Het is nu alweer maanden donker en koud! Voor velen onder ons kickt die winterblues er dus hard in. Vorig jaar schreven we in hartje winter over Gran Canaria. Deze keer is een ander Canarisch eiland aan de beurt, namelijk Tenerife. Op een kleine vijf uur vliegen van Amsterdam vind je er aangename wintertemperaturen, die gemiddeld net boven de 20 graden uitkomen. Ideaal voor een uitje naar de zon dus. Bovendien vormt het grootste Canarische eiland een ware ontdekkingstocht voor de kids! Hieronder geven we vijf redenen.

Dieren

Een dierenpark is altijd leuk voor kinderen: ze vermaken zich er en ze leren er iets bij over de natuur. Het hoeft niet altijd de Beekse Bergen te zijn! Op Tenerife blijven de dierenparken in het laagseizoen gewoon open. Zo is er het Jungle Park Las Águilas, een park met 75.000 vierkante meter jungle, meer dan 500 dieren en een prachtige vogelshow. Bovendien bieden ze een educatief begeleid parcours aan om kinderen respect voor het milieu bij te brengen. Dat lijkt een rode draad door alle dierenparken op het eiland; zo zet Loro Parque in Puerto de la Cruz sterk in op natuurbehoud, nieuwe technologieën, dierenwelzijn en duurzame energie.

Zwemmen

Bij Tenerife denk je natuurlijk eerst aan strand en zee, maar helemaal fijn wordt het als er een zwembad(je) bij het huis is dat je huurt. Zo leer je de jongsten in alle rust zwemmen. Onlangs gaven we nog tips voor veilig zwemmen met je baby. “Een eigen zwembad?” Nou, dat klinkt duur! Er worden in het laagseizoen echter prachtige vakantiehuizen op Tenerife aangeboden – vaak met zwembad – tegen verminderde prijs, zoals hier.

Waterparken

Ook voor de wat oudere kids is het super om te dollen in het zwembad! En dat hoeft natuurlijk niet bij een vakantievilla te zijn. Op Tenerife zijn ook de waterparken tijdens de winter gewoon geopend. De meeste jongeren vinden het fantastisch om van de glijbaan te roetsjen of om te stoeien in het wildwaterbad. We hebben geluk, want Siam Park is volgens Trip Advisor het beste waterpark ter wereld. Zo’n waterparkbezoek vergt natuurlijk wel wat voorbereiding! Vergeet je zonnecrème niet, zorg voor waterschoenen voor de kids en kom vroeg genoeg aan in het park, zodat je een leuk plaatsje voor de familie kunt veroveren. Houd er verder ook rekening mee dat de kleinsten niet op alle attracties kunnen. Tot slot, hoewel deze parken altijd wel toezichthouders voor de veiligheid hebben, is het aan te raden om ervoor te zorgen dat je kinderen reddingsvesten of zwembandjes hebben.

Vulkanen

Tenerife is een eiland van vulkanische oorsprong. El Teide is de grootste én bekendste vulkaan van het eiland en met zijn 3718 meter ook de hoogste berg van het hele Spaanse grondgebied. Je hoeft die natuurlijk niet helemaal te beklimmen. Je kids vinden het vast fascinerend om met de kabelbaan omhoog te gaan en te genieten van de kleurenpracht die het landschap biedt. Ook in de winter blijft de kabelbaan open en soms ligt er dan sneeuw op de top van El Teide. Eenmaal uit de kabelbaan, sta je op een hoogte van 3555 meter en ben je vlakbij het uitkijkpunt La Rambleta aan de ene kant, met uitzicht op het binnenland. Je kan ook makkelijk naar de andere kant wandelen, waar er een uitzicht op de vulkaan Pico Viejo is en je in de verte de naburige eilanden ziet. Sowieso krijgen je kinderen een landschap te zien dat ze altijd zal bijblijven! Het is goed om te weten dat je om de vulkanische krater te bezoeken, je online moet registreren. Bovendien, om lange wachtrijen voor de kabelbaan te vermijden, kan je hier tickets kopen.

Museum voor de Wetenschap en de Kosmos

Zijn je kids door de vulkanen helemaal enthousiast geworden en willen ze nog meer leren? Dan kunnen ze naar het Museo de la Ciencia y el Cosmos, oftewel het Museum voor de Wetenschap en Cosmos, in San Cristóbal de La Laguna. Dit is geen traditioneel museum; het doel is om interactief kennis over de wetenschap en onze omgeving bij te brengen. Voelen, horen en spelen, het hoort er allemaal bij en je kinderen kunnen er dus helemaal op los experimenteren!

En hebben jullie tips voor een educatief uitje met de kids?

Tenerife stockphoto from Shutterstock / Balate Dorin

Lees ook

Redactie Mamaliefde
Laatste berichten van Redactie Mamaliefde (alles zien)