Skip to Content

Tag: The Ultimate Blogger

Tag: The Ultimate Blogger

Toen ik net begon met bloggen kwam ik deze tag een aantal keer tegen. Ik was echter net begonnen, en vroeg me af hoe lang ik het vol zou houden. Nu de mijlpaal van zes maanden is bereikt vond ik dat ik het had ‘verdiend’ om de vragen van een bloggers tag te mogen beantwoorden.

Daarom vandaag de antwoorden op diverse vragen uit verschillende bloggers tags, zoals de ‘Bloggers Life Tag’, de Another Blogging Tag en de Blogger Love Tag zoals te vinden is bij I live for my dreams! Zo kunnen jullie lezen over hoe ik in het dagelijks leven om ga met het bloggen.

Hoe lang blog je al?

Die zal ik kort antwoorden; 6 maanden

Wat vindt je het leukste aan bloggen?

Dat het mijn plekje is op het internet waar ik van alles en nog kwijt kan. Het leukste is nog wel dat je anderen weet te inspireren. Dat je daar mailtjes over krijgt of je bepaalde ideeën onder vermelding terug vind op andere blogs..

Wat vindt je het minst leuk aan bloggen?

De druk die ik mezelf op leg om toch iedere dag iets te publiceren. Ik weet dat het niet hoeft, maar het geeft toch een beetje houvast. en er is genoeg inspiratie. Maar nog doen ook!

Wat vind jij van persoonlijk bloggen? Waar let je op als je informatie deelt op je blog?

Wel eens gehoord van de ijsbergfilosofie? Nee, misschien dan daar toch maar eens een blogje over schrijven. Komt er op neer dat datgene wat je leest en ziet misschien maar 10% is van het totaal. Net zoals het percentage wat doorkomt via verbale communicatie; en daar hoor je nog intonatie bij.

Onder de ijsberg zit er nog veel meer, zo deel ik niets persoonlijks van ons pleegkind (heb het dan bijvoorbeeld over peuter of een van de kinderen), noem ik geen namen van kinderen, vrienden en familie. Wel deel ik foto’s van onze kinderen, maar let ik er wel op wat wel / niet.

Hoeveel reacties krijg je gemiddeld per artikel?

Dat is even rekenen; in totaal zijn er 411 blogjes online, met in totaal 2741 reacties van anderen.. Dus dat zijn er 6.7 per blogje. Waarvan er in het begin heel veel zonder en tegenwoordig er regelmatig uitschieters tussen zitten naar de 20 of meer.

Wat voor camera gebruik je?

De meeste foto’s maak ik met mijn HTC One X telefoon; die heb ik altijd bij me. Andere foto’s maak ik met het Sony SLT-A55V toestel met 18-55mm lens dat we als huwelijksgeschenk hebben gekregen.

Welk product onderwerp vind je het leukst om te fotograferen?

Mijn eigen kinderen natuurlijk; ik merk dat vooral de foto’s van onze zoon het erg goed doen onder de lezers.

Wat zou je aan je eigen blog willen verbeteren en wat wil je zeker zo houden?

Ik zou het wel mooi vinden als de lay-out een organisch geheel vormt. Ik ben echter meer van de html dan van het uiterlijk. Wat ik graag zo wil houden is dat het gewoon 100% mijn blog is en ik plaats wat ik zelf kwijt wil.

Heb je je lay-out zelf gemaakt en ben je er blij mee?

De basis van deze blog is afkomstig van het gebruikte thema. Al heeft het totaal geen overeenkomsten meer mee. Zoals het er nu uit ziet ben ik redelijk tevreden. In de toekomst wil ik nog wel een mooie banner, maar nu past dat nog niet.

Heb je visitekaartjes? Zo ja, heb je ze zelf gemaakt?

Nee, ik heb geen visitekaartjes.

Verdien je geld met bloggen?

Nee, gewoon niet. Ik doe het voor mijn lol. Die behoefte heb ik niet. Ik heb wel een aantal producten opgestuurd gekregen voor review / win-actie. Dat is eigenlijk ook wel mijn minimale eis voor een samenwerking.

