Skip to Content

Thule Chasm review voor avontuurlijke reizigers

Thule Chasm review voor avontuurlijke reizigers

De Thule Chasm collectie is speciaal ontworpen om tegemoet te komen aan de behoeften van avontuurlijke reizigers en outdoorliefhebbers. Voor onze reis naar Bali kwam deze collectie dan ook als geroepen. Onze grote ‘familiekoffer’ had het helaas begeven tijdens de vorige vakantie, dus waren we op zoek naar een alternatief voor onze vakantie naar Bali.

Maar dan wel één die makkelijk mee te nemen is, heel veel in kan en ook goed stevig is / niet makkelijk kapot gaat. De kwaliteit van Thule voldoet aan deze eisen. Met nieuwe kleuren en het gebruik van 100% gerecycleerde materialen, bieden de Thule Chasm koffers en tassen ook nog eens een milieuvriendelijke optie zonder in te boeten op stijl en functionaliteit.

Thule Chasm collectie

De Thule Chasm tassen zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen en maten, geschikt voor korte avonturen of juist langere vakanties. Kenmerkend voor deze tassen zijn de brede openingen, grote handvatten en makkelijk toegankelijke zakken. Deze functies maken ze ideaal voor allerlei soorten reizen, zowel in de natuur als in de stad.

Thule Chasm Wheeled Duffel Suitcase

Thule Chasm review voor avontuurlijke reizigers

Voor ons was de duffelkoffer op wielen de uitkomst; deze is lekker ruim zodat we daarin heel veel bagage kunnen meenemen en niet met allemaal koffertjes hoeven te slepen tijdens onze rondreis op Bali. De koffer is stevig en stabiel dankzij de extra grote wielen en voorzien van een telescopische handgreep met V-kanaal zodat je hier makkelijk mee kan rondlopen. Zelfs de kinderen konden makkelijk met deze koffer rondlopen, terwijl die in het begin net zo zwaar was als dat ze zelf zijn…

Thule Chasm review voor avontuurlijke reizigers
Thule Chasm review voor avontuurlijke reizigers

Ook is de Thule Chasm Wheeled Duffel Suitcase ontworpen om gemakkelijk te hanteren te zijn. De handgrepen aan de bovenkant en zijkanten maken het eenvoudig om de koffer uit voertuigen en van bagagebanden te tillen. Door onszelf, maar ook door enthousiaste bellboys die de auto al uitladen nog voordat je zelf uitgestapt bent.

Thule Chasm review voor avontuurlijke reizigers

Je kan kiezen uit de trendy kleuren Pond gray en Golden brown. Zelf vond ik de Pond Gray echt een prachtige kleur; je zal het ook op de foto’s zien de ene keer lijkt het meer een soort grijs en de andere keer meer blauw, net afhankelijk van het licht dat er op schijnt. We waren erg blij met de unieke kleur van de koffer; op het vliegveld konden we zo direct onze koffer herkennen want het is een vrij unieke kleur.

Thule Chasm review voor avontuurlijke reizigers

Ondanks het grote formaat en duffelbag uitvoering is de koffer ook vrij makkelijk te stapelen met andere koffers in de auto, of op een trolley op het vliegveld zodat je verder je handen vrij hebt.

Thule Chasm review voor avontuurlijke reizigers

Het voorgevormde achterpaneel van polycarbonaat absorbeert de stoten van het reizen, terwijl de extra grote wielen soepel over elke ondergrond rollen, of dat nu in de stad over het asfalt en ongelijke stoepen was of door het gras bij de rijstvelden. Dat hij robuust is werd bewezen toen we hem terug in Nederland van de bagageband af tilden; een andere koffer was helemaal vies geworden met zwarte strepen en zat onder de krassen. We zagen zelfs een koffer die open was gegaan omdat er ruw mee was omgegaan, hier zaten ook wat vlekken op maar die konden we er zo vanaf ‘poetsen’.

Zeker omdat we van het ene naar de andere locatie reizen ben je verhoudingsgewijs extra tijd kwijt aan inpakken en is het dus makkelijk als dat weinig moeite kost. De brede, extra grote opening vergemakkelijkt ook het inpakken.

Inpakken; passen en meten?

Thule Chasm review voor avontuurlijke reizigers

Normaal ben ik nogal van het passen en meten met inpakken, en past het er allemaal precies in. Bij deze koffer met een inhoud van maar liefst 110L hield ik zowaar ‘ruimte over’. Wat erg handig was, waardoor losse dingen als een jas die we in het tropische Bali niet nodig hadden er zo in gepakt kon worden of een korte broek die de kinderen toch nog mee wilden er ook nog snel bij pasten zonder dat we de hele koffer opnieuw moesten inpakken.

