Het werd weer tijd voor een leuke mama tag op deze blog. De laatste tijd waren er veel tags over bloggen en feestdagen. Dus, back to basic. Met deze This or That Tag, maar dan Mommy style! De originele This or That tag kwam ik tegen bij Stay at Home Mama en het leek me leuk om hier een mama-editie van te maken. De tag gaat heel simpel; er zijn vijftig twee keuzevragen waarvan je een antwoord selecteert. Onderwerpen die aan bod komen zijn zwangerschap, food, fashion, opvoeding en online life.

Zwangerschap & Bevalling

Thuisbevalling of ziekenhuis; Voor een onderzoek tijdens de zwangerschap in het ziekenhuis gelegen, niet voor herhaling vatbaar. Tenzij medisch noodzakelijk. Gezondheid boven alles.
Oei ik Groei of Zwangerschapsforum; Dan ga ik voor het boek Oei ik Groei met objectieve informatie, al dan niet in combinatie met de app.
Verloskundige of gyneacoloog; De verloskundige; ook al was het een praktijk met 3 vk’s voelt dat toch een stuk persoonlijker.
Eten voor twee of geen hap door keel vanwege maagzuur; Tijdens beide zwangerschappen afgevallen
Nesteldrang voor of na bevalling; Voor de bevalling had ik er niet zo heel veel zin meer in. Na de eerste heb ik nog staan schoonmaken voordat de kraamverzorgster kwam, stel je voor dat…
Wel / geen foto’s van bevalling; Niet dat je er op dat moment iets tegen in kan doen, waardoor er 1 foto is gemaakt. Maar dat hoef ik niet te zien / bewaren.
Geslacht bekend of onbekend voor bevalling; Bij de eerste was het onbekend en een verrassing, voor de tweede was het in verband met kleding toch wel makkelijk om te weten of we dit moesten aanvulling. En toch ook wel zo leuk.
Wel of geen buikband; Zeker bij de eerste zagen mensen niet dat ik zwanger was, een buikband verduidelijkt dat een beetje.
Zomer of winter zwangerschap; Bij de eerste bevallen in de zomer, bij de tweede net voor de winter.
Pufcursus of zwangerschapszwemmen; Zwangerschapszwemmen in ieder geval bij eerste zwangerschap, wel een cursus zwangerschapsbegeleiding op haptonomische basis (zonder puffen en als stel).

Opvoeding

Uitslapen of vroeg op; Gelukkig zijn de kinderen hier in huis uitslapers, rond acht uur / half negen wakker worden is geen uitzondering.
Negeren of time-out; Eigenlijk allebei, eerst negeren. Maar bij gedrag dat echt niet kan (schoppen, slaan, bijten) direct een time-out.
Vast dagritme of kindvolgend; Voor zover mogelijk zoveel kindvolgend dagritme waarbij je let op signalen van het kind.
Wel / geen toetje bij niet eten; Als er van het hoofdgerecht niet gegeten wordt volgt er toch een toetje. Dat is geen straf.
Kind eerder van tafel of blijven zitten tot iedereen het op heeft; In ieder geval totdat bijna iedereen op heeft, op haar kleine broertje hoeft ze niet altijd te wachten.
Tv aan of uit overdag; Tenzij bij ziekte.
Beneden spelen of op de kamer; Er ligt wel iets speelgoed op haar kamer, zodat als ze wakker wordt eerst even kan spelen. Verder wordt er gewoon beneden gespeeld en boven geslapen.
Binnen of buiten; In de zomer zeker buiten, heerlijk op het kunstgrasveld.
Om plassen heen lopen of in de plassen stampen; Met laarsjes aan mag er gewoon in de plassen gestampt worden, papa stampt wel mee.
Douchen of in bad;

Kindermode

Meisjes in jurk / rok of broek met trui; De eerste paar maanden heeft ze wel met enige regelmaat een jurkje aangehad. Maar vind een broek en trui veel praktischer.
Online of offline shoppen; Kleding shoppen doe ik voornamelijk offline. Behalve via marktplaats.
Pastelkleuren of felle kleuren; Ik ben niet zo van de hele felle kleuren.
Schoenen of laarsjes; Vind ik toch wel zo makkelijk.
Effen of met print; In de praktijk kies ik toch sneller voor effen kleding.
Nieuw of tweedehands; De kinderen mogen heerlijk spelen, en vies worden / kleding kapot vallen. Dan wil ik niet moeilijk doen over dat ze nieuwe kleding dragen. Dus liever via marktplaats.
Truitjes of vestjes; Ik ben fan van laagjeskleding, sinds kort dus heel veel vestjes. In ieder geval voor baby boy.
Rompertjes met korte of lange mouwen; zoals ik al schreef ben ik voorstander van laagjeskleding. Dus liever korte mouwen en combineren met meerdere laagjes.
Biologische producten of betaalbaar; Natuurlijk sluit het een het ander niet meer uit tegenwoordig. Toch ga ik dan liever voor betaalbaar. Ze groeien zo snel.
Sale of nieuwe collectie; Zoals ik laatst al deelde ben ik fan van shoppen in de solden. Ik ben een echte koopjesjager.

