Door Maarten van Papa’s wereld werd ik getagd om de “wat als je moet kiezen”-tag in te vullen. De tag komt oorspronkelijk van Tips voor Papa’s. Een tag met een aantal keuzevragen om me beter te leren kennen, als persoon maar ook als opvoeder.

Baby of dreumes?

Natuurlijk kan een dreumes veel uitdagender zijn, zeker als ze de grenzen gaan aftasten en het woordje nee kennen. Je blijft bezig, toch vind ik deze leeftijd wel iets meer hebben dan als ze nog baby zijn en je met name bezig bent met de verzorgende taken.

Zoon of dochter?

Dat is een keuze die ik liever niet maak; ik ben dol op mijn dochter maar vind onze zoon een schatje. Daar ga ik dus absoluut niet tussen kiezen. Daarnaast kan een dochter een stuk stoerder zijn en meer een tomboy en een jongen veel bezig zijn met poppen en knuffels.

Speelgoed met of zonder geluid?

Dan ga ik toch echt voor het speelgoed zonder geluid. Van het speelgoed met geluid hebben we niet zo heel erg veel in huis, bewust. En de kinderen missen het niet. Met muziekinstrumenten kunnen ze zelf hun eigen muziek produceren.

Ochtend of avond?

Absoluut de avond, ik ben alles behalve een ochtendmens. Met als gevolg dat ik in de avond veel productiever word en het dus iedere keer toch weer iets te laat wordt.

Vroeg beginnen met werken of laat thuis?

Tja, ik werk vanuit huis dus ben daar altijd. Als ik buitenshuis zou werken ging ik toch liever voor het vroeg beginnen, dan heb je de middag / avond voor jezelf.

Zomer of winter?

Absoluut de zomer, heb niet voor niets laatst een blog geschreven over het afscheid van de winterdepressie ;-)

Frikandel of kroket?

Mag kaassouflé ook? Als ik tussen die twee moet kiezen dan toch een frikandel, ik heb het nooit zo op gehad met de kroket. Omdat ze van binnen zo zacht zijn of misschien wel vanwege die draadjes die tussen je tanden komen te zitten. Een satékroket of groentenkroket vind ik wel gaan.

Vlees of vis?

Absoluut vlees; vis komt er bij mij niet in.

Fiets of auto?

Als ik een tweede auto zou hebben zou dat wel erg fijn zijn, kun je toch net iets grotere afstanden mee afleggen. Tot die tijd red ik het prima op de fiets.

Op de fiets: wind tegen op de heenweg of terugweg?

Zolang het alleen bij wind blijft op de heenweg als je tenminste geen deadline hebt. Mocht er regen of zelfs hagel bij komen kijken zou ik echter gaan voor de terugweg.

Apple of Android?

Android, met Apple heb ik nog geen ervaringen. Heb wel een tijdje zo’n i-nog-wat-muziekspeler gehad die ik gratis had gekregen bij een cursus en had daar alleen maar ruzie mee.

Meer tags

Meer tags vind je hier.

Linda van Aken