Thule Chasm review voor avontuurlijke reizigers

Omdat het grote vak heel erg ruim is had ik een aantal sets met packing cubes aangeschaft in verschillende kleurtjes zodat iedereen zag wat zijn / haar bagage was en daar makkelijk bij kon in plaats van te moeten graven naar net dat ene shirtje, of die handdoek die je nog niet hebt gebruikt en dus helemaal onderop is komen te liggen.

Thule Chasm review voor avontuurlijke reizigers

Doordat we met packing cubes werkten hebben we de gaasvakken met rits aan de binnenkant niet echt nodig gehad, maar was wel fijn om souvenirtjes die je gedurende de reis verzameld en andere kleine dingetjes die je niet wilt kwijt raken in op te bergen. Maar je kan deze ruime vakken natuurlijk ook gebruiken voor vieze was of schoenen om te voorkomen dat de rest van de bagage ook vies wordt. Op de heenweg had ik hier twee geurbuiltjes in gedaan zodat alles lekker fris rook toen we hem na 24 uur in het vliegtuig open deden. ;-)

Thule Chasm review voor avontuurlijke reizigers
Thule Chasm review voor avontuurlijke reizigers

De verstelbare inpakcapaciteit met de externe spanbanden maakt het mogelijk om de tas aan te passen aan de grootte van de inhoud, wat extra flexibiliteit biedt. Zo mochten we op de heenweg van onze luchtvaartmaatschappij maar liefst 35 kg per bagage-item meenemen en op de terugweg maximaal 20 kg. Deze banden zorgen er voor dat ook dan alle spullen op hun plaats blijven zitten en je koffer ‘compact’ meegaat.

Het vakje voor een identiteitsbewijs zorgt ervoor dat je je tas snel kunt herkennen. Op de vlucht terug naar Nederland kregen we ook een kaartje met telefoonnummer die we hierin hebben gestoken, mocht hij onverhoopt toch ergens ‘stranden’.

Tot slot zorgt de duurzame 900D stof met een PFC-vrije waterafstotende afwerking ervoor dat je koffer tegen een stootje kan en beschermt alles tegen de elementen. Dit was erg fijn, want op een gegeven moment was het erg modderig en dus de koffer ook een beetje vies geworden, vochtig doekje er overheen en de tas was weer schoon! Alle stoffen, geweven materialen en gaasmaterialen aan binnen- en buitenkant zijn gemaakt van 100% gerecycleerde materialen.

Duurzame bagage

Thule Chasm review voor avontuurlijke reizigers

De gehele collectie is ook nog eens ontworpen met duurzaamheid in gedachten. Duurzaamheid staat centraal bij Thule. Volgens Aden Johnson, Director of Global Product Management bij Thule, zijn de industriële materialen die gebruikt worden in de Thule Chasm-collectie zeer duurzaam en ontworpen om tientallen jaren mee te gaan. Deze tassen zijn gebouwd om intensief gebruik te weerstaan, waardoor ze een betrouwbare keuze zijn voor frequente reizigers.

Elke tas in de Thule Chasm collectie is gemaakt van 100% gerecycleerde materialen, inclusief het gaas en de voering. Ook de waterbestendige coating is PFAS-vrij, wat betekent dat je spullen droog blijven zonder het milieu te belasten met schadelijke chemicaliën.

Dit milieuvriendelijke aspect toont Thule’s toewijding aan het verminderen van hun ecologische voetafdruk. De duurzame constructie zorgt ervoor dat deze tassen niet alleen lang meegaan, maar ook minder impact hebben op het milieu.

Oftewel

Thule Chasm review voor avontuurlijke reizigers

De Thule Chasm collectie biedt een ideale combinatie van duurzaamheid, functionaliteit en stijl. Met de nieuwe kleuren Pond gray en Golden brown, gemaakt van 100% gerecycleerde materialen en PFAS-vrije coatings, zijn deze tassen niet alleen milieuvriendelijk maar ook veelzijdig en praktisch voor elke avonturier.

De Thule Chasm Wheeled Duffel Suitcase, met zijn robuuste constructie en slimme ontwerpkenmerken, is een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar een betrouwbare reisgenoot. Thule blijft zijn toewijding aan duurzaamheid en kwaliteit tonen, waardoor hun producten niet alleen functioneel zijn, maar ook bijdragen aan een betere wereld.

Hier vind je de Thule Chasm collectie.

Linda van Aken