Skip to Content

Tips om geld te besparen in de koude wintermaanden

Tips om geld te besparen in de koude wintermaanden

De winter komt er weer aan en het wordt langzaam maar zeker een stukje kouder buiten. Dit houdt in dat het ook in huis weer kouder wordt en de verwarming weer aan moet. Helaas rijzen dit jaar de energieprijzen de pan uit. De wintermaanden zullen voor veel mensen dus erg dure maanden worden.

Gelukkig zijn er dingen die je kunt doen om wat geld te besparen in de winter. In deze blog lichten we de beste tips toe om te voorkomen dat je rekening deze winter helemaal leegloopt.

Stap over op ledverlichting

De simpelste manier om te voorkomen dat je energierekening te hoog oploopt is uiteraard door stroom en gas te besparen. Dit kan op verschillende manieren. De handige manier om stroom te besparen, is door de verlichting in je huis te vervangen voor led verlichting, bijvoorbeeld van Ledwereld.

Hierdoor bespaar je al snel tot wel 90% op je energiekosten. Daarnaast gaat een ledlamp ook veel langer mee dan andere verlichting. Een goede investering dus!

Draai de thermostaat wat lager

Om gas te kunnen besparen, kun je beste de verwarming zo laag mogelijk zetten. Je hoeft het natuurlijk niet koud te hebben in je eigen huis, maar de verwarming slechts een graad kouder zetten dan normaal scheelt al snel honderden euro’s per jaar.

Zorg dus voor een paar lekker warme fleecedekens en kruip ‘s avonds daarmee op de bank. Dit is ook nog eens lekker knus en gezellig. Tot slot is ook slim om ‘s nachts de thermostaat terug te draaien naar 15 of 16 graden. 

Gebruik een waterbesparende douchekop

Veel van je energierekening gaat naar het verwarmen van water in huis. De douche verbruikt dan ook een hoop gas om jou te kunnen voorzien van een lekker warme straal. Het beste kun je natuurlijk koud douchen, maar dat is waarschijnlijk niet waar je op zit te wachten in de winter.

Een goede manier om toch wat te kunnen besparen is om korter te douchen of te douchen met een waterbesparende douchekop. Met een waterbesparende douchekop kun je net zo lang douchen als je gewend bent, maar zul je toch tot 20% op water en gas besparen. 

Isoleer je huis

Tot slot is het nog belangrijk om de warmte die je hebt goed vast te houden in huis. Dit kun je doen door je huis te isoleren. Je kunt ervoor kiezen om je huis goed te isoleren door middel van dubbel glas en isolatie in de muren, maar dit is best een prijzige investering.

Mocht je daar de financiële middelen niet voor hebben, of in een huurhuis wonen, dan kun je beter je huis isoleren middels kleine dingen.

Het ophangen van gordijnen bijvoorbeeld of het gebruiken van tochtstrips hoeft niet veel te kosten, maar scheelt al een hoop in het vasthouden van warmte. Dat zul je toch merken aan je energierekening elke maand. 

Redactie Mamaliefde
Laatste berichten van Redactie Mamaliefde (alles zien)

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.