Als moeder kun je het maar wat druk hebben en dan is het een kwestie van prioriteiten stellen. Sinds dat onze dochter wakker wordt en in de ochtend gezellig bij ons in bed komt liggen, kan ik niet eerst even de badkamer induiken en zal het dus blijven bij het hoognodige. Natuurlijk kan ik eerder opstaan of ze beneden met een boterham voor de tv zetten, maar dat past gewoon niet bij mij. Ik ben nooit iemand geweest die uitgebreid de tijd nam voor make-up of iets dergelijks. 

In het verleden heb ik al eens gedeeld wat mijn ochtendroutine was. De afgelopen tijd is er het één en ander veranderd hierin en toen ik van THALIA een aantal producten mocht uitzoeken heb ik daar dan ook rekening mee gehouden. THALIA is een nieuw merk met natuurlijke producten zonder SLES, SLS en parabenen met heerlijke geuren in een kleurrijke verpakking.

BB Cream

Eén van mijn meest gebruikte verzorgingsproducten is een BB Cream. THALIA heeft twee varianten, licht en donker. Ik heb gekozen voor de lichte versie omdat ik een vrij lichte huid heb. Ik was erg benieuwd of deze net zo goed beviel als de BB Cream die ik al in huis heb.

“De THALIA Natural Beauty BB Cream Skin Protector is maar liefst een 6 in 1-product voor een prachtig stralende Lichte Huid. Die de huid egaliseert en verstevigt, rimpels vermindert, een zijdezacht gevoel geeft, de huid laat stralen en bescherming geeft.”

Handig aan deze crème is dat hij heel makkelijk uitsmeert. De verpakking is ideaal, je kan zo goed doseren en de crème op je gezicht aanbrengen. Zelf doe ik dit het liefste met mijn vingertoppen. Wat ik een beetje miste aan deze BB Cream is dat het rode vlekjes maskeert. Bij de vorige BB Cream die ik heb gebruikt was dit wel het geval en dat vond ik echt een meerwaarde geven. THALIA heeft hiervoor een apart product namelijk de Anti-vlekken crème nodig. De BB Cream is voor een gavere huid qua oppervlakte. Ik gebruik hem dagelijks en merk ik verschil. Door dit in de ochtend te gebruiken krijg je een frissere uitstraling en ik merk dat het mijn gezicht veel goed doet. Zelfs probleemzones (onder andere vanwege de psoriasis) blijven goed gehydrateerd.

Leave-in conditioner

De leave-in conditioner heb ik gekozen omdat ik al veel mensen positief heb gehoord over een droogshampoo. Normaal ben ik niet zo’n fan van allerlei spullen in je haar, het wordt er vaak alleen maar vettiger door. Maar ik heb dit echter nog nooit geprobeerd dus was er erg nieuwsgierig naar. Zou het werkelijk zo handig zijn als gezegd wordt? De variant die ik kreeg was met Dandelion (paardenbloemextract).

“Een lichte Leave-­in conditioner in sprayflacon verrijkt met zuiverend paardenbloemextract. De speciale formule is ontwikkeld om het haar te beschermen tegen schadelijke omgevingsfactoren. De unieke ‘Vijgendroom’ en vanillegeur brengt u in een paradijselijke sfeer. THALIA Dandelion (Paardenbloem extract) Leave-­in Conditioner hoeft u niet uit te spoelen, waardoor uw haar intensief wordt verzorgd en gevoed. Ideaal te gebruiken na of tussen wasbeurten om het haar gehydrateerd en makkelijk kambaar te houden. De lichte parabeenvrije formule is geschikt voor dagelijks gebruik.”

Ook deze conditioner is SLES, SLS en parabenen-vrij. Wat erg fijn is omdat ik hier sinds een tijdje heel erg op let. Ik merk dat het echt wel effect heeft om daar rekening mee te houden. De geur van deze conditioner is erg fris, daar houd ik wel van. Ideaal ook als je het in de ochtend op je haar sprayt. In de dop zit een beveiliging zodat kleine kinderen er niet snel mee aan de haal gaan. Zeker onze dochter zit graag overal aan en probeert het uit. Ik heb het een aantal keer gebruikt na het haren wassen, dit doe ik vaak ’s avonds en het ruikt dan wel erg lekker. Ook in de ochtend is het fijn om dit product te gebruiken. Zeker in de puntjes wordt je haar al snel droog en is het fijn om dit even te sprayen zodat het gehydrateerd wordt of over het hele haar zodat je het makkelijk kunt kammen. Dagelijks gebruik ik het echter niet, maar dat ligt aan mijn gewoonten en niet aan dit product.

Haarmasker

Gelukkig zijn er ook dagen dat je meer tijd hebt. Dan vind ik het heerlijk om uren in bad te gaan liggen. Samen met een telefoon met volle accu om mijn favoriete serie te kijken. Dan neem ik ook de tijd om mijn haren eens uitgebreid te verzorgen. Dat hebben ze wel verdiend ;-) Een haarmasker is dan één van mijn favorieten dus dat was het derde product dat ik heb geprobeerd. Er zijn twee varianten op basis van Argan olie en olijfolie. Ik kreeg de Haarmasker olijfolie en biologische macademiaboter. In principe hoef je dit na het inmasseren slechts twee minuten te laten zitten voor je het uit laat spoelen. Dit is wat de verpakking zegt;

“De aanwezigheid van AHL en vitamine E in de olijfolie zorgt dat haaruitval beperkt wordt. Ideaal na de bevalling als je toch al genoeg haren verliest. Daarnaast bevat het haarmasker provitamine B5 dat je haar reconstrueert en breken voorkomt. Zeer geschikt dus als je graag je haar in een staart of knotje draagt en het sneller breekt. Tot slot is het een moisturizer dat de vochtbalans terugbrengt, energie geeft en terug in vorm brengt.”

Het haarmasker heeft een vrij neutrale geur en heeft een vrij stevige consistentie en voelt daardoor ook echt aan als boter. Het is vrij makkelijk over het haar te verdelen en je kan het al vrij snel uitspoelen in tegenstelling tot andere maskers die vaak tien minuten (of langer) moeten blijven zitten. Het uitspoelen ging ook vrij makkelijk en het voelde daarna erg zacht aan.

Meer informatie vind je hier.

Wat zijn jouw favoriete dagelijkse producten om te gebruiken?

Lees ook

Linda van Aken