Skip to Content

This or That Tag: Mommy style

This or That Tag: Mommy style

Het werd weer tijd voor een leuke mama tag op deze blog. De laatste tijd waren er veel tags over bloggen en feestdagen. Dus, back to basic. Met deze This or That Tag, maar dan Mommy style! 

De originele This or That tag kwam ik tegen bij Stay at Home Mama en het leek me leuk om hier een mama-editie van te maken. De tag gaat heel simpel; er zijn vijftig twee keuzevragen waarvan je een antwoord selecteert. Onderwerpen die aan bod komen zijn zwangerschap, food, fashion, opvoeding en online life.

Zwangerschap & Bevalling

Thuisbevalling of ziekenhuis; Voor een onderzoek tijdens de zwangerschap in het ziekenhuis gelegen, niet voor herhaling vatbaar. Tenzij medisch noodzakelijk. Gezondheid boven alles.

Oei ik Groei of Zwangerschapsforum; Dan ga ik voor het boek Oei ik Groei met objectieve informatie, al dan niet in combinatie met de app.

Verloskundige of gyneacoloog; De verloskundige; ook al was het een praktijk met 3 vk’s voelt dat toch een stuk persoonlijker.

Eten voor twee of geen hap door keel vanwege maagzuur; Tijdens beide zwangerschappen afgevallen

Nesteldrang voor of na bevalling; Voor de bevalling had ik er niet zo heel veel zin meer in. Na de eerste heb ik nog staan schoonmaken voordat de kraamverzorgster kwam, stel je voor dat…

Wel / geen foto’s van bevalling; Niet dat je er op dat moment iets tegen in kan doen, waardoor er 1 foto is gemaakt. Maar dat hoef ik niet te zien / bewaren.

Geslacht bekend of onbekend voor bevalling; Bij de eerste was het onbekend en een verrassing, voor de tweede was het in verband met kleding toch wel makkelijk om te weten of we dit moesten aanvulling. En toch ook wel zo leuk.

Wel of geen buikband; Zeker bij de eerste zagen mensen niet dat ik zwanger was, een buikband verduidelijkt dat een beetje.

Zomer of winter zwangerschap; Bij de eerste bevallen in de zomer, bij de tweede net voor de winter.

Pufcursus of zwangerschapszwemmen; Zwangerschapszwemmen in ieder geval bij eerste zwangerschap, wel een cursus zwangerschapsbegeleiding op haptonomische basis (zonder puffen en als stel).

Opvoeding

Uitslapen of vroeg op; Gelukkig zijn de kinderen hier in huis uitslapers, rond acht uur / half negen wakker worden is geen uitzondering.

Negeren of time-out; Eigenlijk allebei, eerst negeren. Maar bij gedrag dat echt niet kan (schoppen, slaan, bijten) direct een time-out.

Vast dagritme of kindvolgend; Voor zover mogelijk zoveel kindvolgend dagritme waarbij je let op signalen van het kind.

Wel / geen toetje bij niet eten; Als er van het hoofdgerecht niet gegeten wordt volgt er toch een toetje. Dat is geen straf.

Kind eerder van tafel of blijven zitten tot iedereen het op heeft; In ieder geval totdat bijna iedereen op heeft, op haar kleine broertje hoeft ze niet altijd te wachten.

Tv aan of uit overdag; Tenzij bij ziekte.

Beneden spelen of op de kamer; Er ligt wel iets speelgoed op haar kamer, zodat als ze wakker wordt eerst even kan spelen. Verder wordt er gewoon beneden gespeeld en boven geslapen.

Binnen of buiten; In de zomer zeker buiten, heerlijk op het kunstgrasveld.

Om plassen heen lopen of in de plassen stampen; Met laarsjes aan mag er gewoon in de plassen gestampt worden, papa stampt wel mee.

Douchen of in bad;

Kindermode

Meisjes in jurk / rok of broek met trui; De eerste paar maanden heeft ze wel met enige regelmaat een jurkje aangehad. Maar vind een broek en trui veel praktischer.

Online of offline shoppen; Kleding shoppen doe ik voornamelijk offline. Behalve via marktplaats.

Pastelkleuren of felle kleuren; Ik ben niet zo van de hele felle kleuren.

Schoenen of laarsjes; Vind ik toch wel zo makkelijk.

