Skip to Content

10 dingen om naar uit te kijken in de December maand

10 dingen om naar uit te kijken in de December maand

Na de zomervakantie gaat het snel, de laatste maanden van het jaar vliegen voorbij en voor je het weet kijk je uit naar december. Je kunt er ook niet meer omheen.

Of het nu gaat om steeds grotere kerstshows bij het tuincentrum of de pepernoten die in de supermarkt liggen. Zodra het buiten frisser wordt, is het ook heerlijk om het thuis gezellig te maken en iets te hebben om naar uit te kijken.

Pepernoten

Zoals gezegd kun je er in de supermarkt niet omheen; pepernoten (of eigenlijk kruidnoten). Was het vroeger al bijzonder als je kruidnoten met een laagje chocolade kreeg, heb je tegenwoordig kruidnoten in allerlei kleuren en smaakjes.

Wat dacht je bijvoorbeeld van pepernoten met een wit chocoladelaagje met sprinkels en knettersuiker of kruidnoten met een tompoucesmaaklaagje. De kinderen vinden het altijd geweldig als ik meerdere smaakjes koop voor een proeverijtje.

Adventskalender

Vier weken voor kerst begint de adventsperiode; een periode waarin we uitkijken en voorbereiden op het Kerstfeest. Volgens de christelijke traditie wordt er iedere week een kaarsje van de adventskalender aangestoken.

Bij kinderen scoort de adventskalender altijd heel goed; vanaf 1 december mogen ze iedere dag een deurtje openmaken voor een verrassing. Was dit vroeger vaak chocolade zie je ze nu in allerlei variaties met speelgoed, maar ook make-up en bier voor de ouders. ;-)

Verse oliebollen

Oké, hiervoor hoef je tegenwoordig niet meer tot december te wachten, maar dit is toch wel de maand van de oliebollen.

Tegenover winkels of op de hoek van de straat vind je grote kraampjes waar je vers gebakken oliebollen kunt halen; met of zonder krenten en een flinke dot poedersuiker. Of ga je toch liever voor een gevulde oliebol met banketbakkersroom of nutella, appelbeignet of een versierde wafel?

Kerstmarkt

Houd je van shoppen; dan is het een aanrader om een kerstmarkt te bezoeken. Deze vind je door heel Nederland, en daar buiten.

Gezellige kraampjes aangekleed in kerstsfeer waar je van alles kunt vinden; van leuke cadeautjes tot unieke decoraties voor in de kerstboom of lekkere warme kleding. Vaak in combinatie met een programma met muziek of andere activiteiten zodat het leuk is voor jong en oud.

Kerstpakketten

Als je werkt voor een opdrachtgever is de kans groot dat je een kerstpakket krijgt; de ene keer is dit een uitgebreid boodschappenpakket waarbij het een verrassing is welke producten er in zitten, bij de ander is het een soort cadeaubon en mag je zelf een product uitzoeken of een leuk uitje.

Tegenwoordig worden duurzame kerstpakketten steeds populairder. Veel mensen kijken hier naar uit. Als kind vond ik het altijd al super interessant als mijn vader met het kerstpakket thuiskwam en we hem mochten uitpakken om te zien wat er in zat, er zat altijd wel iets lekkers tussen voor ons als kinderen.

Kerstliedjes en kerstfilms

Op de radio worden de laatste hits afgewisseld met kerstliedjes, en als je er niet genoeg van kan krijgen kun je ook een van de speciale kerstradiozenders opzoeken.

Ook op tv en streamingsdiensten wordt het aanbod uitgebreid met een ruime collectie van kerstfilms. Zo heeft Videoland dit jaar maar liefst 129 kerstfilms online staan. Heerlijk voor onder een lekker dekentje op de bank.

Kerstmenu’s

Als je boodschappen gaat doen valt het op dat het aanbod in de supermarkt ook aan het veranderen is; er zijn steeds meer luxe producten te vinden om je te helpen bij het maken van een heerlijk kerstdiner voor jong en oud.

Veel van deze producten liggen al eerder in de winkel zodat je aan de slag kunt gaan met een soort proefmaaltijd. Of gewoon om de hele maand te genieten van het heerlijke eten.

Versierde huizen

Nu de dagen steeds korter worden, worden er in december overal lichtjes opgehangen om het zo toch gezellig te maken.

Niet alleen de kerstboom en in huis, ook de tuin of het balkon wordt tegenwoordig versierd. Heerlijk genieten is het dan als je op straat loopt, fietst of rijdt en van al die prachtig versierde huizen kunt genieten.

Cadeautjes onder de kerstboom

Veel gezinnen doen aan cadeautjes uitwisselen met kerst; deze liggen dan ingepakt onder de kerstboom te wachten tot ze uitgepakt mogen worden. Wij deden zelf altijd cadeautjes met Sinterklaas, echter nu de kinderen een bepaalde leeftijd hebben bereikt mochten ze zelf kiezen en willen ze graag cadeautjes onder de kerstboom.

Naast cadeautjes kun je hier natuurlijk ook lege dozen voor gebruiken of een klein cadeautje in een grote doos inpakken, dat gezicht als ze een leeg cadeautje uitpakken is natuurlijk goud waard.

Vuurwerk

Veel mensen kijken ook uit naar Oud en Nieuw; het moment dat je legaal vuurwerk af mag steken. De één kiest hierbij voor rotjes en zoveel mogelijk knallen terwijl de ander voor siervuurwerk kiest. Na een avond opblijven is het dan zo ver en gaat iedereen de straat op om vuurwerk af te steken en zo het nieuwe jaar in te luiden.

Linda van Aken
Laatste berichten van Linda van Aken (alles zien)

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.