Is je kind jarig en ben je op zoek naar een leuke, makkelijke of gezonde traktatie voor je kind om te trakteren? Voor jongens of meisjes? Het hoeft echt niet altijd heel ingewikkeld te zijn. Overleg met je kind wat hij of zij graag wil trakteren of wat favoriet is; houdt je kind niet van banaan is het natuurlijk niet handig om bananen te trakteren. Wil je kind graag alles in thema, dan zijn daar ook meer dan genoeg opties voor.

Soms hebben scholen of kinderdagverblijven ook richtlijnen over wat wel of niet mag. Denk bijvoorbeeld aan gezonde traktaties met fruit. Als je kind in een klas zit met veel islamitische kindjes is het handig om geen knakworstjes (of in ieder geval niet van varkensvlees) te trakteren. Verder hoef je over het algemeen hoef je geen rekening te houden met allergieën en diëten. Als er klasgenootjes zijn met hele strenge eisen hebben ze over het algemeen wel een speciaal trommeltje waar ze dan iets uit mogen kiezen.

Inhoud toon

Baby traktatie kinderdagverblijf peuterspeelzaal ook voor 1 jaar

Is je kind jarig op een kinderdagverblijf en zit het bijvoorbeeld in een verticale groep dan is het ook goed om rekening te houden met de allerjongste kinderen.

Rijstwafel Nijntje

Deze ingepakte rijstewafel in een plastic boterhamzakje is voorzien van een nijntje gezicht met stift en twee uitgeknipte oren.

Soepstengels

Deze lange vingers zijn voorzien van een vrolijk vingerpoppetje die je onder andere hier kan vinden.

Eierkoek kikkers

De eierkoek snijdt smeer je in met boter of chocoladepasta, vervolgens plak je hem dubbel met op vier punten een schijfje aardbei voor de tong en bovenop twee halve druifjes.

Eierkoek muisjes

Ook voor deze traktatie gebruik je de eierkoek als basis, m&m’s voor de oogjes, een tumtummetje als neusje, dropveter als staart en twee papieren snoepjes voor de oren.

Eierkoek prinses

De basis is hetzelfde als bij de muisjes, maar dan met m&m’s of skittles aan de onderkant en een prikker van een prinses aan de bovenkant.

Lees ook: Zelf een sprookjes prinsessen & ridder traktatie maken

IJsjes

Deze lange vingers zijn in een hoesje gestoken in de vorm van een ijsje. De printable vind je hier.

Rozijnen traktatie

Deze rozijnen zijn ingepakt in een gekleurd papiertje, voorzien van een gezichtje met bewegende oogjes en een veer als tooi.

Bezemstelen

Deze lange vingers hebben een strookje met kaas aan de onderkant gebonden.

Danoontjes trakatie

Deze danoontjes zijn ondersteboven op een bloem geplakt en vervolgens op een stevige s