Ik ben laatst echter benaderd door een pr-bureau dus dat zal anders worden. Iig om de basiskosten er uit te halen, handig hoor een hobby die zichzelf terugbetaald!

Doe je alles voor je blog alleen?

Ja, tenminste. Er zijn natuurlijk 5 gastblogjes geweest, een paar interviews en twee tags ingevuld door mijn moeder en man. De rest doe ik allemaal zelf.

Hoeveel bloggers heb je in het echt ontmoet?

Het aantal bloggers dat ik heb ontmoet zijn op een hand te tellen, dat zijn onder andere Joyce, Cynthia en Chantal tijdens de workshop voor Naïf. Ik hoop snel andere mamabloggers te ontmoeten op een picknick als onderdeel van de mamachallenge of tijdens de IG-meeting opgezet door Linda…

Naar hoeveel events ben je geweest?

Voor de Ouderschap Natuurlijk beurs had ik een uitnodiging gekregen, maar zijn we vooral als gezin gegaan. Zoals bij de vorige vraag is het event van Naïf de ander.

Hoeveel artikelen staan er online?

Volgens mij is dit artikel 410 (heb het een paar dagen eerder geschreven, en even doorgeteld). Best veel toch voor een half jaar tijd? Ik zit nu op een regelmaat van 8 per week; iedere dag een en op zondag een extra Family Diary. En geen gemiddelde meer van drie per dag.

Hoeveel filmpjes heb je al gemaakt?

Op youtube kan je meerdere filmpjes vinden, van het trekken van een lootje tot en met een fotofilmpje van een deel van de foto’s van de huwelijksreis. Als je het echt hebt over filmpjes waar ik klets tegen de camera zijn dat er nu 3!

Wat is de eerste blog die jij bent tegengekomen?

Dat waren de zogenaamde ‘pinterest moms’ Amerikaanse moeders die er hun werk van hebben gemaakt om iedere dag iets nieuws te bedenken en te delen.

Van sensopatisch spelen, tot de leukste kinderkamers of ideeën voor kinderfeestjes. Bijvoorbeeld Hands on as we grow, Play dr. Mom en Growing a Jeweled Mom. Zij zijn ook mijn grootste inspiratiebronnen, aangevuld met wat in mijn ogen typisch Nederlands is; het delen van persoonlijke verhalen.

Waardoor blijf jij hangen op een blog?

Als de blog persoonlijk is en niet een groot reclamebord. Niet eens zozeer vanwege banners of reclame, maar vooral ook wat betreft de advertorials. Verder heb ik een hele sterke voorkeur voor de kleinere persoonlijke bloggers in plaats van de massale ‘ik ben fulltime blogger’ blogs. Niets persoonlijks hoor.

Oh, en het lettertype moet ook leesbaar zijn, er zijn een aantal blogjes met lichtgrijze teksten. Dan haak ik snel af. Verder let ik nauwelijks op lay-out; lees voornamelijk via bloglovin / mobiel. Dan ziet het er toch anders uit.

Bepaalde blogspot sites of blogjes met captcha vind ik ook vrij irritant. Levert ook snel problemen op tijdens het beantwoorden op een telefoon.

Denk je nog lang door te gaan met bloggen? Wanneer zou je stoppen?

Voorlopig nog wel, maar wat is lang? Nu vind ik het nog leuk en blijf het zeker ook doen. Het zou me niet verbazen als het twee kanten op gaat; of het wordt heel structureel iedere dag of het wordt een ‘Dit moet ik even kwijt’ blog. Ik zou stoppen als ik merk dat mijn gezin er onder lijdt.

Zou je je blog verwijderen voor 50.000 euro.

Ja, ik zal er geen doekjes om winden. Dat is een hele hoop geld. Daar kan ik de badkamer en keuken mee vervangen, een nieuwe vloer laten leggen, de kozijnen vernieuwen, een mooie reis van maken. Dus ja, natuurlijk wel nadat er een back-up is gemaakt van de artikelen zodat ik ergens anders opnieuw kan beginnen!

Welk cijfer zou je je eigen blog geven?