Effen of met print; In de praktijk kies ik toch sneller voor effen kleding.

Nieuw of tweedehands; De kinderen mogen heerlijk spelen, en vies worden / kleding kapot vallen. Dan wil ik niet moeilijk doen over dat ze nieuwe kleding dragen. Dus liever via marktplaats.

Truitjes of vestjes; Ik ben fan van laagjeskleding, sinds kort dus heel veel vestjes. In ieder geval voor baby boy.

Rompertjes met korte of lange mouwen; zoals ik al schreef ben ik voorstander van laagjeskleding. Dus liever korte mouwen en combineren met meerdere laagjes.

Biologische producten of betaalbaar; Natuurlijk sluit het een het ander niet meer uit tegenwoordig. Toch ga ik dan liever voor betaalbaar. Ze groeien zo snel.

Sale of nieuwe collectie; Zoals ik laatst al deelde ben ik fan van shoppen in de solden. Ik ben een echte koopjesjager.

Food

Koeienmelk of geitenmelk; Onze dochter krijgt koeienmelk, onze zoon voorlopig nog opvolgmelk.

Appel of kiwi; De kinderen hier in huis zijn geen fan van kiwi, hun moeder trouwens ook niet.

Banaanpannenkoeken of boterham; Als ik zin heb maak ik wel eens (banaan)pannenkoekjes of iets anders. Maar in principe staan er tussen de middag gewoon boterhammen op het menu.

Yoghurt of ijs; Als toetje krijgen ze normaal een kommetje yoghurt, in de zomer of bij oma wordt dit afgewisseld met ijs. Tot grote vreugde van peuter.

Water of limonade; In principe drinken ze hier water en melk. In de zomer of als ze weinig drinken vul ik dit aan met limonade.

Zoute stengel of rijstwafel; Ze noemen rijstwafels koekjes; zegt genoeg toch/

Boterham met smeerkaas of plak kaas; Heb afgelopen week voor het eerst pas smeerkaas gekocht. En dan vooral omdat ze bij de Lidl geen fijne smeerbare boter hebben en ik er niet aan toegekomen ben om bij een andere supermarkt boodschappen te doen.

Hollandse pot of Italiaans / Oosters; Ze eten graag rijst / pasta, gelukkig maar, want dat vind ik ook makkelijker om te bereiden.

Vers fruit of knijpfruit; Thuis in principe vers fruit, onderweg is knijpfruit wel zo handig.

Pannenkoeken of patat; Dat wisselt nog wel eens, momenteel gaat de voorkeur uit naar patat.

Online

Foto’s delen op Facebook of Instagram; Mijn facebook profiel is gesloten, en instagram open. Toch deel ik liever foto’s op instagram. Zal wel komen door de filters.

Filmpjes kijken via Netflix of Youtube; Ruime keus, geen reclame. Alleen als ik echt iets opzoek vind je mij op youtube. Anders lang leve Netflix.

Spelletjes of filmpjes kijken; Tijdens de eerste zwangerschap heb ik veelvuldig spelletjes gedaan. Sinds er Netflix in huis is kijk ik sneller een serie. Nog liever natuurlijk bloggen ;-)

Zappelin app of Kindermodus; Kunnen ze min of meer ‘vrij’ spelen met mijn telefoon zonder dat ik bang hoef te zijn dat ze per ongeluk bellen, internetten of aankopen doen.

Blogjes lezen of nieuwssites lezen; Belangrijk nieuws sijpelt vanzelf wel binnen door social media / blogjes. Daarom ga ik eerder voor blogjes lezen. Met name de persoonlijke.

Smartfoon of laptop; Manlief grapt wel eens dat het een formaat van mini tablet heeft. Maar overdag ben ik zeer handig met mijn telefoon, natuurlijk wel met mate. Tijdens slaaptijden gaat de laptop open.

Forum of Facebook groep; Op fora krijgen mensen snel het gevoel anoniem te zijn en te mogen roepen wat ze willen met gevolg dat er sneller ruzies ontstaan. Op facebook ben ik lid van een aantal kleinere fora zodat je elkaar ook een beetje leert kennen.

Whatsapp of Facebook messenger; In het begin vooral veel via whatsapp, maar facebook messenger is makkelijker voor mensen waarvan je geen telefoonnummer hebt.
Skypen of bellen; Het aantal keren dat ik heb ge-skypt is nog op een hand te tellen.

