Ik ben dus zo’n muts die al een tag voor vanochtend had ingepland, maar hem dan toch iets te vaak naar mijn zin tegen kom de laatste tijd. Inclusief afgeleiden. Dat ik hem dan zelf niet wil publiceren, in ieder geval niet nu. Misschien over een paar weken als het weer een beetje neergedwarreld is. De afgelopen week kwam ik wel een paar andere leuke nieuwe tags tegen die ik had opgeslagen. Dus besloot ik, toen ik gisteravond om twaalf uur thuis kwam na een super gezellig avondje om toch eens die tag op te zoeken. En zowaar, dan zie ik pas dat ik onderaan getagd ben om hem over te nemen. Dus bij deze vandaag de When I’m a billionare tag van Tamara.

Waarmee ben je rijk geworden?

Met het winnen van de loterij morgen op koningsdag? Al vraag ik me af hoe aangezien we geen loten hebben gekocht. Doen we over het algemeen wel twee keer per jaar; op koningsdag en met oud en nieuw. Geen idee of dat vandaag nog mogelijk is. Dus dan moeten we het maar hebben van dat toevallige lot dat we vinden.

Een baan aangeboden krijgen om betaald vakanties te testen met kinderen zou ik ook niet erg vinden. Ook al gaan de kinderen met vier jaar hier in Nederland al naar school. Pas vanaf vijf jaar zijn ze leerplichtig. Hebben we dus nog twee jaar om de hele wereld rond te reizen. In de tussentijd verhuren we ons huis. En aangezien we de accommodaties en excursies niet hoeven te betalen kunnen we het verdiende geld goed opsparen. Natuurlijk ook extra leuk om er een travelblog van bij te houden. Zodat je na het reizen er ook nog geld aan blijft verdienen. De vraag is alleen of je daar biljonair van wordt. Misschien toch maar dan een vertaler inhuren die het vertaald naar het Engels, in dat taalgebied is er veel meer geld mee te verdienen.

Wat is het eerste dat je kocht?

Een huis, of althans een stukje grond om vervolgens met een architect aan tafel te gaan zitten om er een persoonlijk te laten ontwerpen. Natuurlijk inclusief zwembad in een schuurtje, enorme speelruimte buiten en een speelzolder waar je prima kan klimmen en klauteren.

Misschien is een tweede auto voor mij ook wel handig als eerste aankoop.

Waar woon je?

Ik denk dan iets meer naar het midden van Nederland. Maar wel aan de rand van een bosrijk gebied. Misschien richting de Veluwe. Of de Utrechtse Heuvelrug tussen Utrecht en Amersfoort in. Al zal ik het gemak van een oma op een kwartier fietsafstand wel gaan missen.

Wat rijd je?

Een gezinswagen waar rustig drie autostoeltjes met iso-fix op de achterbank passen, er twee extra achterin zitten met enorm veel laadruimte. Een dak dat open kan en toch maar iets van tv-schermpjes aan de achterkant van de autostoelen voor rustige autoritten. Merk doet er voor mij niet toe.

Wat draag je?

Ik hoop de kleding die ik nu ook draag. Dat ik gewoon mezelf blijf. Dat wil zeggen spijkerbroeken, of makkelijke broeken met een trui in de winter, en t-shirt met vest in voorjaar / najaar en shirt in de zomer. Rokjes en mantelpakjes zijn niets voor mij. Misschien wel iets vaker een blazer.

Welk personeel heb je?

Een styliste / schoonheidsspecialiste / kapster die 1 keer per week langs komt zou wel fijn zijn. Koken wil ik zelf doen, boodschappen kan je tegenwoordig heel makkelijk thuis laten bezorgen. Door de supermarkt of via een handige foodbox zoals die van Marley Spoon die we de afgelopen week hebben getest en echt super handig is. Review komt nog online in de loop van de week. Verder een tuinman om de tuin bij te houden, het gras te maaien en valt het onderhoud van het zwembad daar ook bij? Als er klusjes gedaan moeten worden huren we dat wel tijdelijk in. Een in house nanny zou ik waarschijnlijk ook wel overwegen. Natuurlijk wil ik zelf mijn kinderen blijven opvoeden. Maar het is wel makkelijk om als je boodschappen gaat doen je niet eerst een oppas hoeft te regelen. Of als de een opgehaald moet worden van de peuterspeelzaal en de ander slaapt die gewoon rustig kan blijven liggen.

Lees ook: Ervaringen met Marley Spoon, review inclusief kortingscode 

Waar ga je op vakantie?

We zouden de hele wereld over gaan. Van Australie, Zuid-Afrika, tropische stranden, met het gezin naar Bali en Lombok, Japan,van West naar Oost-Amerika in een camper tot gewoon lekker dichtbij Scandinavië, Ierland, Kroatië, Portugal, Griekenland en Italië.

Wat voor ‘guilty pleasure’ kamer heb je in huis?

Natuurlijk de in house zwembad met privé docent, die dus ook op de personeelslijst komt te staan, glijbaan, golfslagbad, in hoogte verstelbare bodem, bubbelbad en stroomversnelling. Maar ook een enorme speelzolder waar er een soort van mini indoorspeeltuin is gerealiseerd met klimtoestellen maar ook fietsjes etc. Ontbreekt de volledige collectie duplo en lego niet. Maar ook een fitnessruimte en een licht en geluidsinstallatie zodat als je alles aan de kant schuift er straks leuke klassenfeesten georganiseerd kunnen worden.

Wat heb je aan jezelf verbeterd?

Tja, ik zou wel willen afvallen. Maar dan onder begeleiding van een persoonlijke coach die me stimuleert om meer te bewegen en helpt met een gezond voedingspatroon. Het overtollige vel zal vrees ik wel operatief verwijdert moeten worden. Verder zou ik denk ik niet zo heel veel laten doen. Ik ben wie ik ben.

Maakt geld nou echt gelukkig?

Als je de tv moet geloven niet nee. Ieder huis heeft wel zijn eigen kruis. Ook gezinnen die heel rijk zijn. Ruim in het geld zitten is makkelijk; maar meer geld zorgt ervoor dat je ook meer uitgeeft. En kan er net zo goed voor zorgen dat je in de schulden raakt. Of het zorgt ervoor dat je met andere issues te maken hebt. Wat dat betreft hebben we het nu misschien niet ruim, maar we hebben een prima huis, gezonde kinderen en genieten van wat we doen.

Vind jij deze tag ook zo leuk, dan staat het je vrij om hem over te nemen. Natuurlijk met vermelding van de originele bedenker van deze tag!

Meer tags

Meer tags vind je hier.

Linda van Aken