Food

Koeienmelk of geitenmelk; Onze dochter krijgt koeienmelk, onze zoon voorlopig nog opvolgmelk.
Appel of kiwi; De kinderen hier in huis zijn geen fan van kiwi, hun moeder trouwens ook niet.
Banaanpannenkoeken of boterham; Als ik zin heb maak ik wel eens (banaan)pannenkoekjes of iets anders. Maar in principe staan er tussen de middag gewoon boterhammen op het menu.
Yoghurt of ijs; Als toetje krijgen ze normaal een kommetje yoghurt, in de zomer of bij oma wordt dit afgewisseld met ijs. Tot grote vreugde van peuter.
Water of limonade; In principe drinken ze hier water en melk. In de zomer of als ze weinig drinken vul ik dit aan met limonade.
Zoute stengel of rijstwafel; Ze noemen rijstwafels koekjes; zegt genoeg toch/
Boterham met smeerkaas of plak kaas; Heb afgelopen week voor het eerst pas smeerkaas gekocht. En dan vooral omdat ze bij de Lidl geen fijne smeerbare boter hebben en ik er niet aan toegekomen ben om bij een andere supermarkt boodschappen te doen.
Hollandse pot of Italiaans / Oosters; Ze eten graag rijst / pasta, gelukkig maar, want dat vind ik ook makkelijker om te bereiden.
Vers fruit of knijpfruit; Thuis in principe vers fruit, onderweg is knijpfruit wel zo handig.
Pannenkoeken of patat; Dat wisselt nog wel eens, momenteel gaat de voorkeur uit naar patat.

Online

Foto’s delen op Facebook of Instagram; Mijn facebook profiel is gesloten, en instagram open. Toch deel ik liever foto’s op instagram. Zal wel komen door de filters.
Filmpjes kijken via Netflix of Youtube; Ruime keus, geen reclame. Alleen als ik echt iets opzoek vind je mij op youtube. Anders lang leve Netflix.
Spelletjes of filmpjes kijken; Tijdens de eerste zwangerschap heb ik veelvuldig spelletjes gedaan. Sinds er Netflix in huis is kijk ik sneller een serie. Nog liever natuurlijk bloggen ;-)
Zappelin app of Kindermodus; Kunnen ze min of meer ‘vrij’ spelen met mijn telefoon zonder dat ik bang hoef te zijn dat ze per ongeluk bellen, internetten of aankopen doen.
Blogjes lezen of nieuwssites lezen; Belangrijk nieuws sijpelt vanzelf wel binnen door social media / blogjes. Daarom ga ik eerder voor blogjes lezen. Met name de persoonlijke.
Smartfoon of laptop; Manlief grapt wel eens dat het een formaat van mini tablet heeft. Maar overdag ben ik zeer handig met mijn telefoon, natuurlijk wel met mate. Tijdens slaaptijden gaat de laptop open.
Forum of Facebook groep; Op fora krijgen mensen snel het gevoel anoniem te zijn en te mogen roepen wat ze willen met gevolg dat er sneller ruzies ontstaan. Op facebook ben ik lid van een aantal kleinere fora zodat je elkaar ook een beetje leert kennen.
Whatsapp of Facebook messenger; In het begin vooral veel via whatsapp, maar facebook messenger is makkelijker voor mensen waarvan je geen telefoonnummer hebt.
Skypen of bellen; Het aantal keren dat ik heb ge-skypt is nog op een hand te tellen.

En omdat deze tag nieuw is maak ik een uitzondering door andere bloggende mama’s te taggen die het volgens mij wel leuk vinden om een tag in te vullen. Dus bij deze; Cynthia, Nicole, Jess, Joyce en Manon & Bibian vullen jullie deze tag ook in? Niet getagd? Geen probleem; het staat iedereen vrij hem ook over te nemen.

Linda van Aken
Latest posts by Linda van Aken (see all)