Zoals jullie gewend zijn verschijnen de meeste tags op zondag. De voor de hand liggende it’s weekend tag van Meisje Eigenwijsje heb ik echter tot op heden niet ingevuld. Het leek me leuk om die toch een keer te beantwoorden zodat jullie zien wat wij in het weekend doen.

Heb jij op zaterdag en zondag weekend of heb je op andere dagen vrij?

Zelf heb ik weekend van vrijdag tot en met zondag. Met het onregelmatige rooster van manlief geldt dit echter niet altijd voor hem. Het is dus altijd de vraag wanneer we echt weekend vieren. Als we dan samen vrij zijn proberen we ook zo lang mogelijk te blijven liggen. Als manlief vrij is gaat hij naar beneden, soms neemt hij dan onze dochter mee.

Dan gaan ze samen croissantjes bakken en mag ze even tv kijken. Baby boy neem ik dan bij mij in bed om heerlijk mee te knuffelen. Dan ontbijten we met zijn allen op bed. Kan het daarna gelijk de was in ;-) Verder proberen we de ene keer er op uit te gaan of juist gewoon de halve dag in pyjama’s rond te lopen. Gewoon lekker lui.

Hoe laat sta je op in het weekend?

Dit is afhankelijk die we plannen hebben voor in het weekend. Vaak is dit tot een uur of acht / half negen, tot onze dochter wakker wordt. Als manlief vrij is neemt hij haar mee naar beneden zodat ik me nog een keer kan omdraaien. Manlief is veel meer een ochtendmens.

Hoe ontbijt je in het weekend?

Eigenlijk zoals de rest van de week, vaak met een schaaltje yoghurt, of een boterham. Op zondag met verse croissantjes. Als het erg ‘laat’ wordt kan ik ook wel eens tosti’s of wentelteefjes bakken als ontbijt.

Hoe ziet jouw weekend er meestal uit?

Echt een vaste indeling hebben we niet. Regelmatig wordt het weekend bepaald door afspraken. Bijvoorbeeld familieaangelegenheden of vergaderingen voor het vrijwilligerswerk dat we doen. Soms gaan we naar een leuk evenement toe dat in de omgeving wordt georganiseerd. Mocht het voorkomen dat er niets staat ingepland dan genieten we van een pyjamadagje. In ieder geval tot de kinderen naar bed zijn voor het middagslaapje. Met lekker ontbijt op bed, in bad spelen en ronddrentelen in pyjamaatjes.

Wat doe je het liefst in het weekend?

Als er een drukke week is geweest het liefste helemaal niets. Gewoon gezellig met zijn viertjes samen zijn. Anders vind ik het altijd wel leuk om naar een evenement te gaan, bijvoorbeeld een uitstapje van het mama café, een monumentendag of naar het strand. Ik vind het erg leuk om nieuwe plekjes te ontdekken.

Wanneer maak je afspraken voor in het weekend?

Sommige afspraken staan echt weken van tevoren op de kalender. Andere komen er een dag van tevoren in. Ook dat wisselt heel sterk.

Werk je of studeer je in het weekend?

Nee, in het weekend ben ik ook echt vrij. Studeren doe ik al een paar jaar niet meer.

Hoe laat ga je naar bed in het weekend?

Net zoals de andere avonden. Eigenlijk later dan zou moeten. Twaalf uur is geen uitzondering. Wel kijk ik dan sneller nog even een aflevering van een favoriete serie die ik op dat moment volg. Of ben ik nog bezig met foto’s uitzoeken en bewerken.

Meer tags

Meer tags vind je hier.

Linda van Aken