Skip to Content

Tag: This or That; Sinterklaas style

Tag: This or That; Sinterklaas style

Door de dames van Catching Up (Joyce en Carmelina) ben ik getagd voor de This or That; Sinterklaas style-tag. Ik kan altijd genieten van deze periode dus vind ik het ook altijd leuk om passende tags in te vullen. Bij de This or That-vragen worden er twee keuzes voorgelegd en moet je gaan kiezen.

Sinterklaas of Piet?

Als ik moet kiezen wordt het toch Sinterklaas; om deze heilige draait het hele feest, ook al wordt daar nauwelijks meer aandacht aan besteed. Piet is een geweldig karakter, ongeacht zijn huidskleur.

Maar zonder hem zou het ook een groot feest zijn, dat bewijzen ze wel in Vlaanderen waar er afspraken zijn gemaakt om hem geen rol meer te laten spelen. Een stuk voortvarender dan hier in Nederland.

Pepernoten of Chocoladeletter?

Chocoladeletter; en dan bij voorkeur zo’n luxe gevulde letter met decoratie erop. Ieder jaar koop ik wel een zak pepernoten maar daar doen we dan de hele tijd mee. Inclusief voor de schoentjes etc. Een chocoladeletter daarentegen… Al is de combinatie van chocolade met pepernoten van Tony’s Chocolony echt superlekker!

Gourmetten of heel veel zoetigheid?

Gourmetten, zoetigheid hoort er zeker bij, maar toch vind ik gourmetten wel erg gezellig. Wij vieren vaak een Pakjesavond (niet specifiek op Pakjesavond) bij mijn ouders.

We beginnen met de cadeautjes voor de kinderen, dan gourmetten met als voordeel dat je dan zelf kan bepalen wat je eet, er zijn namelijk nogal wat wensen en als de kinderen op bed bed liggen het cadeautjesspel met de volwassenen.

Schoen zetten of Pakjesavond?

Pakjesavond (5 december), al wordt dat bij ons thuis al snel een hele dag. Met een film kijken, lekker veel lekkernijen, Sinterklaasmuziek, Sinterklaas knutsels maken en soms ook nog wat cadeautjes. De echte Pakjesavond met cadeautjes hebben we dan al gehad.

Sinterklaas op bezoek of vieren zonder Sint?

Zonder Sint; op het werk van manlief vierden we altijd Sinterklaas en mochten ze bij hem op schoot. Dat vinden ze nog altijd heel erg spannend dus dan wordt het hier in huis te veel. Misschien als ze ouder zijn, ik weet nog wel dat ik het vroeger zelf erg bijzonder vond, als kind maar ook als Piet.

Intocht op TV of intocht in het echt?

Allebei; de landelijke intocht kijken we lekker op tv. Dit jaar woonden we heel erg dichtbij maar met al die waarschuwingen op tv leek me dat niet zo’n goed idee. Daarnaast is het maar koud en er komen zoveel mensen op af en dan uren wachten.

Nee, doe dan maar lekker in pyjama voor de tv. Bakje erbij vol met lekkers. Heerlijk. De lokale intocht heb ik een keer geprobeerd, maar was zo druk dat ik daar geen goede herinneringen aan heb overgehouden.

Dit jaar gaan we echter weer op Sinterklaasweekend, dit keer naar Landal Esonstad en daar komt de boot ook aan. Dat lijkt me veel gezelliger zo kleinschalig!

Sint geheim of open kaart?

Ik was altijd voorstander van het Sint als geheim maar ik twijfel heel erg. Ik wil er namelijk niet echt over liegen of Sinterklaas bestaat of niet, maar wel bijdragen aan het plezier.

Dus ik zal ze wel een beetje ophitsen, ze liedjes laten zingen zodat Sinterklaas cadeautjes in de schoen doet maar ook rustig in hun bijzijn cadeaupapier kopen en diezelfde avond nog gebruiken. De ervaring leert dat kinderen zelf wel overal een oplossing voor bedenken om het passend te maken. Dan hoef jij niet te liegen maar blijven ze wel ‘geloven’.

Zodra ze echter vragen gaan stellen zal ik het eerst met een wedervraag beantwoorden; vragen wat ze zelf denken. En zodra het echt over is zal ik niet liegen dat hij toch ‘echt’ is. Zelfs als je het vertelt bestaat de kans dat kinderen zodra hij weer in het land is en je overal Sinterklaasdecoratie ziet toch weer helemaal om zijn.

Surprises en gedichten of Sint-dobbelspel?

Dobbelspel; we hebben ons eigen dobbelspel met regels in de loop der jaren ontwikkeld. Nu gaat het niet zozeer om het spel zelf, dat zie je tegenwoordig overal wel. Maar wel waar je om dobbelt.

We spelen om een stapel met cadeautjes, echter niet gekocht maar vooral meegenomen uit het eigen huis. Ideaal dus om alles weer een keer op te ruimen. Misschien doe jij er dan niet zoveel meer mee maar kan een broer of zus er nog wel veel mee.

Sinterklaasjournaal of Club van Sinterklaas?

Sinterklaasjournaal; ik vind de Club van Sinterklaas geweldig met de Video van Sint en de film maar dat weegt gewoon niet op tegen het plezier van iedere dag het Sinterklaasjournaal. En de spanning die daarbij komt of de boot nog wel loskomt bijvoorbeeld.

Dochterlief was echt helemaal in paniek. Gelukkig keken we het op uitzending gemist de volgende ochtend, dus kon ze een paar uur later gerustgesteld worden bij de intocht.

Tag doorgeven

Natuurlijk is een tag het leukste om hem meteen door te geven, dus bij deze tag ik Marijke en Ellen om hem ook in te vullen.

Meer tags vind je hier.

Linda van Aken

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  1. Volgmama schreef:

    Wat een leuke tag! Gourmetten vind ik ook erg gezellig en laatst hebben we bij familie Pizarette gedaan. Dat was ook superleuk!

  2. Joyce & Carmelina schreef:

    He Linda! Leuk dat je onze tag hebt ingevuld dankjewel :D Leuk om je antwoorden te lezen :D

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.