Tag doorgeven

En omdat deze tag nieuw is maak ik een uitzondering door andere bloggende mama’s te taggen die het volgens mij wel leuk vinden om een tag in te vullen. Dus bij deze; Cynthia, Nicole, Jess, Joyce en Manon & Bibian vullen jullie deze tag ook in? Niet getagd? Geen probleem; het staat iedereen vrij hem ook over te nemen.

Meer tags

Meer tags vind je hier.

Linda van Aken

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 1. Cheryl schreef:

  Wat een leuke tag! Ik ga hem inplannen voor a.s. woensdag voor mijn wekelijke kidsartikel :) uiteraard heb ik er ook even een linkje naar jouw site in verwerkt. Liefs Cheryl

 2. Mahwish schreef:

  Wat een leuke tag zeg!! Meestal lees ik over tags heen maar deze was té leuk om niet bij blijven hangen.

 3. Gabriëlla schreef:

  Ga ‘m ook overnemen! Leuk om te lezen! :)

 4. Linda schreef:

  Super, ben benieuwd naar je antwoorden!

 5. Wendy schreef:

  Wat een leuke tag weer, ik heb hem opgeslagen om ook een keer in te vullen!

  • Linda schreef:

   Dank je, er zijn best wel leuke tags momenteel. Ga hem zeker lezen.

  • Wendy schreef:

   Hij staat online :-)

   En mocht je nog een zo’n leuke tag maken, neem ik hem graag weer van je over!

 6. Patricia Schmitz-Heres schreef:

  Leuke tag! Misschien ga ik hem ook wel een keer overnemen. Maar voorlopig even nog niet haha.

 7. Nicole schreef:

  Deze ga ik voor komend weekend inplannen hoor! Erg leuk ingevuld en ook leuk om te zien hoe dingen verschillend kunnen zijn :)

  • Linda schreef:

   Zeker weten; het moederschap is voor iedereen anders. Benieuwd naar de keuzes die jij maakt.

 8. Seline schreef:

  Wat heb je dit leuk gedaan! was erg leuk om te lezen! Ik neem hem van je over :)

 9. beautifulday4makeup schreef:

  Wat leuk gedaan zeg!

 10. Whitney schreef:

  Leuke tag echt in momy style.. ik bewaar hem in ieder geval voor als ik weer eens een tag bui heb.

 11. Hilde schreef:

  Zoooo die is leuk!!
  Ik ga hem even opslaan, misschien doe ik er ook wat mee ;)
  Fijn je nog beter te leren kennen!
  xx

  • Linda schreef:

   Dat is altijd het leuke van tags, dat je elkaar beter leert kennen. Natuurlijk ook benieuwd naar jouw antwoorden als je besluit hem in te vullen.

 12. Olga schreef:

  Ik vind het leuk om te lezen dat je kinderen gewoon lekker vies mogen worden. Valt me op dat heel veel kinderen meer modepopjes moeten zijn dan kind. Dat vind ik zonde..

  • Linda schreef:

   Dank je, heb er eerder al over geschreven onder de naam messy play. Aan modepopjes doen we hier in huis niet, komt misschien als ze naar school gaan en dat zelf willen maar tot die tijd lekker laten genieten. Vind het zo jammer dat ze op de peuterspeelzaal de afspraak hebben bij regen / plassen niet naar buiten omdat er kinderen zijn die niet vies mogen worden. Had er zelf daarvoor een stel extra laarsjes neergelegd.

 13. Joyce schreef:

  Hé wat leuk! Ik ga hem binnenkort invullen :D Leuk bedacht zo’n variant :D

  • Linda schreef:

   Super, ben heel erg benieuwd naar je antwoorden. Zeker gezien je ervaringen als mama en zwanger. Anders had ik je ook niet getagd ;-)

 14. angelique schreef:

  deze is wel heel erg leuk! Die gaan we overnemen

 15. Blogmama schreef:

  Leuke om te lezen!
  Heel gaaf bedacht de This or That Tag in Mommy style. Ik ga de tag ook invullen.

  • Linda schreef:

   Super leuk, jij hebt altijd leuke mommy tags op je blog staan.

  • Linda schreef:

   Dank je, vond de originele tag wat lastig dus heb er een mama editie van gemaakt. Leuk dat je hem over gaat nemen.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.