Ik vind het erg lastig om mijn blog een cijfer te geven, deze schuif ik dus ook graag door naar jullie!!!

Meer tags

Meer tags vind je hier.

Linda van Aken

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 1. Charlene schreef:

  Hoi Linda, ik heb vandaag je tag ingevuld op mijn blog. Natuurlijk heb ik je naam en website vernoemd.
  Liefs, Charlene

 2. mamawatdoejenou.nl schreef:

  Haha, die vraag wat je zou doen als je 50.000 euro geboden zou krijgen om je blog te verwijderen! Hele leuke tag en mooie antwoorden. Geeft denk ik goed weer waar jij voor staat :)

 3. Joyce schreef:

  Leuke tag he, ik heb ‘m ook opgeslagen :)

  Mooie antwoorden ook :) En je hebt gelijk ook dat je zou stoppen als je gezin eronder lijdt. Je gezin is natuurlijk altijd het belangrijkste :)

 4. De Zuinige Student schreef:

  Wat een leuke tag. Ik vind je antwoorden heel eerlijk en open :)
  Knap dat je al zoveel artikelen hebt geplaatst in een half jaar!
  Ik vind je blog echt heel erg leuk.

  • Linda schreef:

   Bedankt voor je compliment, dat is het allermooiste om te horen. Dat ik eerlijk en open ben. Dat probeer ik ook echt te zijn, en is soms lastig via een online medium. Eerlijkheid duurt het langst.

   Van die vele blogjes heb ik ook wel een beetje spijt, in het begin draaide het vooral heel veel om productie en minder om kwaliteit. Van de teksten, foto’s en inhoud.

 5. Sas schreef:

  Wat leuk dat je heb hebt overgenomen en thanks voor de credit. Erg leuke en eerlijke antwoorden! :) Ik lees je blog altijd met veel plezier

  • Linda schreef:

   Het was ook een leuke tag, natuurlijk komt jouw de eer toe! Dank je, fijn om te horen.

 6. Nicky schreef:

  Ik vind deze tag heel leuk. Ik vind de afwisseling op je blog ook heel leuk, ik zou zeggen blijf lekker bloggen!

  • Linda schreef:

   Dank je, ben echt blij met jouw feedback. Jij hebt zelf ook echt een geweldige site!

 7. Mama's Jungle schreef:

  Ik geef jou een 8 met groot compliment. Veel en afwisselende artikelen, geen overrated reclame en het is eigen en origineel. Hoppa, open je zak maar ;-)

  • Linda schreef:

   Wat lief van je. Reclame hou ik niet van, en zal je ook alleen terugvinden in een verder inhoudelijk artikel. En ja, alles is eigen en origineel, net zoals bij jouw. Op een kopie zit niemand te wachten.

 8. Miranda schreef:

  Jeeeej eindelijk een eerlijk antwoord op de 50.000 euro vraag:) leuk!
  Leuke antwoorden verder ook:)

 9. Brenda schreef:

  Wat leuk om te lezen zeg! En idd na 6mnd mag jij best deze lijst invullen hoor! Hele prestatie elke dag iets leuks op je blog plaatsen! En dit ook vrolijk vol houden zonder ook maar door te schieten en het te doen voor geld of alle andere dingen. Leuk als je als waardering bonnen krijgt of kleine presentjes daar doe je het voor lijkt mij! Ga zo door zou ik zeggen! Ik blijf je gewoon vrolijk volgen haha

  liefs Brenda

  • Linda schreef:

   Dank je wel, zelf merk ik dat als je eenmaal in een ritme zit het vanzelfsprekend wordt om iedere dag te bloggen. Vind het dan ook leuk om te doen, en dat is denk ik het allerbelangrijkste!

 10. Nicole schreef:

  Leuke combinatie van tags.. En slim inderdaad om die 50.000 te nemen en ergens anders weer te beginnen!

  • Linda schreef:

   Ja, dat is niet niets. Zouden we anders echt wel een twee jaar voor moeten werken. En kan je zoveel beter gebruiken.Door bijvoorbeeld echt een website te laten ontwerpen ;-)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.