tekeningen, spelletjes, opdrachten, korte verhaaltjes en nog veel meer zodat ze iedere keer weer wat anders kunnen doen en niet na 5 minuten weer klaar zijn. Ook als je niet op vakantie gaat zijn deze boeken ideaal.

Daarnaast zijn vakantieboeken goedkoop, neemt het weinig ruimte in, heb je geen batterijen nodig zoals bij een tablet of telefoon en kan je het ook tijdens de vakantie makkelijk in je tas meenemen als je bijvoorbeeld op een terrasje zit of op het strand ligt. En een mooie bonus; soms leren ze er ook nog weer wat van! Daarom ging ik op zoek naar de leukste vakantie-doeboeken voor verschillende leeftijdsgroepen zoals 4- en 5-jarige kleuters, maar ook 6-jarigen die net leren lezen en zelfs volwassenen. Ook kan je online gratis leuke doeboeken vinden die je zelf moet uitprinten zoals dit Jungle doe boek.

Tip: Bij Bol . com zijn de vakantieboeken nu in de aanbieding en krijg je de derde gratis!

Vakantie-doeboek peuters (2- & 3-jarige)

Bumba doeboek

Een pretpakket voor de pientere peuter en kleuter. Het doeboek, stickerboek en kleurboek zorgen voor veel speelplezier en zijn ideaal om mee te nemen naar het restaurant, op visite of op reis!

Meer informatie vind je hier.

Dadoe viert vakantie

Dadoe viert vakantie is een zomers puzzel- en verhalenboek. Dit is het derde boek van Jim Bakkum en Kirsten Michel over Dadoe en zijn vriendinnetje Didi. Met dit grote puzzelboek kan je met je kleintje lezen én spelen. In Dadoe viert vakantie staan 6 vrolijke verhalen met bijbehorende puzzels. Een boek vol zomerpret! Dadoe en Didi spetteren in het zwembad, picknicken in het park, kijken hun ogen uit in de dierentuin en nog veel meer.

Meer informatie vind je hier.

Sticker- en kleurboek voor de allerkleinsten

Stickers plakken, wat een pret! Open snel dit boek en plak de lekkere snoepjes in de kom, de mannetjes in de raket, de appels in de boom en nog veel meer! De stickers zijn extra groot, zodat je ze gemakkelijk zelf kunt plakken. Als je klaar bent, kun je de tekeningen mooi inkleuren. Veel plak- en kleurplezier! Met grote, ronde stickers voor kleine handjes.

Meer informatie vind je hier.

Crayola Color Wonder kleurboek

De Color Wonderinkt is transparant en verschijnt alleen op het speciale Color Wonderpapier, waardoor je nooit vlekken maakt. Magisch kleuren met Prinses Sofia of Disney Princess, Bumba en nog veel meer!! Kleurboek van 18 pagina’s met heldere kleuren en verborgen afbeeldingen. Uitsluitend in te kleuren met speciale Color Wonderviltstiften.

Meer informatie vind je hier.

Vakantie-doeboek kleuters (4- & 5-jarige)

Bobo zomerboek

Dit zomerboek van Bobo staat boordevol leuke puzzels, vrolijke voorleesverhalen en mooie kleurplaten. In bed, aan de tafel, op het strand of op de achterbank in de auto. Pak snel de potloden en begin. Met het Bobo zomerboek heeft je kind urenlang speel-, lees- en kleurplezier. Bobo is er speciaal voor kleuters. Je kunt met Bobo werken aan de basis voor cijfers, letters, woorden, kleuren en vormen. Zo hoeven kinderen van 4 en 5 jaar zich niet meer te vervelen!

Meer informatie vind je hier.

Disney vakantieboek

Jippie! Het is vakantie! Tijd om te spelen, kleuren en puzzelen met je Disneyvrienden.  In dit vakantieboek gaat Dory op zoek naar haar ouders, Bliksem McQueen uit Cars wordt achtervolgd door een griezelige monstertruck en Anna en Elsa spelen met Olaf. Speel, kleur en puzzel maar mee!

Meer informatie vind je hier.

Dinosaurus doeboek

Ze zijn enorm, angstaanjagend en miljoenen jaren oud. Het zijn… dinosaurussen! Treed binnen in dit adembenemende avontuur en los de raadsels op! 48 pagina’s met kleurplaten en uitdagingen.

Meer informatie vind je hier.

Vakantie-doeboek voor onderbouw (6- & 7- & 8-jarige)

Woensdagmiddag met de Zoete Zusjes

Woensdagmiddag met de Zoete Zusjes is hét boek voor alle kinderen tussen 4 en 8 jaar die graag kijken naar de filmpjes van Saar en Janna (@dezoetezusjes). Nu kunnen zij lekker zelf aan de slag gaan! In dit boek staan de gaafste challenges, beste slijmrecepten, verrassende spelletjes voor binnen en buiten, en nog veel meer. Ideaal voor kinderfeestjes, vakanties en alle middagen waarop je gewoon iets leuks wilt doen. Net als Saar en Janna, de zoete zusjes van Nederland!

Meer informatie vind je hier.

Create your Topmodel Fashion Kids doeboek

Schuilt in jou een model, visagist of misschien wel een echte kledingdesigner? Met Top Model leg jij al je creatieve ideeën vast op papier. In de vele kleurboeken teken jij de mooiste make-up en haarlooks. Ontwerp je mooiste kinder- en babykleding! Werk met de bijgeleverde sjablonen, de talloze stickers en ontwerp de allermooiste, allerschattigste kinderkleding!

Meer informatie vind je hier.

Het grote AVI-vakantie-doeboek

Veilig en goed leren lezen! Speciaal voor leerlingen van de basisschool groep 3 (AVI M3-E3). Dit AVI-vakantieboek biedt urenlang vermaak: in de auto, op het strand of voor de tent! Boordevol puzzels, raadsels, verhalen, strips en nog veel meer. Met speciale AVI-verhalen van je favoriete schrijvers: Jacques Vriens, Janneke Schotveld, Vivian den Hollander, Marianne Busser en Ron Schröder, Mirjam Mous en Arend van Dam.

Meer informatie vind je hier.

Denksport Junior vakantie-doeboek

Het vakantie-doeboek van Denksport Junior verschijnt rondom de kindervakanties en biedt in maar liefst 160 pagina’s (!) alle variaties aan kinderpuzzels speciaal voor de leeftijd van 6 tot 10 jaar. Ook hiermee hebben kinderen uren puzzelplezier! Het vakantie-doeboek bevat o.a. puzzels: Woordzoekers, Zoek de verschillen en Verbind de puntjes.

Meer informatie vind je hier.

Donald Duck Vakantieboek

Ook dit jaar verschijnt er weer een Donald Duck vakantieboek. In dit dikke boek staan niet alleen heel veel strips, maar er kan ook gepuzzeld worden. Een boek dat je niet wilt missen op vakantie!

Meer informatie vind je